Ne kloni duhom. Jedino vazno je da li si ti zadovoljan ucinjenim, tj. pruzenim sa tvoje strane. Ja mislim da si bio posvecen i temeljan, takav si utisak ostavio na mene. Najlakse je biti kriticar, to moze svako. A selektor ne moze biti svako. A i ne zeli. Kad dodju izbori, jedva da se 2 kandidata pojave, a posle nikad, niko i nista ne valja.
Ja sam slabo pratio mladu reprezentaciju poslednjih sezona, priznajem. Ali se dobro secam vremena kada sam bio skaut za mladu. Sadasnji centri ne bi imali mesta ni u 18 u to vreme. Ni tada nismo uzimali medalje, ali su ti selektori manje kritikovani nego ti. Verovatno su i druge selekcije slabije nego ranijih sezona, zbog stalnog pada korisnika..Ali kod nas je to bas ekstremno, pre 5-6 sezona nas je bilo hiljadu i vise, sada nas ima samo 437.
Previse se ocekuje od nase mlade reprezentacije, obzirom na nase metode rada. Sve sto iole ima potencijala za A reprezentaciju, od pocetka se trenira za A reprezentaciju. I mi maltene nemamo pomoc tih najboljih igraca visokih potencijala u mladoj. Uvek iskoci neki vrhunski treniran, pa stigne da pomogne i mladoj (na prvu se secam Radosavljevica, Gregovica, Relje, Alfira, Bateza, Vidica, Eklema, Micovica, kasnije Boskovic, Celar,..sada Elakovic), al cak i ti igraci nisu udarne igle u mladoj, iako kasnije dominiraju u A timu. Mi nemamo taj luksuz da napucamo drveta pot 9 i 10, jer i ta drveta moramo da "obradjujemo" sezonama i sezonama treningom van pozicija, da bi kasnije zaigrali za A tim. Sustina svega, ono sto su Krmelj i Lale uspeli da urade sa mladom reprezentacijom je CUDO (potpoognuto izuzetnim menadzerskim sposobnostima, posvecenoscu i hrabroscu da se najbolje odigra i rizikuje kada je najpotrebnije). A cuda se ne dogadjaju svaki dan. Vazno je to reci, zbog ljudi koji nisu do kraja upuceni u rad reprezentacije. Nikada nismo favoriti za medalju, kada je mlada reprezentacija u pitanju. Jer, dok Poljak, Spanac, Italijan napucava svoje drvo pot 10 na unutrasnjim skilovima do zelenih vrednosti, mi naseg deckica pot7 od sredine sezone "smaramo" sa treningom dodavanja. Zvezde tima nam vec sezonama potencijali 5.