BuzzerBeater Forums

Magyarország - IV.42 > 12. szezon

12. szezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
137773.29 in reply to 137773.28
Date: 4/18/2010 5:37:28 PM
Overall Posts Rated:
11
Ez valószínű nem fog tetszeni neked, de rohadtul nem értek egyet veled.
Kmarcusnak pont, hogy jó csapata van.Vannak benne fiatalok és érettebb jó játékosok.Ráadásul nem az van, hogy van 1-2 marha jó embere hanem elég jó kis masszív csapata van amivel szerintem sokkal többre megy mint 1 db Kobe Bryanttel vagy Lebron Jamesel.
Ezeket a táblázatokat dobd ki a francba.Semmit nem érnek.Az 1-1 ellen edzést pl simán megcáfolhatnám és a Dh-im se 190 alatt vannak mégis nagyon jól fejlődnek.Pálfy meg kezdő tehetségű mégis rohadt jó játékos lett.A ligában jelenleg a 2. legjobb pont átlaggal rendelkező.
Amúgy ha szerinted ennyire kellenek a fiatalok akkor neked miért van csak 2?Eleve van 4 jó játékosod, de a többiek a fizetés és a TSI alapján nem túl jók.Fiatalod meg van 2 ami rohadt kevés.Szóval azért Én nem mernék arra fogadni, hogy olyan hű de jó csapatod van.
Kmarcusban pont ez tetszett anno is, hogy neki nem 1 nagy ágyúja van hanem sok jó játékosa amivel rohadt jó volt.
Szerintem ezzel Alba is egyetért, hogy régen Őt tekintettük úgy mond a példaképnek.Talán ez látszik is a csapatunkon, hogy inkább egységes és sok fiatal van benne mintsem 1-2 nagyon jó.

Bocs ha ezzel az írással megbántottalak, de jelenleg ez a véleményem.

This Post:
00
137773.30 in reply to 137773.29
Date: 4/18/2010 7:09:24 PM
Overall Posts Rated:
11
srácok nem akartam ám ekkora vitát szítani! :)

amikor elkezdtem, egy igazán jó játékost kaptam. asszem 23 volt és mvp center. jelenleg is a csapatban van. először össze-vissza igazolgattam, próbálgattam. aztán vettem mellé hasonló korú/tehetségűeket, és dolgoztam azzal ami volt. 25 éves koruktól ecs/c edzésről átálltam ir/dh-ra, amire volt pénz a feljutásból és mivel nem igazoltam halálra magam. a c/ecs poszton még mindig ugyanazokkal játszom akikkel feljutottam negyedosztályból. a továbbiakban szeretném 2-3 szezon alatt a jelenlegi ir/dh-imat úgy kiedzeni, hogy helytálljanak másodosztályban. aztán eladom a c/ecs-ket és fiatalokat veszek a helyükre, és átállok arra az edzésre. nem akarok válogatottat edzeni, és szeretnék magyarokkal dolgozni, és megtartani a kinevelt játékosokat.
ha úgy vesszük sohasem leszek a legjobb. nem igazolok 1k-ért, hogy szezon végén eladhassam 500k-ért. engem ez nem érdekel, nekem kosárcsapatom van. próbálok életszerűen viszonyulni a játékhoz. mi érdekem lenne nekem abban, hogy ha van egy tehetséges játékosom, akkor kiedzem és eladjam a konkurenciának? akkor adom majd el őket, ha megálltak a fejlődésben. akkor is elég szép összeget fogok kapni értük.

a táblázathoz meg csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért nem hiszek benne, mert egy ilyen táblázat összeállításához minden magasságon/életkoron/poszton/skillen egyenként kellett volna kiedzeni egy-egy játékost... gondolj bele mennyi idő, és mennyi feltételnek kell teljesülnie hozzá...

mindenesetre kitettem a 2. soros ir/dh-mat a piacra, mert tényleg nem a legfiatalabbak. drágán tettem ki, ha viszik, akkor fussa 18 évesekre. bd poszton meg vérfrissítés szükséges.

nah, csak békességben beszélgessünk ezekről, és osszuk meg tapasztalatainkat, abból lehet fejlődni.

szerk: felmerült egy újabb kérdés, ha tudtok valamit róla szívesen meghallgatnám. szóval. mi a szerepe és mekkora hatása van a tapasztalatnak? erről nem találtam a magyar fórumban semmit, mondjuk nem is olvastam el a kérdések topicot. ha senki nem tud semmit, akkor belenézek az angol nyelvű fórumokba.

Last edited by kmarcus at 4/19/2010 2:40:10 AM

This Post:
00
137773.31 in reply to 137773.30
Date: 4/19/2010 8:28:27 AM
Overall Posts Rated:
11
Nekem Alba még régebben valami olyasmit mondott, hogy az idősebbek talán nem szórják el annyira a labdát főleg a végjátékban, de már olyat is láttam aki azt írta, hogy semmi jelentősége nincs.

Azzal Én is egyet értek, hogyha elkezdesz edzeni egy játékost akkor ne azért tedd, hogy utána eladd hanem, hogy a csapatnak a hasznos tagja legyen.
Sarayköyt és Rowet anno Én is pár ezerért vettem, de most már bőven többet érnek mégse adom el Őket, de ugyan ezt mondhatnám Pálfyról vagy azokról akiket most kezdtem el edzeni.(Vieux,Bryan,Szekeres,Kis,Palermo)

This Post:
00
137773.32 in reply to 137773.31
Date: 4/19/2010 10:23:17 AM
Overall Posts Rated:
55
Szerintem sokan nem foglalkoznak a tapasztalattal és ez nem baj! :)
Magunk között azért elmondom, hogy nagy szerepe van a végjátékokban és a dobó százalékban! Elég idegesítő, amikor pár perccel a vége előtt elszórják a labdát és jöhet az ellenfél! A rájátszásról ne is beszéljünk, a stresszt nehezen bírják a fiatalok, ott mindenképpen kell a rutin! Ezt saját keserű tapasztalatomból tudom, ezért fontosnak tartom, hogy amelyik posztot nem eddzük, ott rutinos csókák legyenek!
Az edzésre majd kitérek bővebben, szerintem több jó megoldás van és nagyban függ, hogy milyen stratégiát választunk a csapatépítésre!

This Post:
00
137773.33 in reply to 137773.32
Date: 4/19/2010 11:05:11 AM
Overall Posts Rated:
55
A táblázatokat óvatosan kell kezelni, mert azt is emberek készítették, ráadásul pár éve! A kiindulási alapnak nem rossz, de vannak kellemes meglepetések! Amikor a táblázat szerint már nem kéne, hogy fejlődjön egy játékos, ennek ellenére mégis fejlődik (pl. Kobe csapatában B. Muse 27 éves). Szerintem vannak tulajdonságok, amik még idősebb korban is jól fejleszthetők, de erről nincs sok tapasztalatom.
Az is érdekes, hogy ki - hány poszton tart edzést! Személy szerint 9 emberemet eddzem, természetesen nem egyforma intenzitással! Van 4-5 ember, akit kiemelten kezelek és alapemberek lesznek! Minden szezonban eladok 1-2 emberkét, a befolyt pénzből bőven kifizetem az edzőt!
De az is jó taktika, ha valaki 1-2 emberét edzi és U21-t nevel belőle, Nekem ez nem jött be, mert ellenkezett a csapat érdekkel! (farmcsapatok)

This Post:
00
137773.34 in reply to 137773.29
Date: 4/19/2010 11:20:45 AM
Overall Posts Rated:
00
Azt nem kérdőjelezem meg,hogy kmarcusnak jobb csapata van mint nekem ebben egyetértek veled de azért ő régebbóta játszik...és szerintem pedig a marha jó játékosok nagyon is fontosak.A táblázattal kapcsolatban pedig annyit,hogy lehet,hogy nem tökéletes sőt...de az tény,hogy minél idősebb az ember annál kevesbé fejlödik persze vannak kivételek!És a magasság is számít itt is lehetnek kivételek de én a 183 cm játékosom gyorsabban edződik mint tavaly a 188 cm játékosom vagy az előtt 196 cm játékosom ugyanolyan edzőm volt és ugyanúgy 18 éves volt!Jah és az igaz,hogy 4 jó játékosom van de csomó pénzem van és abból meg tudnám venni az 5.játékosomat!Egyébk és ez a játék egyben egy üzlet is nem csak veszek egy két játékost és azt edzem és meccsezek és semmi más az igazolás az eladás vevés is szerves része a játéknak.Az olyan írásokon amik nem értenek velem egyet azon nem sértödőm meg,ha nem megnézem,hogy van e benne nélmi igazság.

This Post:
00
137773.35 in reply to 137773.33
Date: 4/19/2010 11:22:51 AM
Overall Posts Rated:
55
Még egy dolog! Holnaptól megváltoznak a jegyárak, aki szeretne változtatni rajta, az most tegye meg, mert várhat 1 hónapot!

This Post:
00
137773.36 in reply to 137773.34
Date: 4/19/2010 11:45:00 AM
Overall Posts Rated:
11
Te se tudsz meggyőzni engem, Én se tudlak téged.Más a játék felfogásunk.Szerinted a kevés marha jó játékos a jó,szerintem meg a sok jó.Ezért is jó ez a játék, mert többféle képpen lehet játszani.Azt elismerem, hogy jók a szuper játékosok csak épp ha valamelyik lesérül vagy pocsék formába kerül mert túl játszatják akkor a gyenge cserék nem tudják helyettesíteni és máris ugrott pár meccs és azért 3 meccsen nem lehet mindig kezdő egy játékos úgy hogy a formája ne essen vissza.Mondjuk neked ebből a szempontból szerencséd van, mert a kupából kiestél ezért elég csak 2 meccsre koncentrálnod.
Ezekben a táblázatokban biztos van igazság, de Én nem nagyon hiszek benne.Az edzést már írtam, hogy miért nem hiszem el, de itt van pl. a buzzerbuster.Annak se lehet azért maximálisan hinni, mert pl. régen Albának volt egy Lazaga nevű játékosa akinek elég rossz skilljei voltak mégis voltak meccsek amin elképesztően játszott pedig a buzzerbuster szerint csak 5.08 volt ha jól emlékszek, de majd Alba pontosít ha nem ennyi volt. :)
Az meg, hogy valaki régebb óta játszik még nem jelenti azt, hogy előrébb kéne tartani, mert pl. kaphatott egy marha nehéz csoportot ahol max a 4. hely a legjobb amit elérhet pedig a csapata nem rossz és más ligában simán lehetne akár 1. is, de Ő pont oda került így a nézők is pl. kevesebben jönnek és a bevétel is kevesebb lesz így máris nem tud olyan sok jó játékost venni vagy jó személyzetet vagy stadiont bővíteni.Arról meg már nem az illető tehet, hogy hova osztja be a Buzzerbeater.

This Post:
00
137773.37 in reply to 137773.34
Date: 4/19/2010 12:00:20 PM
Overall Posts Rated:
55
Igen, ezért mondtam, hogy jó kiinduló alap a táblázat, bár a százalékok nem mindig fedik, amit tapasztalok! Az edzők között is nagyobbak a különbségek, bár ezt sokan vitatják!
Egy kérdés! Szerintetek, ha tempódobást edzetek mondjuk csatároknak, akkor milyen tulajdonságok fejlődnek?
Lehet puskázni is, aztán elmondom, hogy mit tapasztaltam!

From: TonyG
This Post:
00
137773.38 in reply to 137773.37
Date: 4/19/2010 12:29:29 PM
Overall Posts Rated:
00
Én régebben ezt használtam és általában tempódobás néha dóbótáv de,hogy milyen gyakran arra nem emlékszem és technika és labdavezetés de inkább technika,de más nálam nem fejlödött igaz 3hétig edztem csak erre és most se nagyon szeretem ezt az edzés fajtát mert a dobótáv nem fejlödik rendesen ami a kinti dobásokat befolyásolja,hogy mennyire jól dob kintről!l

This Post:
00
137773.39 in reply to 137773.38
Date: 4/19/2010 2:09:47 PM
Overall Posts Rated:
55
Igen, jól írtad, az egyik táblázatban Td-Dt-Lv, a másíkban Td-Dt-Tch-Lv szerepel. Ellenben Nálam 2 játékosnál a Td, egynél Td és Dt, 2-nél a 2p-os fejlődött! Ami meglepő, hogy a 2p-os is fejlődött, pedig nem kellett volna!

Advertisement