BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.295 in reply to 235782.293
Date: 5/28/2013 8:13:53 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
sa ovim tvojim timom,proveli bi se ko bosi po trnju
dakle posto Teo ne ide,mora neko tu da uskoci,nece nam valjda Micic biti prvi plej???mora tu ipak za Markovica da bude mesta,iako cemo sad biti ultra tanki tu,tok napada ce nam biti slab(nizak)
bekovi koje si stavio su tek tuzni...Nedovic isto nema sut,moze se reci,a mi realno i nemamo sada beka sutera,da covek ne poveruje.Tripkovic je uvek bio vuna i ogranicen igrac,a Bogdanovic nema 5 dobrih tekmi u celoj sezoni...moralo bi se ovde ozbiljno razmisliti o Rakocu,iako ima 35,ubedljivo je trenutno najbolji nas bek i jedini koji spolja moze da cepa i bude opasnost po kos,pogotovo u odsustvu Tea...
na krilu bi morao Micov da uskoci,Lucic ima poprilicno losu sezonu,iako ga cenim,a delija sam...Keselj se decko raspao...
Aleksandrova ne racunam u KC,nego u krilo.Savanovic je tanak u skoku i odbrani ali nesto i ne blistamo sa opcijama na ovoj poziciji pa se mora uzeti u obzir.a ovde je jos opcija i Savovic,ali ne zna se za koju repku ce on da igra jos.
a na centru se otprilike slazem,mogu ova trojica...

dakle mozda nesto ovako:

Markovic,Micic(ne mogu da se setim nikog drugog trenutno,ovako iz glave)
Rakocevic,Nedovic
Bjelica,Micov,Lucic(Aleksandrov)
Velickovic,Savanovic(Savovic)
Krstic,Katic,Marjanovic

ovo je neki spisak ovako iz glave,kapiram da sam 100 % zaboravio nekoga koga bih verovatno ubacio,a ovde racunam da poziciju pleja mogu da popune i Rakoc i Nedovic,a poziciju beka Micov...

From: Nemanjal87

To: Lale
This Post:
00
235782.296 in reply to 235782.294
Date: 5/28/2013 8:14:33 AM
Overall Posts Rated:
3535
Markovic, Micic,
Milosavljevic, Nedovic, Micov,
Lucic, Bjelica,
Velickovic, Savanovic,
Krstic, Marjanovic, Stimac

Bez Tea ocekujem mnogo agresivniju odbranu. Mislim da ce se nasa igra zasnivati na cvrstini i jakoj odbrani. Nas napad nije sjajan, posebno bez Teodosica, pa mislim da ce kljuc biti sjajna igra u odbrani. Vecina ovih igraca su dobri odbrambeni igraci i na tome ce zasnivati igru selektor. Takodje ocekujem dosta koriscenja Marjanovica za zonu.

Mislim da ovaj tim moze dosta daleko da dogura uz pravo vodjenje. Mnogi igraci su imali dobre sezone u klubovima i moja ocekivanja su minimum cetvrtfinale.

From: jamais vu

To: Dock
This Post:
22
235782.297 in reply to 235782.292
Date: 5/28/2013 8:17:30 AM
Overall Posts Rated:
21832183
1. voleo bih da sam na njegovom mestu kad bi me toliko platili i video sveta za dz.
Sastav:
1. Stojanovic
2. Radinovic
3. Marovic
4. Sabanadzovic
5. Belodedic
6. Najdovski
7. Prosinecki
8. Jugovic
9. Pancev
10. Savicevic
11. Mihajlovic
12. i naravno, Dzej!
Taktika 4-4-2 s tim da nam je samo golman na golu.
U pauzi utakmice iz mraka vreba
da nam peva Dragan Kojic- Keba!

a sad malo ozbiljnije:
4. Bodiroga
5. Kicanovic
6. Zizic
7. Djordjevic
8. Paspalj
9. Savic
10. Slavnic
11. Rebraca
12. Divac
13. Danilovic
14. Dalipagic
15. Stojakovic
u slucaju da ko odbije poziv umasto njega/njih bi zvao Radovica, Obradovica (obojicu), Cvetkovica (starijeg!), Duci Simonovica, Grbovica, pa i Krstica (iako je "malo" neiskusan) a kao maskotu bih vodio Farcica samo zbog fantasticnog izvodjenja sl. bacanja, kao i Tasica iz filma "Maratonci trce pocasni krug").
Taktika prosta - bez starca nema udarca, na iskustvo. Valjda bi ostale ekipe imale obzira prema njima, jedino bi morali da zatrazimo od organizatora da nam dopuste da u odbrani postavimo 5 stolica na rasklapanje da mogu ovi nasi malcice da predahnu..

i napokon ekipa prava, cija je glavna odlika - izdrzljivost!
Ceca, Sneki, Kaja, Stoja, Viki, Rada, Dara, Vendi, Mina, Jelena, Goga, i vodja ekipe Mica Trofrtaljka.
Zamena ima koliko hoces a mogu da im se pridodaju i neke koje pevaju zabavnu muziku kao npr. Maja, Ana itd.
U svakom slucaju, cak i da sve odbiju poziv moze se skupiti ceo tim za 5 minuta u Silikonskoj dolini..
Sto je najvaznije, nece da nas obrukaju, jer gace ima same da spadaju cak i dok ne navale na nas, a onda ima da vide i kako mi j..mo!
U ovom slucaju nije nam trener ni potreban niti bilo kakva taktika jer na kraju sigurno i lako pobedjujemo (cak i one grdosije iz NBA lige, pa makar ovaj put dosli i kompletni).

p.s. da rezimiram :
sve osim jednog od poslednjih mesta je uspeh, svaka pobeda, svaki neizvestan mec..
bilo koji nas mladi igrac koji se bude pokazao tamo da se na njega moze ubuduce racunati..

Last edited by jamais vu at 5/28/2013 8:19:39 AM

This Post:
00
235782.298 in reply to 235782.295
Date: 5/28/2013 8:29:51 AM
Overall Posts Rated:
353353
Nije 100 posto sigurno da Teo ne ide, a Micić mi je za rezervnog pleja bolji nego Marković, jedina Markovićeva stvarno dobra strana je što je specijalista za odbranu, ali pošto bih ja poveo Gagija Milosavljevića onda mi ni to ne bi trebalo.
Bekovi koje sam stavio su jedini koje imamo, Tripkovića nisam ni pominjao, a Nedović i Bogdanović su naša budućnost. Rakoč da prolazi cele pripreme sa reprezentacijom pa da igra tako teško prvenstvo kao što nam predstoji tek na jesen mislim da ga zabole, realno istrošio se dosta tokom sezone.
Micova sam zaboravio dobro si me podsetio, mada mi je on nekako uvek nedorečen, bolje Aleksandrov onda a Bjelica može malo i četvorku.
Savanović..pa šta znam, on je realno najbolje igrao kad je bio Novici zamena, mada meni nekako deluje da se on potrošio, da ne bi mogao da pruži maksimum za reprezentaciju, ostala mu duša na onom francuskom obruču. E sad Savovića to za pasoš ne znam, al mi je on nekako antipatičan, skočan je i ima ok šut, al nešto nemam u njega poverenja to čisto lično :)

From: Byjo
This Post:
00
235782.299 in reply to 235782.296
Date: 5/28/2013 8:30:17 AM
Overall Posts Rated:
22
Markovic (bolje nemamo trenutno), Micic (neka se uci, valjace nam nekad), mada bih ubacio i pleja iz ekipe koja pravi srpske reprezentativce, Vestermanovica(:;
Nedovic, Bogdanovic B. (veliko srce za tako mladog igraca i bez respekta igra), Rakoc (jeste mator, jeste da siluje, ali ce valjda ostali treneri juriti njega da zatvore);
Keselj (ume da ga usere kad treba), Bjelica (moze da pokrije 3 pozicije lagano), Aleksandrov (coveku je kosarka kao voznja bicikle, ne zaboravlja je);
Velickovic (MORA da igra jer dize sve igrace na terenu), Savovic (skok, a i Savan je od promasenog zicera vs Francuza bez samopouzdanja);
Krstic, Stimac (bolja forma od ostalih pretendenata), Katic;
Raduljicu, Rakovica, i ostale koji su vec odbili pozov ne zvati! Mada bih Milicica voleo da vidim :)

Navikli smo na medalje, ostalo je neuspeh...

Last edited by Byjo at 5/28/2013 8:56:58 AM

This Post:
00
235782.300 in reply to 235782.297
Date: 5/28/2013 8:40:44 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Markovic, Bogdanovic
Milosavljevic, Nedovic, Paunic,
Lucic (Keselj), Bjelica,
Velickovic, Savovic, Savanovic (Aleksandrov)
Krstic, Marjanovic

Cinjenica je da od ovog prvenstva ne treba ocekivati previse, doduse nisu ni ostale reprezentacije najavljene u najjacim sastavima ali nas je skrnav maksimalno. Bez obzira sto je limitiran u napadu (tacnije na sutu) mislim da za Paunica mora biti mesta jer takve terijere svaki trener zeli u svojoj ekipi.
Takodje smatram da Bogdanovic moze odlicno da odigra na pleju jer je brz i prodoran bar kao izmena Markovicu ali cak i u petorci (Kad vec ne ocekujem rezultat bacio bih se na razigravanje mladjih i blago eksperimentisanje). Nekako mi zao sto nema mesta za 13 igraca jer uz zagarantovanog Bjelicu treba jos jedno krilo a dvoumim se, koliko god da igra lose za klubove, Keselj se za reprezentaciju bori kao lav i uvek je medju najboljima ali Lucic je zasluzio mesto u 12 ovosezonskim partijama u Partizanu. Ostalo je sve jasno, samo ako Savanovic otkaze treba pruziti sansu Aleksandrovu jer ima iza sebe odlicnu sezonu, doduse u Belgiji ali neka se oproba sa velikanima...

From: kotoor
This Post:
00
235782.301 in reply to 235782.300
Date: 5/28/2013 12:03:54 PM
Overall Posts Rated:
500500
niko tepića da spomene, a bolji je duplo od nedovica, paunica, milosavljevica i ostlih talenata. milko bjelica bi trebao da igra na kc, a mozda i luka bogdanovic.

From: Navaro

This Post:
00
235782.302 in reply to 235782.301
Date: 5/28/2013 12:12:53 PM
Overall Posts Rated:
178178
Milko Bjelica vec dugo igra za Crnu Goru :)

From: Byjo

This Post:
00
235782.303 in reply to 235782.301
Date: 5/28/2013 12:43:09 PM
Overall Posts Rated:
22
Tepica je cela Srbija cekala da proradi u reprezentaciji zadnje 3-4 godine. Dosta je sine, ne ide, pusti druge da igraju. I mislim da ovo moje misljenje deli jedno pola Srbije...

From: Dock

This Post:
11
235782.304 in reply to 235782.300
Date: 5/28/2013 12:46:32 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
1.

PG Markovic, Rasic
SG Nedovic, Micov, Bogdanovic
SF Bjelica, Lucic
PF Velickovic, Aleksandrov
C Krstic, Marjanovic Stimac

2.
Neigranje Teodosica ne vidima koa veliki problem, problem je u tome sto mi na obe bekovske pozicije nemamo igraca koji moze da odigra utamicu na evroligaskom nivou. Problem koji cemo imati u organizaciji napada i davanju poena je evidentan i zato bih selektirao ekipu tako da imam igrace koji igraju dobru odbranu i koji svojim fizikalijama i pokretljivoscu mogu da igraju jaku zonu. Naravno ideja je Copy-paste Megine odbrane ove sezone, samo sto bi je u reprezentaciji koristili vise kao specijalku a ne kao standardnu odbranu koju bi igrali veci deo utakmice. Za cvrstu odbranu i dobru zonu nam trebaju pokretljiva i skocna krila koja hoce da igraju odbranu tako da tu nema mesta za Savanovica i Macvana i Keselja.

Sto se spoljne linije tice prednost su dobili igraci koji mogu da igraju dobru odbranu i dvojica koji bi mogu da pogode za tri poena, jedan od njih je Rasic a drugi Bogdanovic (ipak ispred Tripkovica i Andjusica)

3.
Ocekujem prolazak prve runde, za sta nam trebaju samo dve pobede. Prolazak druge runde (u top 8) bi vec smatrao uspehom.

From: kotoor

This Post:
00
235782.305 in reply to 235782.302
Date: 5/28/2013 2:03:39 PM
Overall Posts Rated:
500500
Milko Bjelica vec dugo igra za Crnu Goru :)

:))))))))) šteta

Advertisement