BuzzerBeater Forums

BB Israel > מדריך למשחק PRO

מדריך למשחק PRO

Set priority
Show messages by
This Post:
22
321553.29 in reply to 321553.18
Date: 3/9/2025 1:24:38 PM
TF Opena
II.2
Overall Posts Rated:
169169
Second Team:
TF National Farm
ערב טוב לכולם!
הסתכלתי שוב על חלק מהפוסטים שכתבתי קודם וראיתי שהפוסט על הדראפט לא מעודכן. בזמן שכתבתי את הפוסט ההוא, התכונה הגבוהה ביותר שבן 19 יכול היה לקבל הייתה מיומן (9).
מאז, השתנו החוקים וכרגע התכונה הכי טוב שבן 19 יכול לקבל בדראפט היא מצוין (10).
וזה שינוי מאוד מאוד משמעותי.
השינוי הזה הופך בני 19 ליותר רלוונטים כיוון שבן 19 יכול לצאת עם 80-90 סך תכונות.
בן 18 ממוצע עולה באזור 20-22 תכונות בעונה. נגיד והוא יוצא עם 55-56 סך תכונות, שזה מספר גבוה, הוא מסיים את גיל 18 עם פחות מ80 סך תכונות. בן 19 עכשיו יכול לצאת עם 90 סך תכונות מבלי שנעשתה איתו שום עבודה.
העובדה הזאת הופכת בני 19 להרבה יותר מבוקשים, מה שמשפיע באופן ישיר על האם לקחת אותם מהדראפט או לא.
קחו לדוגמה את יואב, מאמן הצעירה לשעבר שלקח באוטופית שלו שני דראפטרים בני 19, אחד פוטנציאל 7 ואחד פוטנציאל 10. שניהם באזורי ה85 סך תכונות. יואב הרוויח עליהם 7 מיליון. מהדראפט.

בקיצור, התיקון לפוסט הקודם הוא העובדה שכתוב שם שתמיד תמיד נעדיף בני 18 על בני 19. אך לא עוד! בני 19 הפכו להיות מאוד מאוד רלוונטים, נמכרים בהרבה, מתאמנים טובים מאוד, ויש מה לשקול לקחת אותם.

איך נדע האם לקחת בני 19 או בני 18?

התשובה היא לא חד משמעית. אני אגיד שבמידה והתכונות לא ידועות - הייתי לוקח עדיין בן 18, כיוון שההימור עליו יכול להיות שווה יותר כסף, ויהיה יותר טוב לאימון כנראה. בן 19 שיוצא עם תכונות לא טובות הוא לא שווה את הבחירה.
כלומר, בן 19 ששווה את הבחירה בו צריך להיות עם סך תכונות גבוה או שממש טוב בתכונות ראשיות.
לכן כשלא יודעים תכונות - עדיין בני 18 עדיפים לדעתי.
כשכן יודעים תכונות זה כבר משהו אחר. פה צריך לראות מה המטרה שלנו מהדראפט - האם אנחנו בוחרים בדראפט כדי למכור את מי שאנחנו מקבלים או כדי לאמן?
ככה או ככה, הבחירה היא לא חד משמעית ומאוד תלויה בתכונות של הדראפטרים. אבל, שחקן בן 19 עם 4 כדורי פוטנציאל ו80 סך תכונות, סביר להניח שיהיה שווה יותר מבן 18 עם 50 סך תכונות ואותו פוטנציאל.

אני אסכם ואגיד, שהשינוי הזה בדראפט פשוט הופך את הבחירה להרבה פחות חד משמעית. אי אפשר להגיד האם לבחור שחקן כזה על פני האחר כי זאת בחירה שתלויה עכשיו ביותר דברים וכל מקרה צריך להיבחן לגופו. פשוט היה לי חשוב להגיד שאי אפשר לפסול יותר בני 19.

שיהיה שבוע טוב!

Last edited by Aviv (NT-Scout) at 3/9/2025 1:26:22 PM

This Post:
00
321553.30 in reply to 321553.29
Date: 3/10/2025 1:55:00 AM
Ein Gedi Cliffs
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
7575
מעניין מאוד. לא ידעתי שהשינוי היה כזה משמעותי
תודה על העדכון הזה

This Post:
11
321553.31 in reply to 321553.1
Date: 4/23/2025 3:58:04 AM
TF Opena
II.2
Overall Posts Rated:
169169
Second Team:
TF National Farm
שלום לכולם!
בפוסט הקרוב אני אכתוב על משהו שהרבה זמן פחדתי לכתוב עליו אבל אני חושב שהוא חשוב, טקטיקות.
הסיבה שלא כתבתי עד עכשיו על טקטיקות היא שזה נושא שיש בו הרבה עומק והוא מאוד תלוי קונטקסט, יש הרבה רבדים לכל הטקטיקות וקשה להיכנס לכל אחת מהן ולהגיד למה היא עובדת טוב.
אז אני אסכם באופן יחסית כללי, אבל באופן שלדעתי יסביר טוב איך כל טקטיקה עובדת.
בנוסף, הסדר לא אקראי. כלומר סדר הכתיבה הוא מהטקטיקה הכי טובה להכי פחות טובה, ולצורך העניין אני מתבסס על דירוג של עידו מקבוצת הוואטסאפ (אותו עידו שמאמן את הבוגרת ומדורג ראשון במדינה כרגע, אז יש אמינות).

כדי לבסס את מה שאני כותב, נניח שבכל טקטיקה יש לקבוצה את התנאים האידיאליים להשתמש בטקטיקה. כלומר שיש לה את השחקנים המתאימים כדי להשתמש בה.
כמובן שיש להתחשב ביכולות ההגנה של היריב ובטקטיקה שלו, אבל לזה אני לא אכנס, אמרתי שזה מאוד תלוי הקשר.
בנוסף, אותו הקשר צריך להזכיר לכם: אם יש לי סיטואציה שבה מתאים לי להשתמש בטקטיקה שמדורגת 9 על פני טקטיקה שמדורגת 1 אני אעשה את זה. זה מאוד לא גורף ומאוד תלוי בסיטואציה וחשוב לי להדגיש את זה לפני הפוסט.
בואו נתחיל:

אחד הדברים הכי חשובים להבין הוא שרוב הטקטיקות מתבססות על מיסמאצ'ים. כלומר, סבלני לדוגמה ממש רואה את המיסמאצ' ובוחר את השחקן למסור לו, אבל גם בטקטיקות אחרות, אם לשחקן יש 9 ניתור ו9 מרחק מול שחקן עם 20 הגנה חיצונית הוא יזרוק הרבה פחות.
בנוסף, מסירה חשובה כמעט לכל הטקטיקות. בגלל שמסירה גבוהה לגארדים מעלה המון שכר, היום מאמנים מסירה לגבוהי חסימה. אז אתם רואים לפעמים בשוק גבוהי חסימה מדהימים עם 19-20 מסירה, שפותחים רכז ומחליפים להם פשוט את השמירות.

לוק (עדיפות פנימה): לוק נחשבת המון זמן לטקטיקה הכי טובה במשחק. במשך הרבה עונות לא היה אפילו ויכוח על זה, ולפני לדעתי יותר מ10 עונות (זכרוני לדעתי מטעה אותי) חל שינוי בלוק שמייצר יותר איבודים. ועדיין. לוק היא טקטיקה פנימה שהולכת לשחקנים פנימה הכי טובים. זה די פשוט. בנוסף, בגלל מה שאמרתי עם המיסמאצ'ים, אם לגארד יש 13-14 קליעה פנימית נגיד, הוא גם יהיה מעולה ללוק בגלל שהרבה פעמים לגארדים ברמה הזאת אין את ההגנה הפנימית לשמור עליו. ברמות הגבוהות אבל זה כבר לא ככה.
גם ניתור מאוד חשוב ללוק, מרחק פחות וחשוב שלגארדים תהיה מסירה טובה. (במסירה טובה הכוונה ל11 נגיד או 12 ברמות נבחרת צעירה שזה בערך ליגה 2).
אם אין שחקני פנימה טובים, עדיף לא להשתמש בטקטיקה.

בידוד פנימה: האלטרנטיבה ללוק. בעונות האחרונות, היה שינוי במנוע שגרם לבידוד פנימה להיות טקטיקה שבורה. גם היא עברה שינוי כדי להיות קצת פחות טובה, אבל היא עדיין מעולה. בידוד פנימה מחפש את השחקן עם הקליעה הפנימית הכי טובה ומשחק עליו משחק בידודים. כדי לשחק מול שחקן עם פחות הגנה פנימית, בדרך כלל הייתי ממליץ להשתמש בה לא בסנטר או בפפ. חשוב מאוד גם להבין שבגלל שמדובר בבידוד, אז חשוב שלשחקן תהיה שליטה חדירה גבוהה, וגם ניתור טוב, כדי שהוא ייצר לעצמו זריקות יותר טובות.
טקטיקה מעולה לשימוש אם לקבוצה יש קליעה פנימית גבוהה.

לואו (משחק מתחת לסל): טקטיקה פנימה, מאוד דומה ללוק לפי דעתי בשימוש שלה, רק בקצב איטי. גם כאן, כל הדברים שחשובים בלוק חשובים גם ללואו.

מושן (משחק בתנועה): הטקטיקה החוצה שנחשבת הכי טובה במשחק. הטקטיקה החוצה הכי "מאוזנת" לפי דעתי שמשחקת על מסירה ניתור וקליעה של הגארדים, אבל בנוסף משתפת את הגבוהים קצת. לדוגמה, פפ עם ניתור, שליטה חדירה וקפ גבוה פורח גם במושן. צריך גם להגיד שבמושן יש חשיבות לקפ של הגארדים, לפחות יותר מאשר טקטיקות החוצה אחרות.
באופן כללי זאת טקטיקה מעולה להשתמש בה כיוון שרוב השחקנים שאנשים בונים במשחק הם די מתאימים למושן. אבל עדיין, צריך לראות שהניתור מרחק מספיק, ושיש מסירה. לא הייתי עולה מושן עם שחקן עם 16 ניתור 4 מרחק.

ראן (התקפות מהירות): עוד טקטיקה החוצה, טקטיקה מהירה מאוד שלוקחת בחשבון מסירה ניתור ומרחק. מאוד טובה כשאתה פייבוריט, או כשהציוני הגנה חיצונית של היריבה חלשים. עובדת טוב גם עם שתי גבוהי חסימה בפפ סנטר. אותם קלעים בלי קפ אבל עם ניתור מרחק ממש טובים, הם האנשים לטקטיקה הזאת.

פוש (כדור בתנועה): פוש היא לדעתי הטקטיקה הכי מאוזנת במשחק. היא מחלקת זריקות באופן שווה בין כל השחקנים, וממש מתבססת על מסירה טובה. בדרך כלל זאת טקטיקה פחות מומלצת אלא אם כן אתה פייבוריט, כיוון שהיא לא באמת מצליחה להבליט יתרון מסוים של הקבוצה. היא טקטיקה שמתבססת על מסירות ומקווה שלאחד השחקנים יהיה מיסמאצ' מספיק טוב כדי ללכת עליו ושם היא תוקפת.

Last edited by Aviv (NT-Scout) at 4/23/2025 4:20:28 AM

This Post:
11
321553.32 in reply to 321553.31
Date: 4/23/2025 4:12:51 AM
TF Opena
II.2
Overall Posts Rated:
169169
Second Team:
TF National Farm
המשך לפוסט הקודם:

אני אוסיף משהו שלא היה לי מקום להוסיף: כל התרכזות של טקטיקה (פנימה/החוצה/מאוזן) משפרת ציונים לפי זה. כלומר, הציוני התקפה פנימה בלוק יהיו גבוהים יותר מציוני התקפה פנימה במושן, לאותה קבוצה. מההתרכזות של הטקטיקה אפשר גם לצפות לציונים מסוימים מהקבוצה.

בידוד החוצה: עושה את מה שבידוד פנימה עושה, אבל לוקח בחשבון מרחק ולא קפ. לכן זאת גם טקטיקה פחות טובה. הסיבה שאנשים בונים שחקנים עם קפ מאוד מאוד גבוה אבל מרחק נמוך, היא כי מרחק לוקח המון מפוטנציאלים של גארדים וקפ לא. אז אנשים התחילו לבנות גארדים עם 22-23-24 קפ, מה שגרם לבידוד פנימה להיות מאוד חזק, ובכללי לטקטיקות פנימה. שחקנים עם מרחק גבוה, בדרך כלל לא עוברים את ה15 מרחק מה שגורם לבידוד החוצה להיות טקטיקה פחות טובה. באופן כללי מומלץ להשתמש בה עם שחקן עם ניתור מרחק גבוה ושליטה חדירה טובים, ופה גם חשוב המיסמאצ', כי על שחקן עם הגנה חיצונית גבוהה הטקטיקה לא תעבוד טוב.
אני אפילו ארחיב ואגיד שאני כמעט לא רואה סיטואציה שכדאי להשתמש בה.

פרינסטון: טקטיקה שהשתפרה קצת בגלל הבנייה של גבוהי חסימה שמתפתחים לרמת מסירה טובה. מתבססת על מסירה של הגבוהים וקלעים טובים, כלומר לטקטיקה הזאת צריך חמישה שחקנים שכולם מתאימים לה. רוב הזמן לקבוצה אין 2 גבוהי חסימה ו3 קלעים, אז היא תעדיף פחות להשתמש בה.
אבל אם כן יש את האפשרות, היא טקטיקה חמודה מאוד.
ועדיין, במצב כזה, אני חושב שהייתי עולה ראן.

סבלני: אין שנויה במחלוקת כמו הטקטיקה הזאת. בעונות האחרונות הבנתי שהיא נחלשה ממש, במיוחד לאור העובדה שהבידודים הרבה יותר טובים ממנה כרגע. התקפה שלוקחת את המיסמאצ' התקפה מול הגנה הכי טוב של הקבוצה שלך ומשחקת עליו. היא התקפה איטית שרוב הפעמים לא עובדת טוב.
במקרה כזה הייתי עולה או בידוד פנימה או החוצה, כבר אין ממש סיבה לעלות סבלני במנוע של היום.

בייס (התקפה בסיסית): הסיבה שבייס מדורגת אחרונה היא בגוף השאלה. בייס משחקת פשוט על כל התכונות של השחקנים, מבלי לתת בונוס הגנה/התקפה לפי הטקטיקה שאתם עולים. היא ליטרלי התקפה בסיסית. היא לא מנצלת איזשהו יתרון שיש לכם על קבוצה אחרת ומאוד קל לעצור אותה.
אין סיטואציה שבה הייתי עולה בייס.
חוץ ממשחק ידידות אולי.

This Post:
11
321553.33 in reply to 321553.32
Date: 4/23/2025 12:54:12 PM
Ein Gedi Cliffs
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
7575
וואו פוסטים ממש חשובים ומחכימים!
אני אמנם משחק את המשחק הזה כבר כמה עונות וידעתי שהתקפות פנימה נחשבות טובות יותר, אבל לא הכרתי את הניואנסים האלה.
תודה רבה!

This Post:
11
321553.34 in reply to 321553.33
Date: 4/23/2025 1:46:54 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
530530
אחרי איך שטחנת אותי אתמול עם ראן אנד כאן ואיזה 50% מהשלוש בערך, נראה שאתה מסתדר יפה גם בלי... :)

This Post:
00
321553.35 in reply to 321553.34
Date: 4/24/2025 2:20:56 PM
Ein Gedi Cliffs
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
7575
חחח נההה.. זה הכל הבייתיות

This Post:
00
321553.36 in reply to 321553.35