BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ερωτήσεις για newbies part V

ερωτήσεις για newbies part V (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Jimmas

This Post:
00
207527.286 in reply to 207527.285
Date: 3/14/2012 11:21:31 AM
Overall Posts Rated:
00
καλησπερα παιδια θελω να ρωτησω κατι να επεκτεινω το γηπεδο μου ή οχι? παντως μεχρι τωρα δεν γεμιζει το ανω διαζωμα ενω το κατω διαζωμα και τα πλαινα καθισματα γεμιζουν βεβαια βλεπω μια αυξηση στο ανω διαζωμα αλλα και παλι στον προηγουμενο αγωνα μου εντος εδρας δεν γεμισε

From: 13geo

This Post:
00
207527.287 in reply to 207527.286
Date: 3/14/2012 12:16:46 PM
Overall Posts Rated:
00
ευχαριστω kung flu. κατι τελευταιο, δηλαδη ετσι και αλλιως πρεπει να κανω ανανεωση καθε εβδαμαδα στην προπονηση ειτε κρατησω την ιδια ειτε αλλαξω... σωστα?

From: Kung Flu

This Post:
00
207527.288 in reply to 207527.286
Date: 3/14/2012 1:47:30 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Όταν το γήπεδο σου είναι γεμάτο σε κάποιο τύπο καθισμάτων τότε "χάνεις" λεφτά....Θα σου πρότεινα να έχτιζες εκεί που είναι γεμάτο το γήπεδο σου....Αν δεν έχεις χρήματα ή τα προορίζεις για αγορά παικτών, άλλος τρόπος είναι να αυξήσεις τις τιμές του γηπέδου στο τύπο καθισμάτων που γεμίζουν...Για παράδειγμα θα μπορούσες να βάλεις 40 στο κάτω διάζωμα και 130 στα πλ'α'ινά....Οι νέες τιμές όμως που θα βάλεις θα ανανεωθούν στις 7/4....

(Γήπεδο αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να χτίσεις αν θέλεις να ανέβεις κατηγορίες...Όμως ίσως προέχει να κοιτάξεις τι παίκτες χρειάζετε η ομάδα σου,πάντα σε σχέση με το σύστημα που επιλέγεις να παίζεις....Το λέω αυτό γιατί όλοι οι παίκτες δεν είναι για όλα τα συστήματα...)

δηλαδη ετσι και αλλιως πρεπει να κανω ανανεωση καθε εβδαμαδα στην προπονηση ειτε κρατησω την ιδια ειτε αλλαξω... σωστα?

Την ανανέωση την κάνεις συνήθως αν θέλεις να αλλάξεις τον τύπο προπόνησης από αυτόν της προηγούμενης βδομάδας...Και αυτό μπορείς να το κάνεις μέχρι την Πέμπτη βράδυ,άντε ξημερώματα Παρασκευής.... Την προπόνηση μέσα στην βδομάδα μπορείς να την αλλάξεις όσες φορές θέλεις ...(δηλαδή κ να κάνεις ανανέωση προπόνησης όσες φορές θές μέσα στη βδομάδα δεν αλλάζει κάτι....Η προπόνηση που τελικά θα μετρήση θα είναι η τελευταία που θα είναι καταχωρημένη τα ξημερώματα της Παρασκευής....)

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός...Αν δεν έγινα ξαναρώτησε με...Ίσως το είπα λίγο μπερδεμένα...!!!

This Post:
00
207527.289 in reply to 207527.288
Date: 3/14/2012 3:23:14 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Φίλε λυπάμαι που θα το πώ, αλλά φρόντισε να μην δίνεις λανθασμένες πληροφορίες. Οι τιμές που λές στο παλικάρι να βάλει είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ για 5η κατηγορία. Παιζω 3η κατηγορία με 2 τίτλους σε 3 χρόνια και έχω τιμή 45 και 115. Και αντε πες ότι εγώ τα βάζω χαμηλά για να το γεμίζω. Ο 1ος στην κατηγορία μου έχει 142$ και δεν το γεμίζει ποτέ. Και σύ του λές να βάλει 40 και 130; Πρόσεξε όταν δίνεις τις συμβουλές σου, διότι μπορεί να χαντακώσεις τον άλλον. Καλύτερα να είσαι σίγουρος πρίν το κάνεις.

Φίλε LOS ANGELES λογικές τιμές για την κατηγορία σου είναι

10$, 35$, 100$-105$, 800$.

Όλα αυτά φυσικά με την λογική ότι θα αρχίσεις να πηγαινεις καλά, δηλαδή θα νικάς.
Επίσης, για να γεμίζεις το γήπεδο σου θές κάποιον καλόν Pr Manager. Όχι βέβαια πάνω από 3 επίπεδο.

Last edited by epanastatis79 at 3/14/2012 3:24:56 PM

This Post:
00
207527.290 in reply to 207527.289
Date: 3/14/2012 3:33:43 PM
Overall Posts Rated:
00
ευχαριστω για τις συμβουλες απο τοτε που ξεκινησα ολο νικες εχω μεχρι τωρα αλλα επειδη ειδα δεν γεμιζε το ανω διαζωμα το πηγα στο 9$ το εισητηριο. ο pr-manager πρεπει να εχει ειδικοτητα σχεσεις με το κοινο ή δεν παιζει ρολο?

This Post:
00
207527.291 in reply to 207527.289
Date: 3/14/2012 6:57:50 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Φίλε λυπάμαι που θα το πώ, αλλά φρόντισε να μην δίνεις λανθασμένες πληροφορίες

Οι πληροφορίες δεν είναι καθόλου λανθασμένες....

Πρόσεξε όταν δίνεις τις συμβουλές σου, διότι μπορεί να χαντακώσεις τον άλλον. Καλύτερα να είσαι σίγουρος πρίν το κάνεις.

Μου φαίνεται μπερδεύεσε λίγο....!Μου συγκρίνεις ένα γήπεδο 10.000 θέσεων με ένα γήπεδο 5.000 θέσεων....Αν και δεν έχεις πολλές σεζόν που έπαιζες στην 5ή κατηγορία μου φαίνεται ότι έχεις ξεχάσει ή δεν το είχες ψάξει όσο χρειαζόταν....

Ενδεικτικά αναφερω ότι όταν είχα 450 θέσεις στο κάτω διάζωμα και 50 θέσεις στα πλαινά καθίσματα το γέμιζα με τιμές 45 και 150 αντίστοιχα....Και μιλάω για την 5η κατηγορία....Επομένως προτείνοντας 40 και 130 αντίστοιχα δεν είναι απλώς μια αισιόδοξη σχέψη αλλά μπορώ μετα βεβαιότητας να πώ ότι το γήπεδο θα γεμίζει σε ποσοστό άνω του 90% ,το οποίο είναι ένα ρεαλιστικότατο ποσοστό....Για την ακρίβεια το 40 και 130 όχι πανάκριβα δεν είναι ,αλλά μάλλον συγκρατημένα νούμερα είναι δεδομένου του μεγέθους του γηπέδου που έχει το παλικάρι....

Επίσης δείχνεις να μην καταλαβαίνεις την έννοια του "χάνω χρήματα"...Έχεις επιλέξει τιμές που γεμίζουν το γήπεδο σου εντελώς....

Προτείνεις λοιπον στον Los angeles τις τιμές 35 και 100-105 που ήδη έχει και γεμίζουν το γήπεδο του....Του προτείνεις δηλαδή να συνεχίσει να χάνει χρήματα και να κάνει το ίδιο λάθος με εσένα....Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίζει ο θεός....

Για να ολοκληρώσω λοιπον έχω να πώ ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα γήπεδο 10κ με ένα 5κ για να αποφασίσεις για τις τιμές που θα επιλέξεις για τα καρεκλάκια....

Los Angeles αν δεν έχεις σκοπό να χτίσεις άμεσα και αρκετά καθίσματα βάλε τις τιμές που σου προτείνω κ δεν θα χάσεις...

Last edited by Kung Flu at 3/14/2012 7:08:21 PM

This Post:
00
207527.292 in reply to 207527.289
Date: 3/14/2012 7:31:52 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Ο 1ος στην κατηγορία μου έχει 142$ και δεν το γεμίζει ποτέ

Προφανώς και δεν το γεμίζει γιατί 1ον δεν χρειάζεται να γεμίζεις εντελώς το γήπεδο σου και 2ον δεν έχει 50 θέσεις αλλά 200 (ο aytokratoras στον οποίο αναφέρεσαι ο οποίος έχει τιμή 142 στα πλα'ι'νά δεν είναι ο 1ος της κατηγορίας σου αλλά ο δεύτερος καθότι ο macedonians έχει καλύτερη διαφορά πόντων...)

This Post:
00
207527.293 in reply to 207527.291
Date: 3/15/2012 3:16:29 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
ΟΚ. Θα αλλάξω τις τιμές για να μην το γεμίζω το γήπεδο. Καταλαβαίνεις τί λές φίλε μου; Του λές να αυξήσει τις τιμές, επειδή γεμίζει το γήπεδο. Όταν όμως θα αρχίσουν να τον φτύνουν οι θεατές, επειδή αύξησε τις τιμές -διότι είναι πολύ πιθανό και έχει άμεση σχέση με τί επιπέδου PR MANAGER έχει- να δούμε τί θα γίνει. Το θέμα είναι να γεμίζεις το γήπεδο έχοντας σίγουρα κάποια έσοδα ή να ανεβάζεις συνεχώς τις τιμές και να έχεις λιγότερα συνολικά έσοδα; Το "χάνω χρήματα" ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Στην πραγματική μου ζωή είμαι επιχειρηματίας και δεν θα έκανα ΠΟΤΕ αυτό που λές. Να ρισκάρω δηλαδή το γέμισμα του γηπέδου, άρα και τα σίγουρα έσοδα με την αλόγιστη αύξηση των τιμών. Προσπάθησε να κάνεις συνεχείς αυξήσεις στα προϊόντα σου και θα δούμε πού θα βρεθείς σε λίγο χρονικό διάστημα. ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ.

Να σου πώ λοιπόν ότι το μικρό μαγαζάκι (ο Los Angeles εν προκειμένω σε σχέση με μένα στο εν λόγω παράδειγμα) πρέπει για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και να μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει να έχει αναλογικά χαμηλότερες τιμές, διότι το μεγάλο ψάρι κάποια στιγμή θα τον φάει. Αλλιώς σύντομα θα βαρέσει λουκέτο. Το μεγάλο μαγαζί των 10000 θέσεων είναι πιο λογικό να έχει αναλογικά χαμηλότερες τιμές με τον δικό του ανταγωνισμό (ομάδες με ανάλογο γήπεδο), διότι το εύρος των πελατών του είναι μεγαλύτερο, όπως και ο ανταγωνισμός, άρα και ο κίνδυνος να μην το γεμίσει μεγαλύτερος. Φυσικά, το μαγαζάκι των 5000 για να χτυπήσει αυτό των 10000 κάποτε δεν μπορεί να κάνει αυτό που του λές εσύ. Να αυξάνει συνεχώς τις τιμές, διότι αν η ομάδα αρχίσει να σέρνεται ενώ με μικρότερες τιμές μπορεί να το γέμιζε με τις υπερβολικές που του προτείνεις εσύ, δεν θα πατάει γάτα. Πολλές φορές είναι καλό να βλέπουμε τί συμβαίνει και στην πραγματική ζωή και να μην συμβουλεύουμε με βάση του τί κάνουμε εμείς.

Δεν υπάρχει όρος "χάνω χρήματα" με την έννοια που λές. Υπάρχει στην περίπτωση που από εκεί που λόγω σχετικά χαμηλών τιμών έβγαζε 100000 λ.χ. και με την αύξηση των τιμών οι θεατές λακίζουν και έχει έσοδα 95000. Ναι, τότε υπάρχει "χασούρα" 5000.

Εσύ μπορεί να το γέμιζες, διότι μπορεί να πήγες καλά στο Κύπελλο, να ήσουν 1ος με μεγάλες διαφορές στο πρωτάθλημα, πράγμα που ο φίλος δεν έχει. Μην τα μπερδεύεις.

Όσον αφορά για την εμπειρία μου θα σου πώ το εξής που μπορείς να ρωτήσεις. Έχω παίξει 2η κατηγορία με άλλη ομάδα και συνολικά παίζω 10 σεζόν. ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα με τα οικονομικά μου και αυτό λέει πολλά για τους τρόπους διαχείρισης μου.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Last edited by epanastatis79 at 3/15/2012 3:37:00 AM

This Post:
00
207527.294 in reply to 207527.293
Date: 3/15/2012 6:45:59 AM
Overall Posts Rated:
6666
το γηπεδο ποτε δεν το γεμιζεις...
το εχεις οριακα λιγο κατω απ οτι χωραει...αλλιως χανεις λεφτα.
σε περιπτωση που το γεμισεις ανεβαζεις τιμες η χτιζεις.

This Post:
00
207527.295 in reply to 207527.294
Date: 3/15/2012 8:26:05 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Ο,τι πεις, ό,τι πείτε :)

This Post:
00
207527.296 in reply to 207527.293
Date: 3/15/2012 9:07:40 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Το θέμα είναι να γεμίζεις το γήπεδο έχοντας σίγουρα κάποια έσοδα

Όχι απαραίτητα...Αν για παράδειγμα το γήπεδο γεμίζει με τιμή 10 στο κάτω δίαζωμα τότε αν το γήπεδο γέμιζε και με τιμή 11 τότε χάνεις χρήματα...Τι ακριβως δεν αντιλαμβάνεσαι....?...Αφού το θέτεις έτσι ότι πρέπει ντε κ καλά να είναι γεμάτο το γήπεδο γιατί δεν επιλέγεις τότε το minimum που μπορείς σε κάθε τύπο καθισμάτων....?

Το θέμα είναι να γεμίζεις το γήπεδο έχοντας σίγουρα κάποια έσοδα ή να ανεβάζεις συνεχώς τις τιμές και να έχεις λιγότερα συνολικά έσοδα;
Προσπάθησε να κάνεις συνεχείς αυξήσεις στα προϊόντα σου και θα δούμε πού θα βρεθείς σε λίγο χρονικό διάστημα. ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ.

Ποιος ακριβώς μίλησε για συνεχείς αυξήσεις τιμών...??

Δεν υπάρχει όρος "χάνω χρήματα" με την έννοια που λές. Υπάρχει στην περίπτωση που από εκεί που λόγω σχετικά χαμηλών τιμών έβγαζε 100000 λ.χ. και με την αύξηση των τιμών οι θεατές λακίζουν και έχει έσοδα 95000. Ναι, τότε υπάρχει "χασούρα" 5000.

Δηλαδή εσύ τι χασούρα την βλέπεις μονόπατα....Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι με γεμάτο γήπεδο και έχοντας έσοδα 100.000 όπως λές,αυξάνοντας λίγο την τιμή μπορεί να έχεις έσοδα 105.000...?
Με την αύξηση τιμών οι θεατές λακίζουν όταν έχεις και αρκετά μεγάλο γήπεδο...Αν τώρα είχες 50 πλα'ι'νά καθίσματα και επέλεγες τιμή πλα'ι'νών 170 τότε θα γέμιζαν στην 3η κατηγορία...Άρα με αυτά που μας λες ότι ο 1ος έχει 142 και δεν το γεμίζει δεν έχουν καμία μα καμία βάση...Και αυτή η ομάδα έχει 150 στα πλαινά και τα γεμίζει (89534)...Αν η ομάδα είχε 200 θέσεις ΔΕΝ θα το γέμιζε....

Εσύ μπορεί να το γέμιζες, διότι μπορεί να πήγες καλά στο Κύπελλο, να ήσουν 1ος με μεγάλες διαφορές στο πρωτάθλημα, πράγμα που ο φίλος δεν έχει. Μην τα μπερδεύεις.

Αποκλείστηκα στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου...Φαίνεται και στην ιστορία της ομάδας μου σεζόν 17....Οι αρχικές τιμές που επέλεξα ξαναλέω ήταν 45 και 150 σε κάτω διάζωμα και πλα'ι'νά αντίστοιχα και ήταν ΓΕΜΑΤΟ...Αλλά το γεμάτο έχει να κάνει (θα το ξαναπώ μπας και το καταλάβουμε ) με το γεγονός ότι είχα μονο 450 θέσεις στο κάτω διάζωμα και 50 θέσεις στα πλα'ι'νά...Με την δική σου οικονομική πολιτική θα έπρεπε να έχω τιμές 35 και 100 αντίστοιχα οπότε θα κατάφερνα με ένα τόσο μικρό γήπεδο να χάνω 10*450 + 50*50=4500+2500=7000...Μείων 7 χιλιαρικάκια την βδομάδα θα είχε η δική σου οικονομικη πολιτική...

Όσον αφορά για την εμπειρία μου θα σου πώ το εξής που μπορείς να ρωτήσεις. Έχω παίξει 2η κατηγορία με άλλη ομάδα και συνολικά παίζω 10 σεζόν.

Δεν έθιξα ποτέ το θέμα της εμπειρίας σου...Το μόνο που είπα πάνω σε αυτό ήταν ότι δεν έχεις μεγάλο διάστημα από τότε που ήσουν στην 5η κατηγορία οπότε δεν έχεις την δικαιολογία ότι ξέχασες πώς είναι τα πράγματα...

Στο thread αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους νέους χρήστες...Δεν έχω αυτοεξαιρεθεί από το γεγονός ότι είμαι και εγώ ένας νέος χρήστης...Άλλωστε έχω κάνει ουκ ολίγες ερωτήσεις εδω μέσα...Όταν όμως γνωρίζω κάτι και είμαι 99% σίγουρος για αυτό ,μπορεί να απαντήσω σε ερωτήσεις-απορίες νέων χρηστών....

Στο πρώτο σου λοιπον μήνυμα με κατηγόρησες ότι με τις συμβουλές που δίνω μπορεί να χαντακώσω κάποιον...Σε πληροφορώ αγαπητέ ότι αν εγώ πρέπει να προσέχω μία φορά αυτά που γράφω.,παίκτες υψηλότερων κατηγοριών όπως εσύ ,που τα λόγια τους στα μάτια του newbie αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα θα έπρεπε να προσέχουν πολύ περισσότερο τα όσα γράφουν...Το γεγονός ότι παίζεις 10 σεζον πραγματικά δεν έχει να κάνει με όσα συζητάμε...Έχω φιλαράκι που παίζει για 12 σεζον και εγώ του είπα πως να στήσει την ομάδα για να ανέβει 3η...Αν δεν τον βοηθούσα θα ήταν ακόμα 4η...
Επομένως πολλες σεζόν δεν είναι πάντα ισοδύναμο με το πολύ εμπειρία ή αυθεντία...Αυτά...!!!

Advertisement