BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ερωτήσεις για newbies part VΙ

ερωτήσεις για newbies part VΙ (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225312.280 in reply to 225312.279
Date: 11/12/2012 9:11:46 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Thanks παίδες.

This Post:
00
225312.281 in reply to 225312.280
Date: 11/13/2012 5:16:17 AM
Overall Posts Rated:
55
Πάντως αν σας βοηθά η γνώμη μου, είμαι στην 4η κατηγορία για πρώτη φορά.. Γενικά είμαι σχετικά καινούργιος στο παιχνίδι, αφού όταν ανέλαβα ήταν στα μέσα μιας άσχημης σεζόν της ομάδας μου και παρ'όλα αυτά βγήκα 4ος στην 5η κατηγορία και την επόμενη σεζόν ανέβηκα.

Φέτος λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, δεν έκανα τις σπουδαίες αλλαγές σε ρόστερ, αφού προτίμησα να διαχειριστώ σωστά τα οικονομικά μου κι επίσης έπεσα σε δύσκολο όμιλο όπου η άνοδος ή ακόμα κι η παραμονή στην κατηγορία φαντάζανε δύσκολα. Τα εβδομαδιαία έσοδα είναι 68671 από TV +17 με 18 χιλιάδες από εμπορικά έσοδα. Αν προσθέσω και καμιά 120άρα από τη θέαση (με Μ.Ο. πρωταθλήματος τις 109), κάθε εβδομάδα παίρνω γύρω στα 200 και τα πάγια έξοδα είναι 87 για μισθούς παικτών και 37 για μισθούς προσωπικού.

Έτσι συνυπολογίζοντας όλα αυτά προτίμησα να ασχοληθώ με την προπόνηση του ρόστερ και νεαρών παικτών και πιστεύοντας ότι θα έχω και άσχημη θέση, αποφάσισα να επενδύσω και στα drafts. Στην πορεία βέβαια, είδα ότι με την προπόνηση και τη δουλειά που έκανα, ήταν εφικτός στόχος η παραμονή και τις τελευταίες μέρες καλούμαι να αποφασίσω αν προτιμώ να πέσω στην 5η πάλι ή να μείνω στην 4η (κατά 90% στα μπαράζ υποβιβασμού θα κερδίσω).

Κι εδώ φίλε μου maddoghellas, έρχομαι και σου λέω το εξής (χωρίς να έχω τη μεγάλη πείρα των υπόλοιπων παιδιών), αν αποφάσιζα να μείνω πέρυσι στην 5η ή φέτος να πέσω εκεί, θα έπρεπε να αλλάξω το ρόστερ μου και να έχω χειρότερο γιατί θα πλήρωνα πολλά για 5η κι επίσης δε θα είχα και πολλά έσοδα, ούτε θα έκανα καλή οικονομική διαχείριση της ομάδας. Αυτή τη στιγμή μένοντας στην 4η, όπου δεν υπάρχουν πολλές ομάδες bot, κι ευχαριστιέμαι το παιχνίδι αφού δεν κερδίζω όλη την ώρα 25-0 και έχω καταφέρει να στρώσω τα οικονομικά μου και να παίρνω σημαντικά έσοδα και να αυξήσω αρκετά για την ώρα το γήπεδο και να προπονήσω σημαντικά παίκτες μου και να βελτιώσω το ρόστερ και να το κάνω ανταγωνιστικό για 4η κατηγορία δίχως όμως να έχω κάνει τις τρελές αλλαγές! Σκέψου ότι έχω καταφέρει να γίνω κάπως ανταγωνιστικός με μισθούς των 87000, όταν ο Μ.Ο. του πρωταθλήματος είναι 116000! Λογικά δε νομίζω να ανέβω ούτε την άλλη σεζόν (ακόμα κι αν κάνω κάποια σημαντική προσθήκη), αλλά με τη σταδιακή βελτίωση του ρόστερ καταφέρνω αυτό που σου είπαν και τα άλλα παιδιά, να μην είμαι καλός για μια σεζόν και μια κατηγορία, αλλά να βελτιωθώ σταδιακά σε καλό βαθμό για πολλές σεζόν ;)

υ.γ.: Μπορεί όσα λέω και το σκεπτικό μου να είναι λάθος, αλλά γι' αυτό είναι εδώ και τα πιο έμπειρα παιδιά να μας διαφωτίσουν!

Last edited by delijohn at 11/13/2012 5:19:40 AM

This Post:
00
225312.282 in reply to 225312.281
Date: 11/13/2012 9:44:30 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Φίλε delijohn, σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
Λάθος σκεπτικό όταν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα δεν υπάρχει. Στην συγκεκριμένη συζήτηση, που θεωρώ ότι γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο , ειλικρινά έχω πάρει κάτι, από ανεξαιρέτως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Σε αυτό που λες, είμαι πάρα πολύ κοντά στο σκεπτικό σου. Συμφωνώ ότι θα ήταν τεράστιο πισωγύρισμα να πέσεις στην V, για τους λόγους που εξήγησες.
Το οικονομικό πλάνο σου και το μπάτζετ σου, συμβαδίζουν με αυτά που έχω κι εγώ στο μυαλό μου, για την υποθετική πρώτη μου χρονιά στην IV, ακόμα και τη δεύτερη. Εκεί που αμφιταλαντεύομαι αλλά εξακολουθώ να κλίνω προς την άλλη μεριά, είναι η μία έξτρα χρονιά στην V.
Θεωρώ ότι θα μου εξασφαλίσει σε εύκολο περιβάλλον από πλευράς ανταγωνισμού: α)οικονομικά οφέλη για αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, ώστε να έχω από την πρώτη μέρα στην IV μια καλή βάση εσόδων β) δυνατότητα την σεζόν της ανόδου, δύο δυνατών μεταγραφών επιπέδου IV προς ΙΙΙ γ) άνεση ώστε να μην κινδυνεύσω στην IV, αφού ακόμα κι αν πέσω σε δύσκολο όμιλο, τρέχοντας την παραιτέρω αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, θα μπορώ να πραγματοποιήσω ακόμα μια καλή ματαγραφή, ανά πάσα στιγμή. δ) το προηγούμενο συνεπάγεται και εύρος επιλογών σχεδιασμού(οικονομικού, προπονητικού κτλ) όντας στην IV και ε) χρόνο να μελετήσω το παιχνίδι, να διαβάσω, να πειραματιστώ, να κάνω παιδικά λάθη ενδεχομένως, που στο ανώτερο επίπεδο πληρώνονται ακριβά κτλ.

Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ! Είναι και θέμα διάθεσης, συγκυριών, αστάθμητων παραγόντων. Για παράδειγμα κάτι πολύ απλοϊκό. Η κουβέντα που είπες για τα bots στην V, ας πούμε. Ετυχε και στα 13 παιχνίδια που έπαιξα ως τώρα, φέτος που ανέλαβα, να μην έχω ένα 25-0. Μπήκα σε όλα τα live και παρακολούθησα παιχνίδι. Χάρηκα, τσαντίστηκα, με αποθέωσα, με κατέκρινα, καταλαβαίνεις. Του χρόνου μπορεί πολύ φυσιολογικά να πέσω σε ένα όμιλο που είναι γεμάτος bots. Δεν θέλει και πολύ, μια δυο τρεις, επίσης φυσιολογικά να πω δεν έχει νόημα έτσι, χτυπάω άνοδο και αναπροσαρμόζω τα πλάνα μου. Τουλάχιστον όμως θα παίζω το παιχνίδι.

This Post:
00
225312.283 in reply to 225312.281
Date: 11/13/2012 11:30:33 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Πάνω που έγραφα για αστάθμητους παράγοντες. Πρώτα απ'όλα η άνοδος από φέτος γίνεται εφικτή. Μόλις μου επισημάνθηκε ότι ο πρώτος του άλλου υπο-ομίλου, με 22-0 και 50 πόντους διαφορά μέσο όρο, έπαιξε το Σάββατο με πλήρες ρόστερ και μετά έγινε bot, και οι με διαφορά δύο καλύτεροι του παίκτες βγήκαν από το ρόστερ και είναι προς πώληση από την μηχανή.

Ακόμα κι αν ανέβω φέτος, αναλόγως με τον όμιλο που θα πέσω, θα έχω ανοικτές τις επιλογές μου. Δύσκολος όμιλος, πάω πολύ οικονομικά στο ρόστερ,χτίζω γήπεδο και ακόμα και αν πέσω, θα ανέβω την τρίτη σεζόν πάλι, χωρίς ουσιαστικό πισωγύρισμα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Εύκολος όμιλος, χτίζω αλλά και αρχίζω να επενδύω σταδιακά στο ρόστερ, ώστε την τρίτη χρονιά να είμαι σίγουρος ότι δεν θα πέσω, ώστε να είμαι εντός πλάνου.

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε τελικά ;)

This Post:
00
225312.284 in reply to 225312.283
Date: 11/13/2012 1:17:56 PM
OLYMPIAKOS PIRAEUS LEGEND
IV.22
Overall Posts Rated:
10761076
kalhspera paidia!

paizw play-out!shmera ekana to 1-0!einai sigoyro oti tha parameinw!me sumferei na kerdisw to 2o mats tou savvatou?h na xasw gia na exw ena extra mats gia proponhsh?

kserei kaneis an tha plhrwsw misthous ths evdomadas an nikhsw to mats tou savvatou?

eyxaristw!!!

This Post:
11
225312.285 in reply to 225312.284
Date: 11/14/2012 8:08:29 AM
Overall Posts Rated:
150150
Πρώτα θα απαντήσω σε σένα Αλέξανδρε...σε συμφέρει να κερδίσεις και τα 2 ματς...αν πας σε τρίτο θα πληρώσεις μισθούς την επόμενη βδομάδα και στο σύνολο θα χάσεις οικονομικά...

τώρα για τα παιδιά που είναι σχετικά καινούριοι στο παιχνίδι..τι θα έκανα εγώ αν ξεκινούσα τώρα το παιχνίδι;;;

1)ανεβαίνεις 4η κατηγορία..δεν είναι καθόλου δύσκολο η 5η είναι γεμάτη μποτ..

2)παίρνεις προπονητή αξιοσέβαστο..και γιατρό μέτριο με μασάζ..

3)παίρνεις(ή κρατάς από τα ντραφτ) 3 παίχτες για προπόνηση...οι παίχτες θα προορίζονται για τις θέσεις 3 ή 4!!αυτοί οι παίχτες είναι που έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία...όποιος θέλει να ρωτήσει για προπόνηση εδώ είμαστε;)

4)παραμένεις ίσα ίσα στην κατηγορία με χαμηλό ρόστερ...το κλειδί είναι η αμυνα!!..μία ομάδα με καλές άμυνες μπορεί να είναι πολύ φτηνή και ανταγωνιστική ταυτόχρονα

5)κρατήστε χαμηλά το μπάτζετ και δώστε χρήμα στο γήπεδο...πριν αρχίσετε τις αναβαθμίσεις μάθετε πως πάνω κάτω είναι οι αναλογίες σε ένα καλό γήπεδο..

ελπίζω να βοήθησα..ότι άλλο θέλετε ρωτήστε..

This Post:
11
225312.286 in reply to 225312.285
Date: 11/14/2012 8:09:45 AM
Overall Posts Rated:
10001000
ο Άλεξ είναι φίλος μου εν τω μεταξύ και από το χατρίκ!

χαχαχχα

κι εγώ άμυνα του λέω!

χαχαχαχα

This Post:
00
225312.287 in reply to 225312.286
Date: 11/14/2012 8:11:40 AM
Overall Posts Rated:
11571157
κι εγώ άμυνα του λέω!

Απίστευτη έκπληξη!
Δεν το περίμενα ποτέ από εσένα αυτό Στέλιο

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
225312.288 in reply to 225312.287
Date: 11/14/2012 8:16:30 AM
Overall Posts Rated:
10001000
κι εγώ άμυνα του λέω!

Απίστευτη έκπληξη!
Δεν το περίμενα ποτέ από εσένα αυτό Στέλιο

χαχαχα

ο Σπύρος φταίει και ο Χρήστος για αυτό. όχι εγώ!

χαχαχα

όταν πρωτοανέβηκα στην ΙΙΙ ο Σιδηρό είχε 7 άμυνα έξω και είχα πάρει έναν με 12 και έκανα κωλοτούμπες τότε. μετά είχα πάρει και έναν στο 14 και νόμιζα πως κάτι έκανα.

σοβαρά τώρα είμαι όντως την αμυντικής σχολής. βοηθάει να κερδίζεις χαλαρά πολλά ματς. αλλιώς όλα ροντέο.

This Post:
00
225312.289 in reply to 225312.288
Date: 11/14/2012 8:18:34 AM
Overall Posts Rated:
11571157
σοβαρά τώρα είμαι όντως την αμυντικής σχολής. βοηθάει να κερδίζεις χαλαρά πολλά ματς. αλλιώς όλα ροντέο.

Άμυνα + Κατοχές = Σοβαρή, σταθερή ομάδα

αλλά η φθινή επίθεση κάνει τελικά την διαφορά στις καλές ομάδες

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
225312.290 in reply to 225312.289
Date: 11/14/2012 8:21:43 AM
Overall Posts Rated:
10001000

Άμυνα + Κατοχές = Σοβαρή, σταθερή ομάδα

αλλά η φθινή επίθεση κάνει τελικά την διαφορά στις καλές ομάδες

όπως τα λες είναι ακριβώς. και για φτηνή επίθεση, θες σκορ σε δεύτερα σκιλς παντού, και πάσα παντού.

για τις κατοχές εκτιμώ πέραν της πάσας, και τα ριμπ στους κοντούς που είναι φτηνά επίσης, αλλά πολύτιμα για να μην χάσεις τις κατοχές, αν πάντα βέβαια έχεις έναν κορμό μέσα αξιόλογο.

Advertisement