Ono s těmi přestupy je to fakt těžké. Nechci nikoho kritizovat, ale jde opravdu o domluvu. O Rybníčka zájem byl, ale zájemce bohužel neměl dostatek financí, což avizoval již dopředu, takže bych mu nic nevyčítal.
Víc zamrzí Coufalík, byl avizovaný a hojně diskutovaný na fóru. Čekal jsem, že se pro něj zájemce najde, hlídal jsem jeho deadline když byl na trhu za 2M a kdyby na něj přihodil cizinec, byl jsem případně ochotný ho přebít, ale k dispozici jsem měl jenom 2,2M....
Mně by se zrovna dvakrát do tréninku nehodil, ale nějakým způsobem bych se o něj postaral. Doufal jsem, že když se neprodá, bude mít možnost se nějakou další dobu (aspoň než se dohodne konkrétní přestup) rozvíjet u Maxsona. Poté ale došlo k jeho dalšímu umístění na trh. Psal jsem Maxsonovi a od něj dostal info, že je domluvený s jiným manžerem, který je ochotný ho koupit, pokud bude vyvolávačka 1M. Zjistil jsem i zájem dalšího manažera, který dostatek peněž měl. Nechci tady na nikoho žalovat jako v mateřské školce... Mně deadline v 9 ráno bohužel absolutně nevyhovoval, takže jsem ho nemohl jistit.
Pak ti hráči s vyšším platem. Takové hráče mohou jistit manažeři z 1. možná 2. ligy. Mně by hráč s platem 150k týdně prostě zruinoval, i když bych na jeho přestup teoreticky měl dostatek financí.
A místo toho brečení je opravdu potřeba pro to něco udělat, aby se dalším podobným nepříjemnostem předešlo. Přesně tím průzkumem mezi manažery. Vím, že ten trénuje to a to a kdyby bylo potřeba můžu k němu hráče umístit. Jasně v první řadě fórum, kde se upozorní na hráče na trhu. Pak když ho prodává solidní majitel, tak konkrétní domluva s případnými zájemci. Minimálně 2, aby byl ještě někdo v záloze.