Biraz sonra oynanacak olan İzmir Derbisi'nin hemen öncesinde kendisine Kazım Özdiler'in basın toplantısındaki açıklamaları sorulan Mağara Adamları BK koçu şunları söyledi:
"Kazım oldukça takdir ettiğimiz bir figür, bundan mütevellit takımımızın prensiplerine dair yaptığı bu açıklamalar bizim için çok değerli. Amma velakin bu tarz açıklamaların zaten bizim zar zor zapt ettiğimiz çocuklarımızı pohpohlayıp rehavete sokmaya yönelik olduğu da apaçık ortada.
Bunun yanında normalde antrenmanlara gelmeye tenezzül dahi etmeyen eski Izmir Jammers oyuncusu Erhan Vafi, son günlerde salondan çıkmaz oldu. Geçen gün antrenmandan sonra kendisini odamda yakaladım. Bunlar hep çok şüpheli durumlar. Lig yönetimini bu durumu incelemeye davet ediyorum.
He! Maç mı? Valla dedim ya, bizim çocukları zapt etmek çok zor. All-Star maçından sonra Fikri'nin fikri doğrultusunda başta Metin ve Mert olmak üzere bir miktar dağıtmış bizim çocuklar, henüz kendilerine gelemediler. Ertesi gün cumadan döndüklerinde bu durumu gören takım kaptanımız Sabahattin Molla ve Molla Süleyman da bu durumdan çok hoşnut kalmadılar. Takımda sinirler gergin. Bindik bir alamete gidiyoruz gıyamet-"
Laflarını tamamlayamadan takımın GM'si tarafından bir kenara çekilen koç, sözlerini tamamlayamadı. Takımın GM'sinin "hem suçlu hem güçlü, daha düz yolda yürüyemiyorsun" dediği dikkatlerden kaçmadı.