Wszystko jest opisane w tym prowizorycznym równaniu, które podałem. Uśredniona wartość skoków w przypadku zbiórek to 1.75 ale ja zaokrągliłem to do 2. Czyli w ciągu sezonu teoretycznie powinno być 11 skoków. -2 pkt za trenera - chociaż i tu różnica może być np.1, wszystko zależy od poziomów. Ogólnie rzecz biorąc w tym przypadku wyszło 9 skoków (+/-2), jako, że menadżer, który pytał dopiero zaczyna równie dobrze mógł zaraz po pytaniu kupić lepszego trenera i wtedy wyszłoby 11 skoków a nie 9, np., wziąłem również pod uwagę, że mogłaby przytrafić się kontuzja w czasie sezonu i wtedy nie mamy 9 skoków tylko np. 7. Wszystkie te wartości są uśrednione i NIKT na forum nie poda ich dokładnie ponieważ nieznane są wartości pod-poziomów danego gracza, ani jego wzrost, etc., dotychczas nawet nie wiadomo o ile dokładnie trener poprawia/osłabia jakość treningu, ani jaka dokładnie jest wartość wyjściowa. Osobiście uważam, że takim wzorem można operować, aby MNIEJ WIĘCEJ określić ilość skoków zawodnika w ciągu sezonu.