Mam takie pytanie czy ty wdrażasz te swoje pomysły w swojej drużynie ??????
Jeszcze nie. Ale mam zamiar wdrażać, przy najbliższym zakupie juniorków będę ich wybierał pod tym kątem. A póki co w każdym możliwym meczu testuję zmianę krycia oraz także kontaktuję się z innymi userami - docelowo przecież potrzebni mi będą lustrzanie odbici, żeby się zamieniali kryciem.
Dlaczego nie wdrażam tego już albo nie mam nawet wdrożonego? To przecież oczywiste.
Po pierwsze - ogłoszenie pojawiło się miesiąc temu a pierwszy mecz o stawkę na nowych zasadach będzie rozegrany dopiero jutro. Tak więc do jutro było to zupełnie niepotrzebne.
Po drugiego - fizycznie zrobienie tego nie było możłiwe, za mało czasu, żeby w 4 tygodnie mieć takich zawodników. Poczekałem sobie do draftu
Trzecia sprawa jest taka, że ja tego elementu nie potrzebuję już na teraz. Moja pierwsza piątka zarabia odpowiednio 20 + 18 + 17 + 12 + 10 = 77 tysięcy. Jeślibym ich odwrócił to ich pensja zmalałaby o kilka tysięcy (moi zawodnicy swoją obronę mają na poziomie 8-10 a przeciwległą na poziomie 3-7). Więc w tej chwili dużo bym nie zyskał na odwróceniu, na tym etapie rozwoju mojej drużyny koszt wymiany zawodników przewyższa zysk.
Ale zawodników pod kątem przyszłości oczywiście będę już sobie dobierał tak, żeby korzystać z odwrócenia, bo widzę w tym duży potencjał. I gdy pensje innych będą szybować w okolice 300k to ja mam zamiar nie wychylać się powyżej 120-150k i wygrywać.
Ale szacuję, że pierwsze efekty będą możliwe najwcześniej za 4 sezony, bo zawodników trzeba sobie wyhodować od zera. Chociaż przyznam, że zastanawiam się czy jednego 21-latka nie poprowadzić w tym kierunku. W okresie przeprowadzania odwrócenia byłby niezłym SF-em lub zadaniowym PF-em, a całą swoją odwróconą siłę wykorzystałby za 2-3 sezony. Ale w międzyczasie muszę znaleźć drugiego do pary, bo jeden odwrócony zawodnik to za mało. Może uda się z kimś umówić na transakcję wiązaną.
Tak więc odwrócenie to nie jest rzecz, z której wszystkich dobrodziejstw da się korzystać dzisiaj lub jutro. Sprawdź sobie ile czasu zajęło wytrenowanie zawodników, których posiadasz. I teraz po prostu przyjmij do wiadomości, że wytrenowanie zawodnika na takim samym poziomie ale odwróconego zajmie tyle samo czasu.
Kadrowicza odwróconego też od ręki nie dam. Gram 4 sezony a w NT grają zawodnicy trenowani przez 6, więc fizycznie jest to niewykonalne.