No ja już wielokrotnie czytałem że statami nie należy się sugerować :) Wydaje mi się że staty mogą być dość miarodajne jeśli spełnione są dwa warunki :
1) kiedy mecz jest dość wyrównany - wtedy nie ma sytuacji że na 4 kwartę wchodzą ogórki i bardzo zaniżają staty pomeczowe
2) gra się dość standardowym ustawieniem składu, 2 obrońców, SF i 2 podkoszowych - jeśli się wsadzi np. C na SF to on zawyża strasznie staty, a mając niskie np. DV to faktycznie nie przynosi żadnych realnych korzyści drużynie - jak w moim ostatnim meczu ;)
Nie wiem jak to się ma do np. odwróconych bo nie mam takich zawodników, ale nie zdziwiłbym się gdyby ich realny wpływ na obronę w meczu był dużo większy niż to wykazują staty.
Co do mojego sezonu, to jako spadkowicz spodziewałem się być w czołówce ligi, ale rozmiary porażki z Pezo mnie zaskoczyły, niby na wyjeździe, ze słabą formą i na C mogłem dać lepszego grajka ale 36 pkt i totalna dominacja jednak mówią swoje ;) Na chwile dzisiejszą jeśli nie nastąpią dziwne zdarzenia losowe to widzę siebie na 2 miejscu w konfie po RS