BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Nasza liga

Nasza liga (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
15165.293 in reply to 15165.285
Date: 9/18/2008 2:12:40 AM
Overall Posts Rated:
99
chyba muszę zacząć się bać.....

wygrana z Phoenix budzi respekt :/

Hmmm.... chyba muszą pomyśleć nad czymś specjalnym w naszym meczu :/

This Post:
00
15165.294 in reply to 15165.291
Date: 9/18/2008 2:15:13 AM
Overall Posts Rated:
00
nie chodziło mi o bilans w meczach z Tobą, tylko idiotyczną zasadę, że od jednego zafajdanego meczu - z domniemanym głównym rywalem - bardzo dużo zależy...

This Post:
00
15165.295 in reply to 15165.291
Date: 9/18/2008 2:20:24 AM
Overall Posts Rated:
00
a nasz ostatni mecz wygrałeś właśnie dzięki osobistym... moje orły faulowały 26 albo 28 razy!!!!! toż to jakaś paranoja!

From: Ksiuu

This Post:
00
15165.296 in reply to 15165.295
Date: 9/18/2008 3:46:57 AM
Overall Posts Rated:
99
powiedzmy sobie szczerze..... lubisz faulować, moich faulowałeś 21 razy

;)

This Post:
00
15165.297 in reply to 15165.295
Date: 9/18/2008 4:07:12 AM
Overall Posts Rated:
00
w świetle swoich ostatnich porażek mogłbym Ci coś niecoś napisać o przegrywaniu przez faule (rzecz jasna nie mówię o Jimnym i Lakersach bo obie ekipy są poza moim zasięgiem, zwłaszcza jesli chodzi o grę na obwodzie) ale odpuszczę to sobie:) w obu mogłem zagrać inną taktyką i wynik pewnie też byłby inny ;]
co do osobistych fakt, moi grajkowie całkiem dobrze sobie z nimi radzą do 4 kwarty, a w zasadzie do jej końcówki kiedy to zaczynają masowo pudłować niezależnie od swych statystyk czy możliwości :) doprowadzając do takich "wyrównanych" końcówek (mecz z Tobą nie był wyjątkiem)
na tematy finansowe nie będę się specjalnie produkował bo w ostatnim sezonie dokonałem tylko jednego wzmocnienia (drugi grajek jest z draftu) przez co nie obciążyłem za bardzo budżetu (przedemną zmiana pokoleniowa na conajmniej jedej pozycji więc każdy dolar sie liczy:)) - dane już nie aktualne bo zmiennika za jednego "dziadka" właśnie nabyłem:)
Myślę jednak, że słaby początek sezonu miał nie mniejszy wpływ na liczbę kiboli na trybunach niż wyjazdowa porażka z Gorylami... bo jeśli jest tak jak piszesz to faktycznie spory idiotyzm...

Last edited by gorilla2409 at 9/18/2008 4:52:18 AM

This Post:
00
15165.298 in reply to 15165.295
Date: 9/18/2008 4:22:35 AM
Overall Posts Rated:
00
nie zmienia to faktu, że podtrzymuje swoje słowa byś dobrze nastawił drużynę na mecz z GB`s...:) W meczach z Jimnym i Lakersem testowałem nowe ustawienie i chociaż oba przegrałem to nie powiem bym nie był zadowolony z wyniku testów:]
Generalnie drużyny w G8 są lepsze niż w B8, wyjątkiem są oczywiście Korsarze (co do Szefcia jeszcze nie mam pewności :)) dlatego tym cenniejsze są wyniki eksperymentów. Dzięki nim wiem jakie są największe bolączki Goryli (niestety nie zaliczają się do nich masowo pudłowane w 4 kwarcie osobiste;]).

This Post:
00
15165.299 in reply to 15165.298
Date: 9/18/2008 4:51:02 AM
Overall Posts Rated:
00
mecz z Tobą miał wielkie znaczenie, bo - jak wiesz - w zakładce fani jest punkt: jak zagrała Twoja ekipa w meczu z odwiecznym rywalem. Moi ultrasi po porażce 2 punktami z GB dali mi... jedną piłeczkę. ten stan utrzyma się aż do następnego meczu z Tobą, czyli za kilka długich tygodni... a ta nieszczęsna piłeczka jest składową zadowolenia kiboli, które wpływa na frekwencję w hali... tyle w temacie. w sytuacji, gdy o wielu wynikach decyduje wskazanie zawodnego silnika BB, to pierwszej wody idiotyzm i daleko idąca przesada. No, bo niby dlaczego moje gamonie faulowały 26 razy akurat w meczu z Tobą? w innych meczach maksymalnie osiągneli pułap 21 fauli (chyba, bo przeglądałem połowę meczów, w tym wszystkie przegrane).
dlatego upieram się, że początek sezonu już dawno nie ma wpływu na frekwencje w mojej hali. aha, zobacz, ile ludków przychodzi do mnie i do Ciebie, a potem porównaj nasze bilanse z tego sezonu...

This Post:
00
15165.300 in reply to 15165.293
Date: 9/18/2008 4:51:23 AM
Overall Posts Rated:
112112
Kurcze, dlaczego dawałeś ":/" na końcu tych zdań, zamiast ";)"...Teraz mam zagwozdkę i konkretnie boję się demonstracji siły z Twojej strony :) Zwłaszcza na wyjeździe może to przynieść opłakane skutki dla mojego bilansu małych punktów...

Ale chyba wiem o czym mówisz...To na pewno chodzi o mojego centra, który w ostatnim meczu trafił 3 na 4 trójkowe rzuty...Mnie też on przeraża ;D (staty oczywiście do rzutu za 3 ma takie jak "rasowi centrzy" ;))

Ja już od dłuższego czasu wiem z jakimi oczekiwaniami wyjdę do tego meczu...Namieszałeś trochę tymi rezerwami w tym tygodniu, ale i tak łatwiej mi się zdecydować, gdy patrzę na kurczący się entuzjazm ;) Stawiamy na długofalowe korzyści...

PS. Jak obserwacje zachowania entuzjazmu po zagraniu normala w ostatnim meczu?? Nie będziesz przypadkiem potrzebował go podreperować w przyszłym tygodniu? Z Milanem chyba odpada, bo tam przecież rezerwy zagrają ;;;;)

This Post:
00
15165.301 in reply to 15165.298
Date: 9/18/2008 5:01:07 AM
Overall Posts Rated:
00
najlepszy jest Korsarz, bo ma najbardziej wyrównany i zrównoważony skład. (nieskromnie napiszę, że buduję zespół w podobnym stylu. jeszcze mi dużo do Korsarzy brakuje, ale jest coraz lepiej. wrażenie robią zwłaszcza dwaj grajkowie z mojej paki: nikczemny rzucający obrońca i zarazem "podpora" reprezentacji Albanii oraz "etatowy" center kadry Tunezji ;) ). Phoenix i Szefciu, mimo że mocni, tak zbilansowani nie są. mają mocnych podkoszowych, gorzej z obwodem.
reasumując, zdecydowanym faworytem do wyjścia z ligi są Korsarze (oby wylecieli, bo może dzięki temu uda mi się w końcu zająć pierwsze miejsce w dywizji ;) )

This Post:
00
15165.302 in reply to 15165.298
Date: 9/18/2008 5:09:44 AM
Overall Posts Rated:
112112
Generalnie drużyny w G8 są lepsze niż w B8, wyjątkiem są oczywiście Korsarze (co do Szefcia jeszcze nie mam pewności :))

A ja nie śmiem nawet dyskutować z tą opinią i podpisuję się pod nią rękoma i nogami :) Jak się patrzy na ten ścisk z drugiej strony, to aż samemu trudniej powietrze złapać od tego patrzenia...A Phoenix jest bardzo silne, tyle że ewidentnie w tym sezonie stawia na puchar...Boję się tylko, aby drużynie z takim potencjałem nie zaszkodziło później granie w PO z pozycji tego "gorszego" -> czyli pozbawiającego się atutu własnej hali :/ Co by też nie mówić...sytuacja dosyć komfortowa dla Korsarzy...G8 sama się powyżyna, a pokaleczonego zwycięzce dostanie lider od nas w wielkim finale :)

A co do nawiaska -> również się nie spieram :) Całkiem serio pisałem na początku o oczekiwanym miejscu na koniec z przedziału 3-5...Wytworzyła się okazja do grania o vice-lidera, więc głupio z niej nie skorzystać...I to nawet nie chodzi o aspekty sportowe, lecz o zwykłą kasiorę -> fani szczęśliwsi dziś, jak i przez cały przyszły sezon, a także ten dodatkowy mecz u siebie, a nie na boisku rywala :)

dlatego tym cenniejsze są wyniki eksperymentów.

Ja dopiero niedawno zacząłem baczniej przyglądać się szczegółom grajków...Ale tu już chodzi o szczegóły szczegółów ;) No i jest co do reperowania, ale pomysły mam nazbyt niekonwencjonalne do stosowania ich w ferworze ligowej jatki...Poczekam z tym spokojnie na końcówkę sezonu ;)

This Post:
00
15165.303 in reply to 15165.301
Date: 9/18/2008 5:24:56 AM
Overall Posts Rated:
112112
Co do fauli...Chodzą opinie na forum ogólnym, że po prostu niektórzy grajkowie, mają ukryty skill odpowiadający za faulowanie...Jak się kilku takim "aktywnym" w tym skillu zachce naraz faulować, to się to wtedy kończy atrakcyjnymi końcówkami...;)
Jak dla mnie jedyna rada, to w miarę możliwości wymieniać takich rozbójników, póki sie nie rozwiną i nie będzie ich żal :)

Wow...ale sobie nagrabiłeś...Pominąłeś Jimny :O Jedno zwycięstwo z Nim i już overconfidence ;)
@Ksiuu -> ja obiecuję, że nie będę tak mówił nawet jak uda mi sie z Tobą wygrać ;)

A co do strategii budowania drużyny...Cały czas sobie rozmyślam czy korzystniejsze jest równoważenie drużyny, czy ekstremalne wyspecjalizowanie się w jednej taktyce i jej niuansach a reszta składu na granicy przyzwoitości (kapkę o tym zaczęliśmy po przedstawieniu taktyki a'la Ksiuu)...I nie mówię tu nawet o sobie, bo jestem dopiero na wczesnym etapie budowania czegokolwiek i mogę jeszcze pójść w każdą z tych dwóch stron. :)

Advertisement