BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 BiH NT by enynho

U21 BiH NT by enynho

Set priority
Show messages by
This Post:
22
315973.293 in reply to 315973.292
Date: 6/3/2024 10:24:12 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 106 - 113 Slovenija 🇸🇮

Težak, bolan i neugodan poraz u četvrtom kolu... pobjedom smo mogli osigurati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i biti u borbi za medalju, nažost nismo uspjeli.

Poraza nas je vjerovatno koštala loša odbrana koju smo igrali zbog koje smo i primili 14 trojki...

Ništa nije funkcionisalo i mi smo se mnogo udaljili od borbe za medalju a upitan je i odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Uslijed ovako teškog poraza nisam imao volje da analiziram detaljno utakmicu i htio bih samo najaviti posljednje kolo i meč protiv selekcije Mađarske koji počinje za 46 minuta...

Pobjedom potvrđujemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo a borba za medalje je u ovom momentu samo matematički moguća ali i teško izvodljiva u praksi...

Neka nam je sa srećom i u narednim danima ide rezime ove sezone, najava nove sezone, generacije, drafta...

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
00
315973.294 in reply to 315973.293
Date: 6/20/2024 3:58:14 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Zaista teška sezona je iza nas...

Nije me bilo niti sam se oglašavao nakon silnih pehova. Nakon posljednjeg javljanja i poraza od Slovenije, upisali smo i poraz od Mađarske te smo time izgubili šansu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo te ćemo u ovoj sezoni igrati Utješni turnir na kojem smo kvalitetom među prve četiri ekipe na turniru.

Neću analizirati poraz od Mađarske i tih 7 poena razlike jer je to iza nas i čim prije želimo zaboraviti prethodnu sezonu.

U međuvremenu smo odigrali i dvije prijateljske utakmice, protiv Portugala koji nije izveo ekipu na teren pa smo istu dobili rezultatom 50-0 i protiv Srbije koju smo dobili sa 25 poena razlike u glavnoj pripremnoj utakmici pred početak takmičarske sezone.

U narednim postovima ćemo malo više o rosteru, ambicijama ove sezone na Utješnom turniru, rasporedu i protivnicima te naravno sumirati draft, kompletiranu novu generaciju za trening kao i o narednim generacijama.

Hvala svima za ogromnu podršku koju izražavate kako privatno tako i u putem BB-a glasanja.

Nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom. Veoma brzo nam dolazi projektovana top generacija i novo Europsko prvenstvo...

This Post:
00
315973.295 in reply to 315973.294
Date: 6/20/2024 7:07:49 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Uz svo duzno postovanje, sezonu smo sveli na "silne pehove" i da sto prije zaboravimo da ko ne spomene.

Inace, nema potrebe za anlizama da se slucajno neko ne bi uvrijedio.

I naravno, puno srece u ovoj sezoni, da opravdamo ovih TOP4 na Utjesnom turniru. A i ako ne bude, nema veze bit ce nekih pehova 100%, opravdat cemo to na ovaj ili onaj nacin.

This Post:
11
315973.296 in reply to 315973.295
Date: 6/20/2024 7:30:58 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Iskreno ne razumijem ovaj komentar koliko god se trudio ...

Nemam ja nikakav problem sa kritikom. Do sada niti jedna analiza, niti jedna utakmica, niti jedan izvještaj nije propušten kako god i šta god da je bilo, poraz ili pobjeda. Imao sam mnogo privatnih obaveza, kako na poslu tako i kući i nisam stigao na vrijeme objaviti ovo protiv Mađarske pa mi je malo glupo da sa 17 dana kašnjenja pišem analizu.

Elem, budući da sam nisam nikad propustio do sada kako sam i naveo gore, neću ni sad ostati dužan da napravim rezime.

S tim u vezi...

Nakon odličnog otvaranja prvenstva i starta sa omjerom 2-0 krenule su tri najteže utakmice za nas, redom Španija, Slovenija i Mađarska. Ono što je bitno za napomenuti, da dok smo mi morali igrati protiv domaćina Turske i veoma jake Poljske, naši glavni konkurenti Španija i Mađarska su u ta prva dva kola za protivnika imali Sloveniju koja je na prvenstvo došla sa entuzijazmom 5 ili 6. Oni su u startu imali jednu pobjedu više od nas, zarađenu uz tie/ lagano zalaganje.

S druge strane mi smo se morali za tu pobjedu napatiti protiv ekipe Slovenije, koja bi, da je došla sa pristojnim entuzijazmom sigurno završila u polufinalu.

Problemi su počeli protiv Španije i mojom taktičkom greškom i promašenim outside fokusom protiv njihove unutrašnje izolacije. Nažalost uz puno promjena rezultata na kraju je Španija upisala laganih +13.

Protiv Slovenije sam još jednom isključivi krivac JA. Odigravši ovu outside box odbranu dozvolili smo Sloveniji da nas na motion zatrpa tricama i tu smo kapitulirali bez obzira što su nam promašili fokus. Također i naš napad su osakatili sa svojom odbranom i isključivo zbog loše taktičke prezentacije smo tu ostali bez pobjede.

Što se tiče utakmice sa Mađarskom, možemo diskutovati o tome da li je bilo potrebe za 3-2 zonom u toj utakmici. Mislim da jeste i da bi bez nje bilo samo gore. Ipak oni su nas pobijedili sa 7 razlike uprkos našem većem zalaganju tako da bi na isto zalaganje u jednakim uslovima rezultat bio za nas još nepovoljniji.

Uz kvalitet i dobre taktičke predstave, reprezentaciji na svakom prvenstvu treba i minimalno jedna briljantna taktička predstava da bi se uhvatila medalja. Na prethodnom Eurobasketu smo to ostvarili protiv Španije i to nas je lansiralo u polufinale. Ovaj put sam tu zakazao, zbog čega ponavljam, da je neuspjeh isključivo moja greška.

Prilikom ulaska ove generacije u takmičarske godine i takmičarsku sezonu, stanje je izgledalo takvo da smo se trebali zadovoljiti sa odlaskom na EP i kvalifikacijama na SP u narednoj, tj. ovoj sezoni. Minimalni cilj nam je bio to. Kroz sezonu smo dosta dobro pokrili nedostatke u ekipi i to je izgledalo kao da možemo da uhvatimo medalju. Nažalost, opet ponavljam, izostala je jedna briljantna taktička predstava kako bismo povezali uspjeh za prethodnog prvenstva.

Uz svo duzno postovanje, sezonu smo sveli na "silne pehove" i da sto prije zaboravimo da ko ne spomene.

Od posljednjih 30ak postova na ovom forumu, brat bratu je 20ak mojih. Da se Spartan i Subi povremeno nisu uključili sa komentarom, ne bi drugih postova ni bilo. Naravno to ne znači da niko ne prati, ali isto tako, ne razumijem kako mi se može spočitati to da pokušavam prikriti nešto i da se ne spominje ? Najlakše mi je ne pisati ništa pa ni ne tražiti nikakvu reakciju. Ja bih volio da se i na ovo nadovežu ostali pa da prokomentarišu.

I naravno, puno srece u ovoj sezoni, da opravdamo ovih TOP4 na Utjesnom turniru. A i ako ne bude, nema veze bit ce nekih pehova 100%, opravdat cemo to na ovaj ili onaj nacin.

Ni ovo ne razumijem, jer ne znam šta trebam reći da smo apsolutni favoriti bez premca u konkurenciji gdje su još Litvanija, Slovenija i Belgija, inače aktuelni bronzani sa prošlog Svjetskog prvenstva.

Hvala ti u svakom slučaju na komentaru i nadam se da nije jedini, da će ih biti još...

This Post:
00
315973.297 in reply to 315973.296
Date: 6/20/2024 11:27:58 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ne znam sta bih rekao osim da cemo kao zagrijavanje osvojiti utjesni a iduce sezone idemo po medalju na Euru! 🇧🇦👊

This is where we hold them!
This Post:
00
315973.298 in reply to 315973.296
Date: 6/20/2024 5:19:29 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Ovo sad je puno bolje, kad se preuzme odgovornost za neke stvari a ne napise da smo tu gdje smo zbog silnih pehova i slicno.

Prvo, ja apsolutno podrzavam tvoj rad i na izborima sam glasao za tebe i opet cu ali kad vec pisemo, moramo pisati otvoreno i preuzeti odgovornost i za dobre i lose rezultate a ne sakrivati iza silnih pehova i slicno. Previse ljudi je ukljuceno u razvoj U21 repke da bi zakljucak sezone bio silni pehovi, koliko god to mozda i tacno bilo.

Ako ces iskreno, iz ovog vidim da nisi naucio iz greske koju si napravio prosle sezone i koja te je kostala, ne medalje jer je konkurencija jaka ali bar SPa, a to je tvoj izbor da se protiv Poljske i Turske trudis vise. Pogotovo protiv Turske domacina prvenstva, znajuci da te poslije ocekuju bitnije utakmice.

Da se razumijemo, lako je pricati iz moje perspektive i biti general poslije bitke, ali po meni je to najveca greska proslog ciklusa.

This Post:
33
315973.299 in reply to 315973.294
Date: 6/24/2024 7:47:14 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
For what it's worth - I just want to double down on what enynho said in regards to poor luck.. Slovenia had probably our best roster in history, which was medal-worthy, but due to terrible luck in group stage, where we also got extremely well trained Finland, decent Greece and perennial champions France, we had to use up quite a bit of enthusiasm to even make it out of the group stage.. so Hungary played us while we had 5, then Spain played us when we had 7, so we lost despite full tactical win. Also Polan then played us while still at 9 and sadly we targetted final 2 games of the season vs Bosnia when our enthusiasm was on 11 and then against Turkey. This was very unfortunate for your team as our goal in the end was top 4 while you rightfully so fought for top 2, but sadly with poor luck ended up in 5th.. group was just very strong and it came down to luck of who was getting Slovenia earlier.

Similarly for the upcoming season - I believe that Bosnia can't even host the next Euro Championship, since you have a medal in last 5 seasons? And similarly Belgium, who also has a medal? So your season is essentially "a waste of time", which is one of the worst feelings.. and yeah, suffering the defeats that your team suffered at the end of last season, as a long time U-21 coach, I know exactly how devastating and demoralizing they are and how hard it is to gather motivation to come to forum after such defeats and write something meaningful.. especially when barely anyone actually writes/responds to most of the posts.

So yeah, props to enynho for doing amazing work! Just my 2 cents

This Post:
22
315973.300 in reply to 315973.299
Date: 6/26/2024 1:36:20 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Otvorili smo utješni turnir sa pobjedom na Tajlandom rezultatom:

🇧🇦 106 - 75 🇹🇭

U ovoj fazi smo dobili protivnike protiv kojih bismo trebali ostvariti sve pobjede a Tajland je bio prva od takvih ekipa.

U brzom napadačkom ritmu smo se fokusirali na naše vanjske igrače i pogodili sa taktikom s obzirom da nam je protivnik igrao zonu 2-3. To je rezultiralo i većim postotkom šuta za 3 poena ( 10/20, 50% ). Stribor se pokazuje kao lider ove generacije u svakom smislu što je pokazao i na terenu.

U prvim minutama smo imali povredu našeg najboljeg centra Vudraga ali nas to nije izbacilo iz ritma s obzirom da smo to kompenzirali jakom odbranom pod košem.

Treba pohvaliti i Troskota te Kontuša koji su u napadu bili furiozni.

Idućeg ponedjeljka naš protivnik će biti Luksemburg protiv kojeg naravno idemo na novu pobjedu.

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.301 in reply to 315973.300
Date: 7/2/2024 5:52:22 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Sinoć je odigrano drugo kolo utješnog turnira na kojem je naša selekcija savladala reprezentaciju Luksemburga sa okruglih 50 poena razlike.

Luksemburg 60 - 110 Bosna i Hercegovina

I ovo je bila jedna u nizu laganih utakmica protiv protivnika koji, uz dužno poštovanje, nije na našem nivou. Upravo to se vidjelo od prve minute utakmice. Prvu četvrtinu smo zaključili sa 28 poena razlike a istu smo povećavali u svakoj narednoj četvrtini.

U ovoj utakmici smo za razliku od prethodne imali 2 nova startera u vanjskoj liniji te se pokazalo da njihov odabir te ovosedmična forma nije slučajna.

Napadački smo bili izuzetno efikasni iako nam je potrebno još vremena da pronađemo prave rotacije i uigramo ekipu.

Mi nastavljamo u ovom tempu, u trećem kolu idemo u goste selekciji Kazahstana te očekujemo još ubjedljiviju pobjedu nad imenovanom selekcijom.

Nakon 2 odigrana meča, držimo 4. mjesto na rang listi Utješnog turnira te se nadamo da ćemo kroz nekoliko utakmica zasjesti na sami vrh tabele te kao takvi dočekati knock out fazu ovog turnira.

Do iduće utakmice...

Volim te Bosno !

This Post:
22
315973.302 in reply to 315973.301
Date: 7/9/2024 3:08:46 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Bosna i Hercegovina 104 - 88 Kazahstan

Odigrano je treće kolo Utješnog turnira u kojem smo savladali Kazahstan sa 18 razlike u jednoj laganoj utakmici. Od samog početka smo se nametnuli i stvorili razliku oko 10 poena razlike koju smo konstantno držali i nismo dali protivniku da se približi.

Iako smo imali dobru realizaciju šuta razliku nismo napravili veću od gore navedene. Treba napomenuti kako Kazahstan nije loša ekipa kao neke ostale ekipe koje se mogu savladati sa 50 poena razlike tako da je najvažnija informacija o jučerašnjoj utakmici ustvari upisana pobjeda te start sa 3 pobjede iz isto toliko utakmica.

Nakon tri kola držimo 4. mjesto na rang listi. Mi i dalje igramo protiv nešto lakših protivnika i nešto lakše utakmice koje možemo smatrati pripremnim te ćemo uigravati ekipu, isprobavati taktike te se spremati za knock out fazu ovog turnira.

This Post:
11
315973.303 in reply to 315973.302
Date: 7/23/2024 5:12:33 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 110 - 65 Paragvaj 🇵🇾

🇲🇰 Makedonija 67 - 95 Bosna i Hercegovina 🇧🇦

Odigrana su još 2 kola kvalifikacija za Utješni turnir sezone 65.

U istom ritmu smo nastavili igrajući protiv oba navedena protivnika te smo upisali dvije nvoe pobjede te smo sada na omjeru od 5 pobjeda iz isto toliko utakmica.

Još uvijek dosta rotiramo i taktički i formacijski istražujući idealnu taktiku i rotaciju kako bismo spremni ušli u knock out fazu ovog takmičenja.

Situacija na vrhu tabele se polako raspetljava te se naziru konture glavnih pretendenata za sami vrh tabele.

Ono što možemo obećati jeste to da ćemo završiti među top 4 ekipe i imati domaći teren sve do polufinala ovog takmičenja.

Sada nas očekuju dva nešto jača protivnika protiv kojih moramo ozbiljno pristupiti pripremi utakmice jer imaju po nekoliko kvalitetnih pojedinaca u svojim timovima.

Toliko za sada...

Advertisement