BuzzerBeater Forums

BB Poland > Pytania i odpowiedzi vol.17

Pytania i odpowiedzi vol.17

Set priority
Show messages by
From: Malkers

This Post:
00
304296.280 in reply to 304296.279
Date: 3/15/2021 6:36:47 AM
PGE Małkersy Zgorzelec
III.1
Overall Posts Rated:
3737
Second Team:
Moys Aurochs
220 - 230 k / mecz w tym sezonie. Hale możesz obejrzeć.

From: PolPil

This Post:
00
304296.281 in reply to 304296.280
Date: 3/15/2021 6:57:07 AM
Polonia Piła
II.1
Overall Posts Rated:
99
Second Team:
Young Basketball Team Piła
Czyli decyzja o rozbudowie hali mojej dobra i przebudowie drużyny.
Bo max za bilety miałem 183 k

This Post:
00
304296.282 in reply to 304296.281
Date: 3/15/2021 8:05:56 AM
PGE Małkersy Zgorzelec
III.1
Overall Posts Rated:
3737
Second Team:
Moys Aurochs
Pompuj w hale, na takiej małej daleko nie zajedziesz.

This Post:
00
304296.284 in reply to 304296.243
Date: 3/15/2021 2:53:02 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Dzięki za rady :)))) Chociaż nie prosiłem.
I tak mam pretensje o zmiany w trakcie zabawy. To jakby ktoś teraz narzucił Ci od każdego miejsca w hali podatek, bo krzesełka kosztują:)

"bledem bylo budowanie infry bez swiadomosci jaki jest sens czy koszta a teraz mas zo to pretensje a pretensje powinienes miec do siebei ze sie nie zainteresowales albo za pozno."

Ale świadomie wiedziałem jaki jest koszt zakupu i tak też poczyniłem. Dodanie opłat - z tym się nie zgadzam :) A jeśli mówimy o "za późno" to przegapiłem gdzieś moment, który pozwalał cofnąć za kasę jaką się wydało? Śmiało napisz, posypię głowę popiołem :) Jeśli nie to argument z czapy, bo jeśli na początku nie było ni huhu o dodatkowych kosztach, a potem nie dało się ich ominąć bezkosztowo to o czym piszesz?

To jakbyś kupił grajków zza granicy i nagle pyk, trzeba dołożyć kasę, bo wiecie karta, paszport itd;)

Jeszcze raz. Masz poziomy 1-3 które jakoś się angażują w grę. Ale wielu wisi ot tak. Jeśli BB daje ankietę co zmieniać, by utrztymać przynajmniej liczbę użytkowników, to odpowiadam. Z mojego punktu widzenia nie zmieniać reguł w taki sposób jak teraz.

A więc reasumując zgodnie z super radą:

"scouting nie ma wiekszego sensu bo to loteria a jesli kogos stac to te drobne nic nie zmieniaja.
jesli ktos gra pod trening w 4 czy 3 lidze to zarabiajac na treningu tez wrzuci to w koszta. byc na zero to nie jest zaden wyczyn w rozliczneiu tygodniowym bo duzo druzyn jeszcze zarabia mimo calej infrastruktury i trenerow. drugi trener to wybor a nie koniecznosc i nie daje na tyle duzo zeby miec go koniecznie i tak trzeba to traktowac."

Szanowna kadro za radą Alter_ego
1. Nie skautuję.
2. Wywalam drugiego trenera.

Marzeniem moim jest być na plus:)))\

Jednocześnie oddam nietrenowanego (skoro już fachowe oko oceniło) grajka. I pa:)

From: Dolar

This Post:
44
304296.286 in reply to 304296.284
Date: 3/15/2021 3:55:12 PM
DLR Basketball Club
IV.26
Overall Posts Rated:
512512
Second Team:
D L R
Dzięki za rady))) Chociaż nie prosiłem.
I tak mam pretensje o zmiany w trakcie zabawy. To jakby ktoś teraz narzucił Ci od każdego miejsca w hali podatek, bo krzesełka kosztują:)

"bledem bylo budowanie infry bez swiadomosci jaki jest sens czy koszta a teraz mas zo to pretensje a pretensje powinienes miec do siebei ze sie nie zainteresowales albo za pozno."

Ale świadomie wiedziałem jaki jest koszt zakupu i tak też poczyniłem. Dodanie opłat - z tym się nie zgadzam A jeśli mówimy o "za późno" to przegapiłem gdzieś moment, który pozwalał cofnąć za kasę jaką się wydało? Śmiało napisz, posypię głowę popiołem Jeśli nie to argument z czapy, bo jeśli na początku nie było ni huhu o dodatkowych kosztach, a potem nie dało się ich ominąć bezkosztowo to o czym piszesz?

To jakbyś kupił grajków zza granicy i nagle pyk, trzeba dołożyć kasę, bo wiecie karta, paszport itd;)
....

W budowaniu infrastruktury cały czas są takie same zasady. Odkąd to wprowadzili (297349.1) nic nie zmienili w tygodniowych kosztach. Za każdy poziom budynku płacisz i zawsze płaciłeś tygodniowo 5000 $. Nie zrobili tylko jednego, nie było tego widać w skróconym zestawieniu tygodniowych finansów. Ale w szczegółowym zestawieniu w zakładce Finanse potrącenia za infrę się odbywały. Minus tego był taki, że musiałeś sam sobie dodawać tygodniową kwotę za budynki, żeby wiedzieć ile jesteś na plusie, bądź minusie. Od niedawna dodali tylko tą pozycję do tego zestawienia, żeby było wszystko jasne, nie powodując żadnych dodatkowych kosztów.
Kasę za budynki można odzyskać, ale nie całą, co wydaje się oczywiste, bo każdy by stawiał budynek przed treningiem i burzył po treningu, żeby budynek nie był uwzględniony w aktualizacji finansów. Odzyskać można połowę kosztów rozbudowy i robi się to podobnie jak się buduje, ale tym razem zmniejszając poziom już wybudowanego budynku.

This Post:
00
304296.287 in reply to 304296.283
Date: 3/16/2021 5:51:01 AM
PGE Małkersy Zgorzelec
III.1
Overall Posts Rated:
3737
Second Team:
Moys Aurochs
doskonale o tym wiem

This Post:
11
304296.288 in reply to 304296.287
Date: 3/18/2021 12:46:16 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Jeśli faktycznie tak jest, to cofam słowa.

Bazuje na tym, co widzą moje oczy. Było więcej w kasie, jest mniej (a nic innego w klubie nie robiłem). Jeśli faktycznie nie wykazywali, to posypuję jednak głowę popiołem. I zlewam grę jak dotąd.

Dzięki i pozdrawiam

P.S. jakieś jeszcze ukryte koszty są?

From: Huanito
This Post:
00
304296.289 in reply to 304296.288
Date: 3/21/2021 10:32:30 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Jak u Was wygląda sprawa z infrastrukturą wokół hali? U mnie wygląda to tak:

https://imgur.com/a/aZLfaOQ

Mam wrażenie, że ładuję w to zbyt dużo kasy, która idzie w błoto i nic nie daje - mowa szczególnie o 3lvl w TV i stacja radiowa oraz 3lvl sklep z pamiątkami. Chciałbym zlikwidować te dwa ostatnie żeby odzyskać część kasy i nie płacić 50k tygodniowo za wszystkie budynki, tylko te potrzebne do treningu.

Dają one coś sensownego czy rozwalać? Kasę z gadżetów mam 15-20k wyższą od średniej ligowej - 58k (średnia ligowa ok 35k), ale nie wiem czy wynika to bardziej z dobrej gry i wygrywania praktycznie każdego meczu + trenowania młodzieży czy po części z któregoś z tych budynków. Frekwencja na meczach też zawsze wysoka, ale to myślę kwestia wyników. Doradźcie coś - rozwalać je do zera czy zostawić może jakiś niższy poziom? Ja się średnio na tym znam, a nie widzę za bardzo korzyści wynikających z ich posiadania.

Advertisement