BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Set priority
Show messages by
From: NiL91
This Post:
00
176733.286 in reply to 176733.285
Date: 3/18/2014 7:31:34 PM
Overall Posts Rated:
44
(68728009)

Ρε παιδια τι πηγε στραβα?Ακουω αποψεις...
Δεδομενα...
Πλεονεκτημα εδρας,μαντεψια και απο τους δυο,φουλ ενθουσιασμος (τουλαχιστον εγω),αρκετα καλες καταστασεις.
Επισης μονο 2-3 παιχτες εχουν κατω απο 7 στις βολες.
Επισης ποια η χρησιμοτητα του να αγοραζεις γυμναστη με ειδικοτητα αποκαταστασης τραυματισμων (λογω προπονησης) και ποτε μα ποτε να μην εχω δει καποιον να επιστρεφει.Σημερα η μηχανη μου τραυματισε 2 παιχτες.

Με βαση τα pp επρεπε να νικησω με 109-92.Πως γινεται να καλυψε 28 ποντους (+11 η διαφορα ηττας) η μηχανη μεσα στην εδρα μου?Μονο και μονο με την διαφορα διαθεσης?

Το μονο που μπορω να βρω σαν ελαφρυντικο ειναι η ασχημη ροη που γι'αυτο και με οδηγησε στο να παιξω σπρωξιμο και οχι κοιτα.Το οτι οι 2 παιχτες που βασιζομουν στο σπρωξιμο επιθετικα τους πεταξε η μηχανη με τραυματισμο βεβαια ειναι μια αλλη ιστορια.

This Post:
33
176733.287 in reply to 176733.286
Date: 3/18/2014 7:41:42 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Φιλε πλεον δεν μιλαμε για ενα παιχνιδι τακτικης οπως καποτε αλλα μιλαμε για ενα παιχνιδι ρουλετας.

Οι bbers στην προσπαθεια τους να προσελκυσουν κοσμο θελησαν να κανουν το παιχνιδι πιο ευκολο για λιγοτερο γνωστες δινοντας τους ενα ακομα οπλο. Τον παραγοντα τυχη. Δεν ειναι τυχαιο που εδω και 3 σεζον εγω ο ιδιος χτιζω ομαδα με συγκεκριμενους ρολους και προσπαθω να την εχω σωστα δομημενη και μεχρι τωρα ουδεποτε ημουν τυχερος στα παιχνδια παρα μονο ατυχος.

Μαλιστα περσι σε παιχνιδι ο παραγοντας τυχη καταφερε να καλυψει 34 ποντους διαφορα κατι σαν το σημερινο το δικο σου. Και φυσικα και ο περσινος αποκλεισμος μου ηρθε καλυπτοντας παλι διαφορα 19 ποντους ο αγαπητος αυτος παραγοντας.

Ειμαι αρκετα απογοητευμενος ειληκρινα απο ολο αυτο. Γι αυτο και αρχιζω σιγα σιγα να το ριχνω στην προπονηση σε τομεις που κατα τη γνωμη μου θα μπορουν να μειωσουν την τυχη του αντιπαλου.

Υγ. Για ολα αυτα δεν εχω ολοφανερες αποδειξεις και ειναι απλα μια γνωμη. Αλλα κατι το οποιο επαναλαμβανεται συνεχως παυει να ειναι συμπτωση και η τυχη παυει να ειναι τυχη. Ειναι μπονους του outsider.

From: NiL91

This Post:
00
176733.290 in reply to 176733.288
Date: 3/19/2014 8:44:25 AM
Overall Posts Rated:
44
Φυσικα και εχω δωσει σημασια στις βολες...Μου λες 58% στην σεζον..ξερεις απο που βγαινει αυτο το ποσοστο?απο αυτον (28715903) και αυτον (26398491).Που πραγματι ειναι χαλια στις βολες.Στο χθεσινο ματς ειχαν 5/11.Το δεχομαι.Επισης το ποσοστο βγαινει και απο σαπιους που εμπαιναν οταν το παιχνιδι ηταν blow out στη τελευταια περιοδο.Οι αλλοι ομως που εχουν βολες πανω απο 7?Ακομα και αυτος που εχει 12αρι στις βολες ειχε 2/4.Οχι οτι το θεωρω απιθανο αλλα αν το παρω με αριθμους, οπως λεμε οτι ειναι το παιχνιδι,δωσε τοτε 3/4 να ειναι πιο κοντα στα στανταρ.Ξερω οτι δεν θα αλλαζε το σκορ,αλλα θα βουλωνε εμενα και δεν θα μιλαγα για αριθμους και τυχη.Δηλαδη πρεπει να προπονουμε και βολες και στους ηδη "καλους" στις βολες για να θεωρουμε οτι εχουμε εναν σιγουρο ποντο απο εκει?

Δεν το βλεπω μονο ως ατυχια και καταλαβαινω πολυ καλα οσο μου ειπες.Αλλα οταν μεχρι την 3η περιοδο ο ασσος σου εχει παρει 4 φαουλ απο τον αντιπαλο (και 2ο σκορερ της ομαδας του) επειδη εσυ εστησες την ομαδα σου ετσι και περιμενεις συνεχεια,τσουπ παρε εναν τραυματισμο και μπαινει ο σαπιος που προφανως ριχνει και τα pp της ομαδας μου.Μετα βασιζεσαι σε αλλον παιχτη (3αρι στην περιπτωση μου) να συνεχισει την δουλεια που εκανε ο ασσος.Και αυτος εξω.

Του πεταω 3 παιχτες εξω με 6 φαουλ,κανενα παρτυ μεσα στη ρακετα.Χωρια οτι επαιξε 3-2 ζωνη με ψηλο στο 3 που και καλη περιφερειακη αμυνα να ειχε δεν θα ηταν κοντα στα στανταρ των 2 αλλων κοντων.Αρα πιθανο να εχουμε ανισορροπια στη ζωνη.
Τουλαχιστον μη μου τραυματιζει παιχτες, κρατα τους μεσα και ας δω τον κοντο του που μπηκε ως 5αρι να κανει ταπες στον ψηλο μου.Αλλα οχι να μου πεταει εξω 2 παιχτες.Τελος παντων..

Δηλαδη αν το δω με αυτη την αντιθετη σκοπια εδω τι παιχτηκε? (65905869) δεν θα επρεπε να χασω με ακομα περισσοτερους ποντους?
Ξερω οτι δεν εχω την τελεια ομαδα για το επιπεδο μου,δεν μπορω να κανω κ αλλιως γιατι προπονω.Ουτε ειχα σκοπο να διεκδικησω ανοδο φετος,απλα επειδη τα μισθα θα αυξηθουν και ηθελα να κρατησω τους ψηλους μου,ειπα μηπως το κυνηγησω.
Γι'αυτο και κυνηγησα το πλεονεκτημα εδρας.Επειδη κοντρα σε ομαδες που δεν προπονουν και δινουν τα μισθα σε παιχτες,η εδρα ειναι το μονο πατημα που μπορουσε να με βοηθησει.Αλλα φαινεται πως δεν ειναι αρκετη για να καλυψει διαφορες διαθεσης.

Τελος παντων.Σορρυ για το πρηξιμο και τα σεντονια.Και ευχαριστω για την απαντηση.Δεν ξενερωσα με την ηττα αλλα με τους τραυματισμους.Δεν ειναι το πρωτο ματς που συμβαινει και γενικα φετος ειχα θεμα με αυτους παρολο που εχω πολυ καλο γιατρο.

Καλη συνεχεια!

This Post:
00
176733.292 in reply to 176733.290
Date: 3/19/2014 9:43:56 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Καταρχην καλησπερα,

και πραγματικα χαιρομαι που μου δινεις την ευκαιρια να συνεχισω τον προβληματισμο μου γιατι στο κατω κατω μπορει ολα αυτα που εγραψα να ειναι τοσο λαθος και απλα εγω να ειμαι πολυ κακος μανατζερ και να μην το κατανοω( σε καμια περιπτωση δεν ειρωνευομαι με αυτο που λεω).

Στο τελος εγραψα οτι για ολα αυτα δεν εχω αποδειξεις και ειναι η προσωπικη μου γνωμη μονο και μονο για να μην φανουν τα λεγομενα μου ως ξεκαθαρη πραγματικοτητα. Ετσι με αυτο που εγραψα μπορει ο καθενας να με αγνοησει. Οχι οτι και χωρις αυτο δεν θα μπορουσε απλα τωρα μπορει να το κανει πιο ευκολα.

Συμφωνω οτι ο φιλος Νιλ εξεφρασε μια απορια και ο καθενας που μπηκε στη διαδικασια να του απαντησει επρεπε να του απαντησει με επιχειρηματα. Θα μπορουσα ευκολα να μιλησω για την κακη του ροη(κατι που και ο ιδιος ανεφερε) για τις βολες οπως εκανες κι εσυ και για διαφορα αλλα.

Θα γυρισει ομως ο ιδιος και θα μου πει μα ολα αυτα καταφεραν να καλυψουν 28 ποντους; Και θα εχει δικιο. Δεν μπορουν ετσι απλα να καλυφθουν 28 ποτνοι. Δεν ειχε μειονεκτημα ενθουσιασμου ειχε στη χειροτερη περιπτωση ισο ενθουσιασμο και ενδεχομενως και καλυτερο ενθουσιασμο απο τον αντιπαλο του. Ειχε την εδρα που οπως ξερουμε μεχρι τωρα δινει χοντρικα ενα +10 στον γηπεδουχο.

Και ερχομαι τωρα εγω ευλογα να σε ρωτησω. Η διαφορα διαθεσης καταφερε να υπερνικησει ενθουσιασμο, εδρα, καλυτερη ομαδα κλπ;

Το παιδι στοχευμενα καταφερε να βγαλει απο το παιχνιδι με φαουλ 2 ψηλους του και η μηχανη τι κανει εκει; Του τραυματιζει 2 παικτες για να το ισορροπησει. Θα μου πεις ετυχε ρε συ και δεν θα μπορω να διαφωνησω γιατι δεν μπορω να αποδειξω το αντιθετο.

Αλλα οπως προανεφερε καθετι που επαναλαμβανεται παυει να ειναι συμπτωση για μενα.

ΥΓ1. Για ευνοητους λογους δεν θελω να ποσταρω εδω παιχνιδια που κατα τη γνωμη μου ομαδες αδικηθηκαν αλλα πολυ ευχαριστως θα ηθελα οποτε βρεις χρονο και εχεις τη διαθεση να στα στειλω ωστε να ριξεις κι εσυ μια ματια.

ΥΓ2. Σε καμια περιπτωση με ολα αυτα που λεω δεν προσπαθω να αντικρουσω τις γνωσεις σου για το παιχνιδι που αλλωστε ειναι αναμφισβητητες. Και με συγχωρεις αν μεσα στο μηνυμα υπαρχουν στοιχεια επιθετικοτητας ειναι αθελα μου( αν και προσπαθησα να μην υπαρχουν

This Post:
00
176733.294 in reply to 176733.293
Date: 3/19/2014 6:43:18 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Να προσθέσω στην κουβέντα σας ότι η αφορμή για σχολιασμό ξεκίνησε από ένα ματς όπου υπήρχε 2πλός τραυματισμός...

Δύσκολα μια ομάδα σε ανταγωνιστικό παιχνίδι μπορεί να ανταπεξέλθει σε 2πλό τραυματισμό αν δεν έχει το απαραίτητο βάθος σε παίκτες...Είναι ατυχία όταν συμβαίνει αυτό αλλά είναι αρκετά σπάνιο....!

Ο Μετεωρίτης αναφέρθηκε μερικές φορές στην ατυχία-αδικία και ανέφερε και σε κάποια σημεία ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.... Πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν μιλάμε για ατυχία-αδικία...?

Αν ένας παίκτης βγάζει αξιολόγηση 100 (στα ππ.100) σε κάποιο παιχνίδι και πάρει 20 προσπάθειες
Α]Με 7/20 είναι ατυχία-αδικία
Β]Με 10/20 είναι δίκαιο
Γ]Με 13/20 είναι κωλοφαρδία

-->Αν μου πεις ότι είναι λογικό ένας παίκτης σαν τον παραπάνω να σκοράρει είτε το Α είτε το Β ή το Γ στο παιχνίδι τότε θα πρέπει να είσαι στην μεριά όπου θα αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί μια ομάδα ολόκληρη να έπρεπε να σκοράρει 100 αλλά να σκοράρει τελικά 80....

--> Αν μου πεις ότι δεν είναι λογικό να σκοράρει το Α και το Γ αλλά θα έπρεπε να σκοράρει το Β πάντα, θα απαντούσα ότι δεν λειτουργεί έτσι το παιχνίδι...Αν λειτουργούσε έτσι ,ο κάθε παίκτης θα έβαζε το ποσοστό που θα έπρεπε με βάση τα ππ.100 και για να είμαι πιο ακριβής μάλλον δεν θα είχε και ιδαίτερο νόημα να υπάρχουν τα ππ.100....

Πέρνουμε ένα δεδομένο παιχνίδι ,βλέπουμε τα pp.100 και βγάζουμε συμπέρασμα ότι γενικά είναι ρουλέτα ...! Δεν είναι έτσι...! Ο παράγοντας τύχη υπάρχει αλλά μάλλον σε λογικά πλαίσια...Δεν θα δείς ποτέ ο παραπάνω παίκτης να βάζει 1/20...!

Να συμφωνήσω ότι υπάρχουν παιχνίδια που θα έπρεπε μια ομάδα να σκοράρει αρκετά περισσότερο και σκοράρει αρκετά λιγότερο...Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με δεδομένο ότι δεχόμαστε ότι όπως ένας παίκτης σαν το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να βάλει 7/20 έτσι και ολόκληρη η ομάδα μπορεί να βάλει 30/80 και όχι 40/80 που θα αναμενόταν...(20ποντάκια η διαφορά)...

@Mαμουβαλντέτ: Που τις ψώνισες τις βολές αυτές...? 9άρες οι καταστάσεις συνήθως ,μεγάλες πολύ και οι βολές ,μάλλον πρέπει να διερευνηθεί το θέμα...Αν κάνω αναφορά ότι ο τάδε μάνατζερ έχει μεγάλες βολές θα τιμωρηθει παραδειγματικά....??

This Post:
00
176733.295 in reply to 176733.294
Date: 3/19/2014 7:28:27 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Δεν διαφωνω φιλε. Αλλωστε αν δεν υπηρχε η τυχη δεν θα ειχε και γουστο.

Απλα η παρατηρηση μου ειναι στο οτι η τυχη αρκετα συχνα επηρεαζει το αποτελεσμα και συνηθως εις βαρος του φαβορι. Τωρα το να κερδισω ενα παιχνιδι 50 ενω ηταν για 45 ε νταξει οκ δε θα με πω τυχερο. Το να κερδισω ομως για 9 ενω ειναι να χασω για 15 θα με πω κολωφαρδο.

Οριστε μερικα παιχνιδια. 2 της ομαδας μου και 2 της εθνικης μας.

(65447315)
(65585473)
(27044)
(24903)

Η νεων κερδισε ασχετα απο την ατυχια αλλα ετσι χαθηκε η προκριση στη διαφορα ποντων.

Η ομαδα μου απεναντι στο Βολο επρεπε να κανει παρτι και κερδισε με την ψυχη στο στομα και τα αλλα δυο επρεπε να νικηθουν και χαθηκαν.

Αυτα ειναι φυσικα ενδεικτικα παιχνιδια καθως εχω αρκετα ακομα που συνεβη κατι παρομοιο.

This Post:
33
176733.296 in reply to 176733.295
Date: 3/19/2014 7:49:45 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την κουβέντα και τα σχόλια/επιχειρήματα.

Θέλω να γράψω και εγώ κάτι πιο πολύ σαν σχόλιο και ίσως αφορμή για προβληματισμό.

Ονομάζουμε π.χ τύχη την απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά του σκορ (σε σχέση με τα pp100) ή τους τραυματισμούς.

Τον αριθμό των φάουλ κάθε ομάδας και κυρίως την κατανομή τους στον χρόνο;
Τα λάθη σε σχέση μετ τα ratings,......τα rebound επίσης σε σχέση με τα ratings;
Την κατανομή του σκορ μέσα στον χρόνο άρα και την αλλαγή στην τακτική που έρχεται σαν αποτέλεσμα;
Την πιθανότητα να γίνει π.χ ένας παίχτης αλλαγή πρόωρα από φάουλ και ο αντικαταστάτης να χαλάει ''δομικά'' την επίθεση (αλλά αυτό να συμβαίνει μόνο σε αυτή την θέση);

.......και φυσικά υπάρχουν και τόσοι άλλοι παράγοντες.........

Τι θέλω να πω με αυτό: (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο παιχνίδι)

Ας πούμε ότι η ομάδα Α παίζει με την ομάδα Β.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι η ομάδα Α έχει χωρίς τύχη 0,9 πόντους ανά κατοχή ενώ η ομάδα Β μόλις 0,85.

Στο παιχνίδι οι ομάδες είχαν και οι δύο 100 κατοχές και το σκορ έληξε 83-92 υπέρ της ομάδας Β

Βγαίνει ο Α και λέει ''ήμουν άτυχος κατά 14 πόντους συνολικά,.......ενώ θα κέρδιζα με 5 πόντους χωρίς τύχη τώρα έφτασα να χάσω με 9''

Αληθοφανής η δήλωση εάν πράγματι ήταν δίκαιο χωρίς τύχη οι δύο ομάδες να είχαν από 100 κατοχές!

Εάν όμως χωρίς τύχη οι ομάδες έπρεπε να είχαν 90 κατοχές ο Α και 110 ο Β;
Τότε το σκορ θα έπρεπε να ήταν 81 ο Α και 93,5 ο Β,.....δηλαδή ήταν και λίγο άτυχος ο Β πραγματικά!

Θέλω να πω ότι δεν είναι τόσο απλό πάντα

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement