BuzzerBeater Forums

Bosna i Hercegovina - I.1 > Sezona 49

Sezona 49

Set priority
Show messages by
From: Cules

This Post:
00
303385.288 in reply to 303385.286
Date: 5/3/2020 9:34:07 AM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
I to sto navodis da citavu sezonu treniras na C,navest cu ti koje si utakmice tako trenirao boljeg trenirca Vicana.
2 puta protiv Spartana(poraz u startu znaci),Vertizani(znamo situaciju ove sezone),Topnici(to si dobio) i 24 razlike poraz od Spartacusa.
Sve dok su njima dvojici plate smijesne,pa pored njih mozes imati komotno jos dvojicu igraca na tim pozicijama,mozes tako igrati i ganjati rezultate.Pitat cu te kad oni budu imali po 100k,pa u rosteru mognes imati jos 3,maksimalno 4 dobra igraca kako ces onda kombinovati i odrzavati dobru formu iz kola u kolo.
A evo slabiji trenirac Roko:
3 puta na centru protiv bot ekipa u kupu
Kyve(znamo situaciju ove sezone)
Poraz od lokalca 40 razlike,pustio si to
i 3 prijateljske
I o cemu mi pricamo ovdje?

Last edited by Cules at 5/3/2020 9:41:37 AM

From: Cules

This Post:
00
303385.290 in reply to 303385.287
Date: 5/3/2020 9:47:05 AM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
Ako je tako,ti se onda vec sljedece sezone mozes upustiti u borbu za titutlu,rasprodao se Pita,ili ne.
Dok npr enynho se moze upustiti u borbu za opstanak,jer nema feninga na racunu haha

From: enynho

This Post:
00
303385.291 in reply to 303385.286
Date: 5/3/2020 10:00:10 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Sta cu ja pricat s tobom kad ti je jedan od najboljih igraca placen 399 k?
Jel ti stvarno mislis da je tesko tako sastaviti ekipu i imati prividne rezultate par sezona?
Koliko bi zaradio sutra kad bi rasprodao citavu tu ekipu,osim 2 trenirca?
Na kraju da bi prezivio,morat ces i njih prodat i opet je popuniti igracima od 35 godina.

hahaha kad ponestane argumenata, tačnije kad ti sve objasnim i znaš da je tako, onda ti je glavni odgovor ali i pitanje to što ja igram sa igračem plaćenim 399k 😂😂😂.

Ovaj Bravo baš nabija komplekse a i tebi je očigledno sa 17rb i 19pt uz realizaciju 8/11. Jbt pa baš je užasan did od 399k 😂.

Ps: za kraj, da ti odgovorim a ujedno se i izvinem jer vidim da sam dužan jedno izvinjenje. Fkt eto oprosti, nisam znao da je jedini način da se Buzzerbeater igra taj da kupuješ igrače, ušminkaš mu skillove i prodaš ga za max sezonu te štekaš pare da bi onda kupio nekoliko pojačanja ( i opet te namlati ekipa didova ). Nisam znao da je to jedino ispravno i da se to samo gleda. Eto ja ga pogrešno igrao ne znajući da je jedino bitno za koliko možeš prodati roster i koliko love imaš na računu.

Od sada ću stvarno voditi računa da igrača koji te razvali, platim makar 500k.

Vidiš li sad koliku si glupost napisao ?

Neko igra trenirajući juniore godinama ( kao što ja jesam ) pa ti odu 4 sezone dok ne izađu iz U21 repke i prodaš ih. Jednostavno predstavlja ti neko zadovoljstvo pratiti svoje igrače u U21 repkama.

Neko se bavi preprodajom godinama. Iz sezone u sezonu gleda kad i kako da kupi jeftino, jednostavno ušminka skillove i onda kako i kako da proda skuplje. Šteka se i gomila lova za neko drugo vrijeme.

Neko trenira igrače od 18te godine do A repke pa ih proda za više miliona jer mu budžet ne dozvoljava održavanje plata i onda opet ispočetka od nule sa mladima.

A neko je pak, kao što to radim ja, igrao drugu ligu, trenirao malce do izlaza iz U21, skupio oko 10 miliona i onda za nešto više od 5 miliona doveo dva BiH igrača HoF potencijala ( Matija 3.5M i Roko 1.5M ). Za ostak love sam uspio skupiti ekipu prvo za plasman iz druge lige u prvu a onda i solidnim igrama u prvoj okupiti konkurentan tim za vrh lige.

To što se tvoja filozofija igranja ove igre ne poklapa sa mojom, ne znači da je neko od nas u krivu. Ti je želiš igrati i igraš na jedan način, ja na drugi, neko pak na treći i svi uživaju igrajući je. Ali isto tako, ne znači da mi možeš govoriti kako si superiorniji jer tvoja petorka u rasponu od 26-29 godina vrijedi više od moje petorke. Nigdje veze poređenje jer mi tim starijih igrača uz dva trenirca služi baš zato da bih se zabavljao i "ganjao" rezultat. Ako već igram prvu ligu neću se čupati u zandnjim kolima i strepiti u play out-u, nego ću pokušati biti u vrhu, plus trenirci mi redovno dobijaju svaki mogući trening i napreduju strašno mnogo ! Uz to sve, meni je eto lakše i zanimljivije igrati prvu i trenirati igrače. Jer, primanja su veća, konkurentnije ekipe, mogu imati bolje igrače... nekome je, kako ste gore i rekli, lakše trenirati u drugoj.

Sve je stvar izbora a iduće sezone da li ću imati volje da se opet vrtim u vrhu ili ne, da i ja štekam ili ispadnem, isključivo je moj izbor i nikako ne možeš reći da je pogrešan ;).

Pozdrav

From: enynho

This Post:
00
303385.292 in reply to 303385.290
Date: 5/3/2020 10:04:58 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Ako je tako,ti se onda vec sljedece sezone mozes upustiti u borbu za titutlu,rasprodao se Pita,ili ne.
Dok npr enynho se moze upustiti u borbu za opstanak,jer nema feninga na racunu :P haha

Tako je :D... to očekuješ već dvije sezone i nikako ti ne polazi za rukom. Predviđaš mi već dvije sezone ispadanje i borbu za opstanak i onda se od all stara pa na dalje čudiš i govoriš kako svi imaju sreće osim tebe 😂. Ja bih se zapitao...

A za milione se ne brini stari moj, nisam ja tanak kao što misliš hehe

This Post:
00
303385.293 in reply to 303385.292
Date: 5/3/2020 11:26:52 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Dobre jarane, para kupit ne moze...

This is where we hold them!
This Post:
00
303385.295 in reply to 303385.293
Date: 5/3/2020 1:16:19 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Dobre jarane, para kupit ne moze...

Džaba ja to govorim našem frajeru, al' štaš kad nije ni imao raju iskrenu :D

Message deleted
This Post:
33
303385.297 in reply to 303385.11
Date: 5/4/2020 3:45:48 PM
Overall Posts Rated:
876876
Ako ništa bar nas brukaš za medalju na EP.

This Post:
00
303385.298 in reply to 303385.297
Date: 5/6/2020 12:18:35 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ode jos jedan B3 pokusaj niz rijeku, opet od istog frajera, uz njegov full promaseni GDP, e haj sad budi pametan nakon ovog...
Iduce sezone se okrenuti nekim drugim stvarima, B3 pokusaj za sada ostaje na ovom, mozda nekom drugom prilikom u daljoj buducnosti, jer je ovo totalno neisplativo, jbg.

Hvala svima na podrsci!

This is where we hold them!
Advertisement