Verovatno ima neke simbolike u tome sto sam ja prvi od svih kandidata za selektora Srbije nasao za shodno da odgovorim na konkretna pitanja.
Iako sam na sva ova pitanja vec dao deskriptivan odgovor u svojoj kandidaturi uradicu to i ovaj put.
1...Posedujem vise nego dovoljno znanje i iskustvo za obavljanje duznosti selektora. Podvlacim da sam bio clan uzeg strucnog staba dosadasnjeg selektora i da sam aktivno ucestvovao u radu i formiranju reprezentacije.
2...Ne zelim da radim sam ali cu odgovornost za rezultate snositi sam. Ovime hocu da kazem da imam nameru da saradjujem sa svim zainteresovanim kolegama na daljem razvoju reprezentacije. Odluke o izmenama (igraca, taktike i sl.) nameravam da donosim u konsultaciji sa kolegama.
3...Nemam ni najmanju zamerku na rad selektora.
4...Plan vezan za repku je sledeci -> formiranje strucnog staba, dogovor oko nacina funkcionisanja strucnog staba, revizija tima i eventualne korekcije istog, dogovor sa vlasnicima reprezentativaca oko treninga istih, izbor protivnika za prijateljske utakmice reprezentacije...
5...Bez namere da zvuci neskromno - mislim da je u mom slucaju odgovor jasan.
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos