BuzzerBeater Forums

BB Poland > Kondolecje

Kondolecje (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
140075.29 in reply to 140075.16
Date: 4/10/2010 3:29:46 PM
Overall Posts Rated:
2121
Człowiek to człowiek nie ważne jakie stanowisko piastuje (od prezydenta, policjanta po górnika i sprzedawcę w sklepie) powinien być traktowany równo- nie ma ludzi równych i równiejszych, lepszych i gorszych, ważnych i mało ważnych.

Hehe, naprawdę tak myślisz? Jeśli tak to jesteś w błędzie. Są ludzie równiejsi i trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Polityk - nie mówiąc już o prezydencie czy kimś "wysoko postawionym" zawsze będzie od ciebie "lepszy" (nie chodzi mi konkretnie o ciebie tylko o kazdego z nas - normalnych obywateli) niezależnie czy taki faktycznie jest w kwestii bycia lepszym człowiekiem.

Cały czas porównujecie tą tragedie do tego że w Polsce ciągle umiera dużo osób i nikt nie robi z tego wielkiego Halo(!), ale sęk w tym, że tutaj zginęło wielu ludzi w jednym wypadku na dodatek - jak to dzisiaj podkreślano (i co mnie troszkę zaczęło razić) - stanowiących elitę naszego narodu - przynajmniej częściowo. Inna sprawa, że lecieli aby uczcić pamięć naszych rodaków i tak naprawdę mieli nas reprezentować tam. No i oczywiście ostatnia i chyba najważniejsza kwestia to, że w jednym momencie zniknęła ze świata spora część struktur Polski co np. paredziesiat lat temu mogłoby oznaczać upadek państwa. Ja osobiście odebrałem to jakby ktoś wydarł mi część Polskości i dlatego bardzo mnie to zabolało. Tym bardziej jednak cieszę się, że wielu Polaków nie "olało" tej sprawy i zachowali się tak jak na prawdziwych Polaków przystało.

From: kozlik4

This Post:
00
140075.30 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:29:51 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41304130
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Prezydent, politycy, ludzie piastujący najważniejsze urzędy w Polsce to jednak ludzie, na których się głosuje, z którymi się jakoś społeczeństwo utożsamia...to nie to samo co anonimowa osoba, która ginie na ulicy. Trzeba to zrozumieć...Poza tym dramaturgii całej sprawie dodaje chaos jaki powstał po tej tragedii. Przecież w tym momencie najważniejsze urzędy, armie itd, itp są bez swoich szefów, dowódców, opiekunów. Oby tylko nie było tak, że minie 2 miesiące zanim ktoś to wszystko ogarnie. Bo jak Polska będzie tak długo niestabilna politycznie to nic dobrego z tego nie wyjdzie:/

From: oskar4

This Post:
00
140075.31 in reply to 140075.28
Date: 4/10/2010 3:33:18 PM
Overall Posts Rated:
1010
Prezydent dla mnie jest najważniejszą osobą w kraju i zarazem pierwszym reprezentantem narodu. Kocham Polskę i jej piękną historię, w którą niewątpliwie wpisał się zmarły prezydent i pozostali tragicznie zmarli. Dzięki takim ludziom nie musimy stać w nocy w kolejce za jedzeniem z kartką w ręku, a żyjemy w wolnym kraju. Poza tym zginął szereg ludzi z najwyższych stanowisk, politycznych, wojskowych itd. Także dzisiejsza sytuacja to dla mnie dramat. Od razu zaznaczam, że jestem ostatnią osobą, która była zwolennikiem Kaczyńskiego i jego otoczenia, ale jak już pisałem, kto by nie był prezydentem, jego śmierć to nie jest dla mnie coś zwyczajnego.
To jeden z najczarniejszych dni w historii Polski i nikt mi nie wmówi, że tak nie jest.

Coś wydaję mi się, że tak nie jest. Na pewno jest to straszny dzień i ja sam ciągle nie moge w to uwierzyć, ale myślę, że były sporo gorsze dni; chociażby ten sprzed 70-dziesięciu lat czy 1 września 1939. To jest nie do wiary. Myślę, że nie przeżyłbym tego tak bardzo gdyby nie to, że zginął tam człowiek, którego znałem, człowiek z mojego miasta... :( [*]

From: maxskr

This Post:
00
140075.32 in reply to 140075.31
Date: 4/10/2010 3:38:36 PM
Overall Posts Rated:
22
Zgodzę się, że nie można tego porównywać do np. tragedii wojny, ale mimo wszystko dalej podtrzymuję swoje zdanie.

This Post:
00
140075.33 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:38:56 PM
Overall Posts Rated:
7272
[...]

P.S. Składam kondolencje dla rodzin zmarłych w tym tragicznym wypadku. Mimo, że polityka jest mi generalnie obca,ale w tej sytuacji zwykły ludzki odruch powoduje, że kłaniam się nisko rodzinom ofiar i składam wyrazy współczucia i łączę się smutku razem z wami. Niech was wspiera myśl,że wasi bliscyi walczyli za ten kraj... i mu służyli..., dzięki czemu dzisiaj wszyscy żyjemy w wolnym i demokratycznym kraju... Jeszcze raz wyrazy współczucia dla rodzin wszystkich ofiar.

Last edited by Dejvidd at 4/11/2010 8:06:15 AM

Message deleted
Message deleted
This Post:
00
140075.36 in reply to 140075.35
Date: 4/10/2010 4:26:35 PM
Overall Posts Rated:
00
Słuchajcie nie ma co się kłócić w obliczu takiej tragedii powinniśmy być solidarni jak dziś powiedział Komorowski : "dziś nie ma lewicy i prawicy jesteśmy razem"

From: Wang

This Post:
00
140075.37 in reply to 140075.36
Date: 4/10/2010 4:32:36 PM
Overall Posts Rated:
22
Słuchajcie nie ma co się kłócić w obliczu takiej tragedii powinniśmy być solidarni jak dziś powiedział Komorowski : "dziś nie ma lewicy i prawicy jesteśmy razem"

możemy to dla niektórych przełożyć na język BB...

' dziś nie ma BIG 8 i GREAT 8, jesteśmy razem'

This Post:
00
140075.38 in reply to 140075.35
Date: 4/10/2010 4:34:28 PM
Overall Posts Rated:
7272
...A u nas jak zwykle chora dyskusja z chorymi ludżmi... Wątek Kondolencje jest chyba oczywisty i wynaturzenia co niektórych porażają...Nie chcesz nie czytaj, a przede wszystkim nie odpisuj!

Wyrazy głębokiego współczucia dla rodzin ofiar tego tragicznego wypadku. To wielka tragedia dla każdego Polaka, stracić tak wielu, w tak historycznie tragicznym miejscu.

Message deleted
Advertisement