BuzzerBeater Forums

Pomoc - Hrvatski > Pitanja i Odgovori III

Pitanja i Odgovori III

Set priority
Show messages by
This Post:
00
234577.280 in reply to 234577.279
Date: 3/23/2014 5:47:39 PM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Evo da i ja jednom postavim pitanje... :D

Koliko mi bodova treba za skauting ako želim pregledati sve interesantne igrače? Tj. moram li svaki tjedan izdvajati maksimum za 4 boda ili je dovoljno manje?
Nekako mi je u magli da sam jednom pročitao da čak i ako izdvajaš maximum cijele sezone nije dovoljno da skautiraš sve igrače, istina ili ne?

This Post:
11
234577.281 in reply to 234577.280
Date: 3/23/2014 11:03:07 PM
Overall Posts Rated:
338338
za interesantne je po mojem iskustvu dovoljno 3 boda tjedno,ako hoces kompletnu listu trazi po eng forumu kolko treba :)

This Post:
00
234577.282 in reply to 234577.281
Date: 3/24/2014 3:54:07 AM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Thanks...baš me i to interesiralo...konkretna iskustva... (y)

This Post:
11
234577.283 in reply to 234577.282
Date: 3/24/2014 6:05:11 AM
Overall Posts Rated:
13811381
3 boda je nategnuto da ćeš uspijeti sve iskautirati, a 4 boda su preskupa. Sa 3 boda imaš ukupno na kraju sezone 36-39 bodova.

Makar 3 boda bi trebala biti dovoljna za iskautirati kritičnu masu, pošto ionako nećeš skautirati one sa prvom ocjenom od 3 loptice, a one sa 4 ćeš vjerojatno morati isfiltrirati. Znači, 20 bodova pljuneš u startu na ona 2 grupna skautiranja po 10 bodova, i onda ti ostane 10-15 igrača za skautiranje i intervju, znači 30-40 bodova još gore, što daje računicu da sigurno nećeš sve uspijeti sa 3, ali kao što rekoh one kritične bi 3 trebala pokriti.

It is not so important how high can someone jump, more important is who is the last one standing
This Post:
00
234577.284 in reply to 234577.283
Date: 3/24/2014 10:15:18 AM
Overall Posts Rated:
338338
pa jbg treba odvojiti kukolj od zita :P

This Post:
00
234577.285 in reply to 234577.282
Date: 3/24/2014 11:09:34 AM
Overall Posts Rated:
395395
Bas za pravi skauting ti je potrebno 50-tak bodova , ali to se isplati samo ukoliko imas prvi pick , inace nije bas isplativo , po mom misljenju.

From: marijoh

This Post:
00
234577.286 in reply to 234577.285
Date: 3/24/2014 11:57:18 AM
Overall Posts Rated:
38953895
po meni bi trebao dvije sezone skupljati bodove i onda iči u skauting, ali onda i samo onda ako tankaš i sigurno si najgori i imaš prvi pik na draftu i opet ti to nije sigurno da buš ulovio ČKS ili najbolji ikad, jer ostalo je bacanje novca, jeftinije ih je kupiti nego potrošiti tolku lovu::)))

This Post:
00
234577.287 in reply to 234577.286
Date: 3/25/2014 3:25:14 PM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Pa jest da ih je jeftinije kupiti, ali želio bih svog igrača s barem superstar potencijalom koji bi mi mogao igrati u klubu cijelu karijeru, ali da ovaj put napravim od njega nešto više od kvalitetne zamjene...sama pozicija je nebitna...

Ako bi se poklopilo da bude reprezentativni potencijal, tim bolje...

Čisto financijski gledano, moj draftirac Mile Alfirević, ulazi svaku utakmicu kao zamjena na cca 10-15 minuta i vjerujem da se s godinama preko mercha isplatilo držati ga u momčadi...jer sam definitivno siguran da domaći dečko nosi nešto na merchu, možda je to sitno, ali gledano kroz prizmu 13 sezona koliko je on kod mene, definitivno se nakupilo puno više love nego bi dobio njegovom prodajom...

E sad, kad bih uspio oformiti ekipu s bar 2-3 igrača koje sam sam draftirao, i da bar jedan bude starter sposoban startati u 1. ligi zanima me dal bi se primjetila razlika...u financijskom pogledu naravno...

This Post:
22
234577.288 in reply to 234577.287
Date: 3/27/2014 8:43:13 AM
Champions United
II.4
Overall Posts Rated:
14931493
Pa jest da ih je jeftinije kupiti, ali želio bih svog igrača s barem superstar potencijalom koji bi mi mogao igrati u klubu cijelu karijeru, ali da ovaj put napravim od njega nešto više od kvalitetne zamjene...sama pozicija je nebitna...

Čisto financijski gledano, moj draftirac Mile Alfirević, ulazi svaku utakmicu kao zamjena na cca 10-15 minuta i vjerujem da se s godinama preko mercha isplatilo držati ga u momčadi...jer sam definitivno siguran da domaći dečko nosi nešto na merchu, možda je to sitno, ali gledano kroz prizmu 13 sezona koliko je on kod mene, definitivno se nakupilo puno više love nego bi dobio njegovom prodajom...

E sad, kad bih uspio oformiti ekipu s bar 2-3 igrača koje sam sam draftirao, i da bar jedan bude starter sposoban startati u 1. ligi zanima me dal bi se primjetila razlika...u financijskom pogledu naravno...

ja mislim da ti je bolja varijanta kupit Hrvata nakon drafta i dovesti ga do repke... po mogucnosti dvojicu, sa slicnim skilovima tako da im mozes vrtiti iste treninge...
ja sam slicno napravio, jedan je vec u BiH repki, i merch je u prosjeku ove sezone veci za 20k nego prosle... s tim da on ima minornu ulogu u repki, ili je na klupi ili odigra par minuta...
kad postane standardni clan repke, mogu ocekivat jos 20k u prosjeku, a ako upadne i drugi, onda jos 40-50k...
kupih neki dan u21 reprezentativca, bas me zanima hoce li opet biti neki boost...

koliko pratim vasu ligu, ti si uvijek negdje u vrhu, sto znaci da imas losiju poziciju na draftu... cak i da skautiras sve igrace, opet moras imat srece da tvoji pickovi budu slobodni kad dodje na tebe red...
da ne govorim da moras imat srece s potencijalom i rasporedom skilova...
raspored skilova je jos najvazniji, neka ti baci 1 ili 2 na IS za vanjskog, ili centru 1 ili 2 na OD ili passing, treba ti cijela sezona da to ispravis, pogotovo ako je prenizak ili previsok... a znas i sam da bez all round igraca nema repke, samim time i vecih prihoda... ;)

ovako to sve mozes ispraviti selektiranom kupovinom, i napraviti jos veci uspjeh...
naravno, treba ti strpljenja 5-6 sezona, ali osjecaj oko srca kad trenirci razvaljuju ne moze nitko platiti... ;)

From: marijoh

This Post:
00
234577.289 in reply to 234577.288
Date: 3/27/2014 9:59:43 AM
Overall Posts Rated:
38953895

ja mislim da ti je bolja varijanta kupit Hrvata nakon drafta i dovesti ga do repke... po mogucnosti dvojicu, sa slicnim skilovima tako da im mozes vrtiti iste treninge...
ja sam slicno napravio, jedan je vec u BiH repki, i merch je u prosjeku ove sezone veci za 20k nego prosle... s tim da on ima minornu ulogu u repki, ili je na klupi ili odigra par minuta...
kad postane standardni clan repke, mogu ocekivat jos 20k u prosjeku, a ako upadne i drugi, onda jos 40-50k...
kupih neki dan u21 reprezentativca, bas me zanima hoce li opet biti neki boost...

koliko pratim vasu ligu, ti si uvijek negdje u vrhu, sto znaci da imas losiju poziciju na draftu... cak i da skautiras sve igrace, opet moras imat srece da tvoji pickovi budu slobodni kad dodje na tebe red...
da ne govorim da moras imat srece s potencijalom i rasporedom skilova...
raspored skilova je jos najvazniji, neka ti baci 1 ili 2 na IS za vanjskog, ili centru 1 ili 2 na OD ili passing, treba ti cijela sezona da to ispravis, pogotovo ako je prenizak ili previsok... a znas i sam da bez all round igraca nema repke, samim time i vecih prihoda... ;)

ovako to sve mozes ispraviti selektiranom kupovinom, i napraviti jos veci uspjeh...
naravno, treba ti strpljenja 5-6 sezona, ali osjecaj oko srca kad trenirci razvaljuju ne moze nitko platiti... ;)

ko da sam ja to pisao, ja mu to cijelo vrijeme trubim, teško bu on do draftiraca jedino ak tanka sezonu , i opet nije ziher kaj bu dobil...imaš tuć za ovo:::)))

From: GM-Kyve

This Post:
00
234577.290 in reply to 234577.289
Date: 3/27/2014 10:42:34 AM
Champions United
II.4
Overall Posts Rated:
14931493
ma ja to po svojem iskustvu... ja sam pravio neke greske kod kupovine treniraca, i da mogu vratit vrijeme, sad bih drugacije...
ako nista, nisam zalio pare za potencijal...

znaci ja sam birao, i opet se zajebao... on planira na draftu dobiti idealno, how yes no... jos par sezona zaredom, jer nema sanse da ga na jednom draftu pogode 2 potencijala 7+...

Advertisement