BuzzerBeater Forums

Poland - IV.7 > Siema.

Siema.

Set priority
Show messages by
From: franek

This Post:
00
7277.28 in reply to 7277.27
Date: 7/4/2008 9:22:37 AM
Overall Posts Rated:
2626
hej, powodzenia ;-)
widze ze juz pierwsze transfery poczynione ;-)
jak sie postarasz to moze jeszcze na PlayOffy sie zalapiesz :-)

This Post:
00
7277.29 in reply to 7277.28
Date: 7/8/2008 2:50:13 PM
Overall Posts Rated:
00
Witka. I ja tu się pojawiłem :) Dopiero dziś ale mam nadzieję że nadrobię zaległości. Widzę że niewiele się od HT różni BB. Jest jeszcze oczywiście sporo niewyjaśnionych dla mnie "zagadek" ale mam nadzieję że dowiem się wszystkiego... Widzę że liga mimo że 4 nie jest łatwa. Cóż jeśli spadnę to trudno. Dziś pierwszy mecz do przodu :) Trener zakupiony (żre dziad kasę :/), małolaci jeszcze nie bo prawdę mówiąć jeszcze nie wiem co trenować. Wogóle trochę niejasno jest w regułach co do treningu. Jest napisane że niektóre treningi rozwijają kilka skilli (wiadomo że wolniej) ale które to będą?... Ma ktoś może namiary gdzie znaleźć który trening które skille rozwija i z jaką prędkością? Jeśli oczywiście to nie tajemnica dająca Wam przewagę nade mną :) Napewno będę SG i PG trenował bo najmłodsi i możliwi w miarę... Tylko co im ciągnąć...
Z góry dzięki jeśli ktoś odp.
Pozdro dla wszystkich.

This Post:
00
7277.30 in reply to 7277.29
Date: 7/10/2008 7:51:44 AM
Overall Posts Rated:
2626
faktycznie jest tak że jeśli trenujesz obronę pod koszem to możliwe że Twoi gracze beda notowali skoki nie tylko w tej umiejetnosci ale też w zbiórkach i blokowaniu :-)
ten topic powinien Ci pomóc
http://www.buzzerbeater.org/BBWeb/Forum/read.aspx?thread=...

Last edited by franek at 7/10/2008 7:53:01 AM

From: szponek6

This Post:
00
7277.31 in reply to 7277.30
Date: 7/10/2008 12:18:35 PM
Overall Posts Rated:
00
O dzięki :) Myślałem już że nikt nie odpisze :) Akurat centrów i wingerów narazie nie trenuję bo starocie mi na start dali. Za to dwóch w miarę 18letnich guardów dali, dokupiłem dwóch kolejnych i ich będę trenił. W regach pisze że "dla podpuchy" w pierwszym tygodniu prowadzenia drużyny trenowani gracze odbędą skoki. Ciekawe czy wszyscy i czy w trenowanym skillu. Ale o tym się w niedzielę przekonam bo jutro wyjazd na weekend.

This Post:
00
7277.32 in reply to 7277.31
Date: 7/14/2008 4:13:15 AM
Overall Posts Rated:
00
Jest poniedziałek. Powinienem dostać chyba jakieś wieści od skauta dotyczące draftowanego gracza, prawda? Gdzie to znaleźć bo przeglądnąłem chyba wszystko i nigdzie żadnych wieści...
Czy dopiero przed draftem wieści się pojawią dotyczące grajków?

This Post:
00
7277.33 in reply to 7277.32
Date: 7/14/2008 5:18:27 AM
Overall Posts Rated:
2626
przed draftem. :-)
dostaniesz listę ok. 40 graczy, z której ustawisz ranking swoich preferencji na podstawie informacji jakie uzyskasz o zawodnikach. a informacji uzyskasz tym więcej ile więcej będziesz inwestował w scouting ;-)

This Post:
00
7277.34 in reply to 7277.33
Date: 7/14/2008 5:50:24 AM
Overall Posts Rated:
00
Ok, dzięki ponownie :) Myślałem że wieści o grajkach będą przekazywane co poniedziałek tak jak w akademii w ht.
Uważacie że warto inwestować sporo w scoutów? Na starcie chyba niezbyt, co? Kupę kasy odejmie jak na finanse klubowe. Poza tym nie będę w lidze chyba ostatni więc pewnie będę losował jako 7-9 i wykradną raczej tych lepszych. Poza tym mam 1 scouta i dopiero pierwszy poniedziałek w tej grze więc raczej mi informacji nie uzbierają... Raczej w następnym sezonie postawię na 2-3 scoutów.

This Post:
00
7277.35 in reply to 7277.34
Date: 7/14/2008 12:30:59 PM
Overall Posts Rated:
2626
czy warto inwestować?
sam sobie zadaje to pytanie...
zacząłem grać w połowie zeszłego sezonu i inwestowałem w scouting 20000/tyg. z 3 grajków których dostałem z draftu tylko jeden się do czegoś nadaje, drugiego wywaliłem, a trzeciemu czasem daje pograć ale nie trenuje go.
w tym sezonie od początku inwestuje maxa. jeśli nie dostane ciekawych zawodników z draftów to przestane inwestować w ogóle. 40000/tyg to dużo kasy, czasem mysle ze lepiej tej kasy nie wydawać i po prostu przed kolejnym sezonem kupić sobie takich zawodników jakich się chce, a wtedy naprawde jest wysyp ciekawych 18 i 19-latków, ktorych ludzie nie chca trenować.

poza tym mam wrazenie ze w nizszych ligach gdzie miedzy najlepszymi i najgorszymi jest dość duża dysproporcja finansowo, opłaca się inwestować w scouting nawet jeśli będziesz miał końcowy numer w loterii. sęk w tym, że Ci którzy wybierają pierwsi nie mieli kasy na inwestowanie i ich wybór to własciwie kupowanie kota w worku...
na przyklad w ostatnim sezonie, druzyna ktora awansowała do 3 ligi, i miała ostatni numer w drafcie wybrała goscia z najwyzszym potencjałem ze wszystkich...

tak więc różnie to się układa ;-)

This Post:
00
7277.36 in reply to 7277.35
Date: 7/14/2008 12:46:45 PM
Overall Posts Rated:
00
I jedno i drugie podejście wydaje się sensowne. Zastanowię się, jeszcze jest czas do nastepnego sezonu.
A co do potencjału to wiadomo może kiedy włącza się "hamulec" przy danych poziomach? Chodzi mi o to czy rezerwowy nie spowolni treningu przy "silnym" czy da radę jeszcze z 2-3 poziomy podtrenować. Ja niestety trenuję trzech rezerwowych i jednego pierwszego rezerwowego. Chciałem kupić do czwartkowego spara grajków i tylko takich udało mi się wyrwać. W piątek 2 skoki ale to tak dla podpuchy gratis od twórców gry żeby ludzie się w pierwszym tygodniu nie zniechęcili.
Muszę dzisiaj wieczorem trochę przysiąść i sprawdzić fora żeby zobaczyć czy czegoś ciekawego (jak ten link z treningami) nie znajdę :)
Dzięki za podpowiedzi.

This Post:
00
7277.37 in reply to 7277.35
Date: 7/19/2008 5:56:30 AM
Overall Posts Rated:
00
Franek mam nadzieję że niski wymiar kary będzie dzisiaj :) Wygrać wygrasz na bank ale nie przekraczaj 20 pkt przewagi bo moi chłopcy się podłamią :)

From: romanek
This Post:
00
7277.38 in reply to 7277.37
Date: 8/1/2008 10:10:13 AM
Overall Posts Rated:
00
Panowie powodzenia w drafcie niech wybierzemy najlepszych;d

Advertisement