BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > II.1 LIVE sezon 9

II.1 LIVE sezon 9

Set priority
Show messages by
This Post:
00
96651.29 in reply to 96651.26
Date: 6/17/2009 12:47:17 PM
Overall Posts Rated:
112112
Ja też coś tu kiedyś takiego Ksiuu pisałem :)

Od tego czasu kapkę mi się pozmieniało...Wszystko zależy jednak od specyfiki gry konkretnej drużyny i tego z kim przyjdzie częściej grać :) Druga sprawa, że w PLK zaczynamy chyba powoli wszyscy myśleć o naprawdę konkretnych rezerwowych i może, może taki center będzie sobie raz wybiegać w pierwszym składzie, a innym razem siedzieć na ławie -> raz nam zależy na rzucie z bliska, a raz wolimy co innego ;) Niżej jeszcze tego luksusu nie ma, więc i na takie kombinacje nie pora...Wszystko jednak jeszcze przed nami :)

Wszystko jest też kwestią ceny i kosztów utrzymania...Tamten też mi się akurat nie podoba, bo ta obrona pod koszem mimo wszystko taka do wszystkiego i do niczego...Przyjedzie Wyyzy z PKK i taki gość się chowa ;) Bo akurat 50tys narzuca sposób patrzenia na niego, jako na postać pierwszoplanową - do tego się nie nadaje. Trochę mniej zbiórek, zamiast tego troszkę więcej obrony, mniejsza pensja i bym ewentualnie brał do zadań specjalnych - mając jednak ten luksus, że jego zastępca jest lepszy w rzucie i mam swobodę wystawiania ich w pierwszej piątce/na zmianie pod konkretnych rywali i konkretne taktyki -> taka mała reprezentacja ;)

PS. Graty pierwszej wygranej w PLK i oby kolejne szybko nadeszły - roszady w składzie obserwuję na bieżąco ;)

This Post:
00
96651.30 in reply to 96651.29
Date: 6/17/2009 2:08:11 PM
Overall Posts Rated:
00
szczerze mówiąc, wolałbym dwóch wyrównanych centrów. z delikatnymi wahnięciami poziomów skilli i przynajmniej przeciętnymi podaniami, niż jednego wyrównanego i jednego, który dostaje dużo kasy, a ma ograniczone możliwości.
no, ale każdy ma swoją filozofię gry.

wietrzę szatnię. wywalam tych, którzy nie są godni, by wybiegać na parkiety PLK i sprowadzam troszkę lepszych ;) w miarę możliwości. proces przebudowy trwa.
z biegiem czasu powinno być coraz lepiej. "szok beniaminka" mam już chyba za sobą.
al_said ostrzy sobie kły na zwycięstwo w sobotę, ale tanio skóry nie sprzedam. chcę widzieć dwójkę na pierwszym miejscu w bilansie meczów. 2:3 wygląda znacznie lepiej niż 1:3, prawda? :)

moja wygrana to nic w porównaniu ze spustoszeniem, jakie siejesz w tym sezonie PLK! tak trzymaj! (oczywiście oprócz meczu ze mną) ;)

From: al_said

This Post:
00
96651.31 in reply to 96651.30
Date: 6/17/2009 2:21:04 PM
Overall Posts Rated:
88
oj bo dam normala:P poza tym o ile się nie mylę to 1:4:) a wracając do meczu, nawet nie wiedziałem, że w sobotę gram z Tobą, a z tego co widziałem we wtorek masz taktyczne ADHD, w każdym meczu inna taktyka, więc może być ciekawie, ale skoro wygrałem z tymi którzy wygrali z Tobą to...

jaka jest tajemnica tak równego podziału minut? niska stamina?:) z tuzami z Rybnika grałeś normala?

Last edited by al_said at 6/17/2009 2:24:43 PM

From: Zajkos

This Post:
00
96651.32 in reply to 96651.31
Date: 6/17/2009 2:52:36 PM
Overall Posts Rated:
00
taa, faktycznie, hipotetyczne 1:4. wygląda okropnie, nie chcę go widzieć poza forum...
wolę 2:3 i przy tym zostanę.
ze staminą nie jest źle, nie ma u mnie emerytów, obiboków i leserów.
poczekam do piątku i na pewno wymyślę coś odpowiedniego specjalnie na mecz z Tobą :)
pozdroo

This Post:
00
96651.33 in reply to 96651.30
Date: 6/17/2009 7:03:09 PM
Overall Posts Rated:
112112
Zgoda. Dlatego właśnie pisałem, że tamtego z pensją 50tys bym nie wziął, jednak z trochę niższymi zbiórkami a wyższą obroną i pensją do 40tys już może tak...Zakładając, że miałbym też drugiego z podobną pensją, ale skillowo bardziej wyrównanego. Czyli tak jakby dwóch równorzędnych panów=równie przydatnych, jednak każdy pod inną taktykę :) To dopiero się zacznie, ale już chyba warto kombinować w tym kierunku...Zwłaszcza, że w PLK nadal mamy kilka teamów typowo pod LI nastawionych i jakoś się przed tym bronić wypada, nie płacąc góry pieniędzy :) Wszystko jednak dopiero w fazie testów ;)

No i bardzo pozytywnie...Przynajmniej coś się w dobrym kierunku dzieje i odpowiednim momencie. Reszta beniaminków z całym szacunkiem niby jakieś zmiany czasem zrobiła, ale tak nijakie, że trudno powiedzieć, co mające na celu...Po prawej stronie tabeli martwiłbym się tylko właśnie o to, czy ten defens pod koszem da radę i mam nadzieje, że na to się przygotowałeś :)

Co do ostatniego akapitu...Wtopa z chudziolem oczywiście wliczona (choć tam długo się utrzymywało około -15, co na nowym silniku i z tragicznymi podaniami u PG uważałem za niezły rezultat)...Później jednak przyszło nieoczekiwane i dość zaskakująco kontrolowane zwycięstwo z korsarzem i chyba chłopaki uwierzyli w siebie (bo prezes to w nich nigdy nie wierzył :)). Przeraża mnie to jak ładnie miażdżę w tym sezonie defensywnie. Szukam źródeł tego i póki co nadziwić się nie mogę :) Mecze z Milanem i SUPERLIGOTĄ pobudziły tylko apetyt i szkoda, że peleton tak mocny do wyprzedzenia, a tu jeszcze korsarz tylko przez pecha chwilowo za plecami...ehh... :) Jak nie będzie szło wyprzedzić to chociaż byle jak najwięcej kasy odebrać rywalom gmatwaniem Im sytuacji w zakładce Fani ;)

Ty się nie spinaj tam na al_saida tylko pomyśl o dwóch kolejnych meczach...Kogoś poza tym Rybnikiem wypada jeszcze wyprzedzić ;) Cała PLK tylko dla II.1 jak najbardziej w zasięgu za równe 11 sezonów :)

This Post:
00
96651.34 in reply to 96651.33
Date: 6/18/2009 1:56:34 AM
Overall Posts Rated:
88
Ja w tym sezonie kompletnie nie rozumiem PLK, bo chyba jeszcze nie było takiego grania, żeby już w 1 tygodniu 3 drużyny dały CT, tyle niedobrze, że 2 ekipy są z B8 a jedynie Śląsk z G8 (chyba, że jeszcze inni grali CT tylko się nie chwalą) i tak patrząc co grają nowi, jak napinają się bez sensu to chyba chcą się szybko pożegnać z PLK, no ale jak pisałem kiedyś, utrzymać się beniaminkowi w PLK nie jest łatwo, wystarczy gorszy start i wszyscy starzy zapisują sobie 6 wygranych i o odpuszczaniu spotkania z nowym nie ma mowy.

Specjalnych planów na ten sezon nie mam, ale patrząc na to jakie mam wpływy z biletów może uda się zrobić jeden transfer robiący różnice, a jak będzie trzeba wyrzeźbi się kasę na drugi, choć to jeszcze nie jest ten sezon w którym chcę zaatakować mistrza, grunt to nie być na 5 miejscu bo przy moich pensjach lekko by nie było.

From: Big Z

This Post:
00
96651.35 in reply to 96651.34
Date: 6/18/2009 3:07:05 AM
Overall Posts Rated:
6363
al_said, Szefciu, Korsarz... czuje się jakbym dalej grał w PLK :)
Widzę, że II.1 to wasze ukochane forum.

Wygląda jakby z sezonu na sezon trudniej było się utrzymać beniaminkom w PLK. Wynika to chyba trochę z różnicy finansowej, co prawda awansujący ma do wydania 1 mln, ale zapewne każda ekipa z PLK po sezonie też jest co najmniej 1 mln do przodu.

Z ciekawością obserwuję te CT na początek sezonu. Ja grałem inaczej w moim jedynym sezonie w PLK: większość meczów na luzie i mało nie awansowałem do baraży z wysokim entuzjazmem. Może taktyka z CT na początek lepiej się sprawdzi?

From: theon

This Post:
00
96651.36 in reply to 96651.35
Date: 6/18/2009 3:33:39 AM
Overall Posts Rated:
00
Wychodzi na to, że ogromna większość drużyn zaczyna sezon grając TiE więc beniaminek lub klub słabszy ma szanse na ugranie czegokolwiek właśnie przeciwstawiając się CT. Inaczej nie mieli by szans a jak "tuzy" nabiją sobie entuzjazm to już w ogóle nie ma czego szukać a spadek ent jest niewielki co spokojnie można nabić w PP - to takie moje spostrzeżenie jeśli mogę coś wtrącić do rozmowy Prezesów z PLK.

From: al_said

This Post:
00
96651.37 in reply to 96651.35
Date: 6/18/2009 3:58:31 AM
Overall Posts Rated:
88
Nie przekonuje mnie takie granie, zresztą zobacz w tabelę Siara ma 0 zwycięstw, a Lame Ducks 1, nie wiem czy bez CT by nie mieli takiego wyniku:) jedyny który skorzystał na graniu CT to weteran z Wrocławia.

Moim skromnym zdaniem nowi przesadzają z roszadami w swoich zespołach na początku sezonu, wiadomo jak kupią niezłych graczy to będą wygrywać, ale czy są w stanie wygrać wszystkie spotkania po zakończeniu przemeblowania? Nie sądzę i później brakuje im tej 1 czy 2 wygranych, a przecież mocnych najłatwiej ugryźć na początku zwłaszcza na swoim parkiecie, wtedy nie mają jeszcze formy, nie mają entuzjazmu i o niespodziankę zwłaszcza jak się gra na normalu łatwo, później jak już jest nabity entuzjazm normal vs. tie nie daje żadnego handicapu. Poza tym takie kupowanie na hura nie sprzyja budowaniu drużyny.

Co do kasy, to wcześniej tego nie było aż tak widać, ale teraz jak przestali zabierać kasę z hali to przewaga jest ogromna, w tym tygodniu zarobiłem na 1 spotkaniu 440k i spokojnie mogę dokupić dwóch obwodowych, bo na pensje mam jeszcze z 70k zapasu, a jeszcze jak bym zmienił personel, to mam bez PP jakieś 200k zysku tygodniowo.

From: Big Z

This Post:
00
96651.38 in reply to 96651.37
Date: 6/18/2009 4:20:26 AM
Overall Posts Rated:
6363
jakieś 200k zysku tygodniowo
No właśnie pamiętam moje zyski w zeszłym sezonie... Zazwyczaj oscylowały wokół 180 tys., a w II lidze, w tym tygodniu dostałem 6 tys., bo się kibice obrazili :)

This Post:
00
96651.39 in reply to 96651.34
Date: 6/18/2009 4:41:04 AM
Overall Posts Rated:
112112
Siara grała z Leszkiem CT? :O Wow...A ja tam chciałem powalczyć o zwycięstwo :)

Też się bardzo dziwię, ale póki co rzeknę tak jak zbiggy - może testują jakąś swoją strategię (choć akurat Lame napinające się na korsarza na wyjeździe to mi do niczego nie pasuje :)). Gdyby dawali te CT z rywalami których określą za bezpośrednich przeciwników w walce o utrzymanie i zakładali, że ci sami rywale nie ugrają już nic więcej, to pewnie byłoby ok. Tyle, że te 4-5 zwycięstw do utrzymania raczej nie wystarcza...Ja tylko przez pierwsze 2-3 kolejki obserwowałem kto się pojawi u nowych w składzie i jakiego ruchu mogłoby to ode mnie wymagać...No i wyszło, że odetchnąłem z ulgą i po niezłym początku zamiast o utrzymaniu zacząłem myśleć o co najmniej powtórce ubiegłego sezonu ;) Druga sprawa, że jak się na to wszystko patrzy to wychodzi, że ostatni sezon był tak jakby ostatnim z tych idealnych ku wchodzeniu do PLK, gdzie znowu mogę dziękować szczęściu, że to akurat wtedy mi się udało...Teraz się wszystko nawarstwia - różnica w finansach przez ostatnie sezony, kilka niewłaściwych ruchów zaraz po awansie, kilka razy złe dobranie taktyki, a zarazem pensje na poziomie średniej PLK czyli nie ma specjalnie gdzie nadrabiać...No i pewnie wkrótce w B8 się mocno rozjedzie podział 6+2, w G8 natomiast Rybnik to chyba od początku "nie planował" długo zagościć, więc raczej 7+1 (bo moim zdaniem Zajkos ma mocne podstawy, aby powalczyć z Lepszymi czy właśnie Śląskiem)

Co do Twoich planów...Przyznam się szczerze, że ja dotychczas byłem święcie przekonany, że Ty zdecydowanie więcej kasy dzięki hali odkładasz co tydzień. Myślałem, że jesteś krezusem i czekasz tylko na uruchomienie tego kapitału, co mnie przerażało :) Nie wliczałem wtedy tego, że takie "szczegóły" jak częste rozbudowy, większe kwoty na skauting, być może droższy personel mogły te wyniki rozmywać...Suma sumarum trochę mniej boję się tego, że opanujesz PLK na powiedzmy 10 sezonów z rzędu ;) Teraz tylko ciekawi mnie czy rozdający karty t_mac i chudziol (mało kupujący, sporo wygrywający) śpią na kasie, czy jednak nie? :)

Advertisement