BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 BiH NT by enynho

U21 BiH NT by enynho

Set priority
Show messages by
This Post:
11
315973.286 in reply to 315973.284
Date: 5/10/2024 4:51:40 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Jaki ko kamen Staroga Mosta! 🇧🇦👊

This is where we hold them!
This Post:
33
315973.287 in reply to 315973.286
Date: 5/13/2024 1:11:02 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
107107
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Hi there,

I congratulated you also in mail but I wanted to write here too. The match was so fun. Thank you all of Bosna i Hercegovina
BB community. We very enjoyed from this sequence. Good luck for rest of the season.

This Post:
11
315973.288 in reply to 315973.287
Date: 5/13/2024 3:46:13 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Great game mate!
Good luck in the rest of the Tournament, fingers crossed for you 🤞

This Post:
11
315973.289 in reply to 315973.287
Date: 5/13/2024 4:39:42 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Thank you Tayanç !

I know how you feel right now but I really think you have plenty of time/ games to change outcome of this group in your favor.

For our team, this is really huge win tonight ! We managed to defeat host of this tournament on their court and that is always a big achievement.

The rest of the tournament will be very interesting...

Good luck to you too !

This Post:
00
315973.290 in reply to 315973.289
Date: 5/13/2024 5:04:25 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Poljake smo uzeli 4 razlike
Turke smo uzeli 3 razlike
Spanci padaju sa 2 razlike
Logicno!
🇧🇦👊

This Post:
22
315973.291 in reply to 315973.289
Date: 5/14/2024 2:49:51 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇹🇷 Turska 87 - 90 Bosna i Hercegovina 🇧🇦

Drugo kolo Eurobasketa, druga pobjeda i druga drama sa infarkt završnicom !

Izgleda da mi ne znamo drugačije završiti utakmicu nego ovako da se nerviramo do posljednje sekunde utakmice. Ali kažu da su takve pobjede najslađe...

I u ovoj utakmici smo samo na oko taktički izgledali u podređenom položaju a ustvari smo svjesno išli na 3-2 zone da utvrdimo naše napadačke sposobnosti. I opet smo bili u pravu i razvalili zonu...

Ko je pratio utakmicu neutralno, ovo je stvarno bila utakmica za uživati. Dosta preokreta u toku meča, gubili smo sa 11 razlike sredinom 2/4 pa smo na poluvrijeme otišli sa +1. Onda opet promjene rezultata pa odvajanje Turske na 5-6 razlike u toku 3/4 i povratak na neriješen rezultat na ulasku u zadnju četvrtinu.

Na kraju je presudilo ono što smo i pretpostavljali i ono zbog čega smo i postavili ekipu kako smo postavili. Širina na klupi i raznovrsnost igračkih sposobnosti na svim pozicijama. Turska je tu zaista slabija od nas i to smo označili kao njihov najveći problem u svim važnim tekmama.

Iako igraju sa blokerima u ekipi mi smo sa svojom zonom uzeli više blokova od njih i pokazali da se možemo nositi i sa blokerskim rosterima i postavama.

Sam algoritam se potrudio da igrača kakav je Kerim Bubanj zadrži na šutu 2/22 što je zaista apsurdno ali eto vratilo se to sve onom tricom sa 9 metara u zadnjim sekundama utakmice.

Nećemo nikad pisati o pojedincima u ovakvim utakmicama pa ćemo to izostaviti, sve je vidljivo iz statistike utakmice.

Raduje me svaki naš rejting, od individualnih igračkih do ovih timskih jer pokazuje da ova ekipa zaslužuje da bude na samom vrhu.

Za kraj, hvala svim vlasnicima igrača na brutalnoj formi kroz cijelu sezonu a pogotovo u ovoj sedmici, forma nam je bila strašno dobra. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u ove posljednje 3-4 sedmice.

Nas sada očekuju 3 veoma teške utakmice, najteže u cijeloj sezoni jer u suštini cijela sezona sada staje u ove tri utakmice na kraju.

Tu su Europski prvak i naš prošlogodišnji protivnik iz grupe ali i iz finala, Španija kojoj samo pobjede igraju u naredna dva kola jer igraju sa direktnim konkurentima, sa nama pa sa Mađarskom. To će biti izuzetno teška utakmica i za spremiti i za ispratiti.

Poslije njih, u predzadnjem kolu nam dolazi Slovenija prema kojoj imam veliki respekt i stvarno mi je žao zbog njihovog potrošenog entuzijazma da bi došli na EP jer imaju ekipu za velike stvari ove sezone i stvarno bi uradili mnogo da bili ravnopravni sa entuzijazmom. Za početak uzeli bi i jučer Španiju. Pogotovo uz ove vrhunske taktičke predstave njihovog selektora.

Na kraju imamo lidera grupe, Mađarsku koja u idućem kolu igra protiv domaćina Turske i zatim protiv Španije i tu će se vjerovatno i odlučivati o svemu... Također, nemaju prava na kiks do kraja ako žele medalju.

Hvala svima koji su pratili utakmicu ! Sretno nam dalje svima skupa 💪

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.292 in reply to 315973.291
Date: 5/20/2024 5:29:20 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 82 - 95 Španija 🇪🇸

Nažalost, večeras smo upisali prvi poraz na ovom Europskom prvenstvu. Da stvar bude gora, ovo je užasan poraz protiv glavnog konkurenta u borbi za polufinale. Mi smo bili u podređenom položaju te smo bili primorani da gađamo fokus i probamo nešto više napraviti u tom segmentu igre. Opet nažalost, promašio sam vanjski fokus iako sam se dvoumio i čak jednim dijelom očekivao unutrašnju izolaciju. Iako smo nadmudrili Španiju i odigrali look inside napad na njihovu 3-2 zonu, to jednostavno nije bilo dovoljno.

Cijelu utakmicu naš protivnik je imao kontrolu. Prednost je oscilirala i u jednom momentu iznosila čak 14 razlike. Na neke 3 ili 4 minute do kraja 3/4 čak smo i izjednačili dobrom serijom te smo se nadali da smo se vratili u meč ali to nije bilo dovoljno za preokret. Nešto kraća rotacija, dva vanjska igrača u formi 7 i skoro cijela centarska linija u formi 8 rezultirale su ovakvim porazom večeras.

Poraz je dodatno začinila i povreda Ljumovića bez koga smo igrali skoro cijelu zadnju dionicu a Zoran Bećar nije mogao da iznese taj teret sa svojom nedovoljno dobrom formom za ovaj nivo.

Španija je zasluženo pobijedila, mi smo izvukli jednu pozitivnu stvar večeras i idemo dalje.

Ono što je najvažnije, do kraja ovisimo sami o sebi. Ukoliko pobijedimo obje utakmice do kraja bez obzira na ostale rezultate, imamo minimalno polufinale i bronzanu medalju.

Iako to zvuči lako, vjerujte mi, očekuju nas dva ultra teška meča u zadnja dva kola. I Slovenija ali i Mađarska imaju izuzetno moćne i jake rostere i zaslužuju pozicije gdje su. Slovenija možda čak i više jer su nažalost na EP došli bez enta pa ovaj rezultat ne odražava stvarni kvalitet njihovog tima. To će oni tek pokazati u zadnje dvije utakmice...

Mi idemo dalje, čekamo trening u petak, nadamo se dobroj formi i ako Bog da novim skill up-ovima te novoj utakmici i borbi na Eurobasketu...

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
22
315973.293 in reply to 315973.292
Date: 6/3/2024 10:24:12 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 106 - 113 Slovenija 🇸🇮

Težak, bolan i neugodan poraz u četvrtom kolu... pobjedom smo mogli osigurati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i biti u borbi za medalju, nažost nismo uspjeli.

Poraza nas je vjerovatno koštala loša odbrana koju smo igrali zbog koje smo i primili 14 trojki...

Ništa nije funkcionisalo i mi smo se mnogo udaljili od borbe za medalju a upitan je i odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Uslijed ovako teškog poraza nisam imao volje da analiziram detaljno utakmicu i htio bih samo najaviti posljednje kolo i meč protiv selekcije Mađarske koji počinje za 46 minuta...

Pobjedom potvrđujemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo a borba za medalje je u ovom momentu samo matematički moguća ali i teško izvodljiva u praksi...

Neka nam je sa srećom i u narednim danima ide rezime ove sezone, najava nove sezone, generacije, drafta...

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
00
315973.294 in reply to 315973.293
Date: 6/20/2024 3:58:14 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Zaista teška sezona je iza nas...

Nije me bilo niti sam se oglašavao nakon silnih pehova. Nakon posljednjeg javljanja i poraza od Slovenije, upisali smo i poraz od Mađarske te smo time izgubili šansu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo te ćemo u ovoj sezoni igrati Utješni turnir na kojem smo kvalitetom među prve četiri ekipe na turniru.

Neću analizirati poraz od Mađarske i tih 7 poena razlike jer je to iza nas i čim prije želimo zaboraviti prethodnu sezonu.

U međuvremenu smo odigrali i dvije prijateljske utakmice, protiv Portugala koji nije izveo ekipu na teren pa smo istu dobili rezultatom 50-0 i protiv Srbije koju smo dobili sa 25 poena razlike u glavnoj pripremnoj utakmici pred početak takmičarske sezone.

U narednim postovima ćemo malo više o rosteru, ambicijama ove sezone na Utješnom turniru, rasporedu i protivnicima te naravno sumirati draft, kompletiranu novu generaciju za trening kao i o narednim generacijama.

Hvala svima za ogromnu podršku koju izražavate kako privatno tako i u putem BB-a glasanja.

Nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom. Veoma brzo nam dolazi projektovana top generacija i novo Europsko prvenstvo...

This Post:
00
315973.295 in reply to 315973.294
Date: 6/20/2024 7:07:49 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Uz svo duzno postovanje, sezonu smo sveli na "silne pehove" i da sto prije zaboravimo da ko ne spomene.

Inace, nema potrebe za anlizama da se slucajno neko ne bi uvrijedio.

I naravno, puno srece u ovoj sezoni, da opravdamo ovih TOP4 na Utjesnom turniru. A i ako ne bude, nema veze bit ce nekih pehova 100%, opravdat cemo to na ovaj ili onaj nacin.

This Post:
11
315973.296 in reply to 315973.295
Date: 6/20/2024 7:30:58 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Iskreno ne razumijem ovaj komentar koliko god se trudio ...

Nemam ja nikakav problem sa kritikom. Do sada niti jedna analiza, niti jedna utakmica, niti jedan izvještaj nije propušten kako god i šta god da je bilo, poraz ili pobjeda. Imao sam mnogo privatnih obaveza, kako na poslu tako i kući i nisam stigao na vrijeme objaviti ovo protiv Mađarske pa mi je malo glupo da sa 17 dana kašnjenja pišem analizu.

Elem, budući da sam nisam nikad propustio do sada kako sam i naveo gore, neću ni sad ostati dužan da napravim rezime.

S tim u vezi...

Nakon odličnog otvaranja prvenstva i starta sa omjerom 2-0 krenule su tri najteže utakmice za nas, redom Španija, Slovenija i Mađarska. Ono što je bitno za napomenuti, da dok smo mi morali igrati protiv domaćina Turske i veoma jake Poljske, naši glavni konkurenti Španija i Mađarska su u ta prva dva kola za protivnika imali Sloveniju koja je na prvenstvo došla sa entuzijazmom 5 ili 6. Oni su u startu imali jednu pobjedu više od nas, zarađenu uz tie/ lagano zalaganje.

S druge strane mi smo se morali za tu pobjedu napatiti protiv ekipe Slovenije, koja bi, da je došla sa pristojnim entuzijazmom sigurno završila u polufinalu.

Problemi su počeli protiv Španije i mojom taktičkom greškom i promašenim outside fokusom protiv njihove unutrašnje izolacije. Nažalost uz puno promjena rezultata na kraju je Španija upisala laganih +13.

Protiv Slovenije sam još jednom isključivi krivac JA. Odigravši ovu outside box odbranu dozvolili smo Sloveniji da nas na motion zatrpa tricama i tu smo kapitulirali bez obzira što su nam promašili fokus. Također i naš napad su osakatili sa svojom odbranom i isključivo zbog loše taktičke prezentacije smo tu ostali bez pobjede.

Što se tiče utakmice sa Mađarskom, možemo diskutovati o tome da li je bilo potrebe za 3-2 zonom u toj utakmici. Mislim da jeste i da bi bez nje bilo samo gore. Ipak oni su nas pobijedili sa 7 razlike uprkos našem većem zalaganju tako da bi na isto zalaganje u jednakim uslovima rezultat bio za nas još nepovoljniji.

Uz kvalitet i dobre taktičke predstave, reprezentaciji na svakom prvenstvu treba i minimalno jedna briljantna taktička predstava da bi se uhvatila medalja. Na prethodnom Eurobasketu smo to ostvarili protiv Španije i to nas je lansiralo u polufinale. Ovaj put sam tu zakazao, zbog čega ponavljam, da je neuspjeh isključivo moja greška.

Prilikom ulaska ove generacije u takmičarske godine i takmičarsku sezonu, stanje je izgledalo takvo da smo se trebali zadovoljiti sa odlaskom na EP i kvalifikacijama na SP u narednoj, tj. ovoj sezoni. Minimalni cilj nam je bio to. Kroz sezonu smo dosta dobro pokrili nedostatke u ekipi i to je izgledalo kao da možemo da uhvatimo medalju. Nažalost, opet ponavljam, izostala je jedna briljantna taktička predstava kako bismo povezali uspjeh za prethodnog prvenstva.

Uz svo duzno postovanje, sezonu smo sveli na "silne pehove" i da sto prije zaboravimo da ko ne spomene.

Od posljednjih 30ak postova na ovom forumu, brat bratu je 20ak mojih. Da se Spartan i Subi povremeno nisu uključili sa komentarom, ne bi drugih postova ni bilo. Naravno to ne znači da niko ne prati, ali isto tako, ne razumijem kako mi se može spočitati to da pokušavam prikriti nešto i da se ne spominje ? Najlakše mi je ne pisati ništa pa ni ne tražiti nikakvu reakciju. Ja bih volio da se i na ovo nadovežu ostali pa da prokomentarišu.

I naravno, puno srece u ovoj sezoni, da opravdamo ovih TOP4 na Utjesnom turniru. A i ako ne bude, nema veze bit ce nekih pehova 100%, opravdat cemo to na ovaj ili onaj nacin.

Ni ovo ne razumijem, jer ne znam šta trebam reći da smo apsolutni favoriti bez premca u konkurenciji gdje su još Litvanija, Slovenija i Belgija, inače aktuelni bronzani sa prošlog Svjetskog prvenstva.

Hvala ti u svakom slučaju na komentaru i nadam se da nije jedini, da će ih biti još...

Advertisement