BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21

U21 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
41138.297 in reply to 41138.293
Date: 12/30/2008 4:16:38 PM
Overall Posts Rated:
242242
To je bio procenat javljanja od tačno 0,2 % na apel za mlade nade :)))
Što se mene tiče ja ću završiti ovaj polumandat kao selektor, sa nadam se više od 50% pobjeda, i povući se na pecanje kao što sam obećao davno prije.
Činjenica je da onaj koji bude nastavio put imati će strašan problem isključivo pod košem. Imamo sasvim respektabilnih 19-20 godina starih bekova koji će biti zvijezde u budućnosti i koji mogu narednu sezonu,dvije igrati u U21 naravno pod uslovom da ih Vuk ne pojede :).
Što se tiče treninga mladih budućih nada to je lijepa ideja ali pomalo utopijska. Komunizam je propao jer je svako gledao prvenstveno svoj lični a ne kolektivni interes.
Siguran sam da 99% menadžera, mene uključjujući naravno, prvenstveno u treningu i slaganju ekipe za budućnost gleda interes svoje ekipe a tek nakon toga reprezentacije.
Taj budući deal mogao bi uspjeti ali i za njega će trebati dosta,dosta vremena a novi selektor biti će kao i svaki prethodni suočen sa imperativom rezultata jer mala BB zajednica u BiH ne prašta :)))
PS: Ja sam za sve ideje otvoren a ovim putem se zahvaljujem Muljitu na ideji a pogotovo na analizi naše Lige u ovoj sezoni koja je urađena u maniri Edina Avdića :)

This Post:
00
41138.298 in reply to 41138.297
Date: 12/30/2008 4:20:44 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
hehe ja nisam u tih 99% managera koji gledaju svoj interes et zbog jednog igraca koji nam je potreban pod kosem promijenio sam trening i nabavio novog trenera da brze napreduje i radim sve kako mi kazes vezano za trening, zar nem ajos takvih ljudi to bi bio perfektan projekat?

This is where we hold them!
From: Brato-MO

This Post:
00
41138.299 in reply to 41138.298
Date: 12/30/2008 5:57:15 PM
Overall Posts Rated:
4646
Da slažem se s tobom kao i sa menadzerom muljitom i king_leonidasom,treba ozbiljno poradit za U21 reprezentaciju,prije svega to si dobro rekao ekipe gledaju prvo svoj interes a onda se osvrcu na reprezentaciju,mogu vam rech iskreno da sam i ja takav međutim ja imam Luis gonzalesa koji je jedini u mojoj ekipi da ima naše državljanstvo,a ima 21 godinu,plata 13000 tako da sam poceo tog igraca trenirat mogu rec da je to uzalud prije sve za moje vukove a kao drugo ne bi pridonio baš neke rezultate mladoj reprezentaciji....ali pocetkom nove sezone prodat cu jednog od svojih PL ili BŠ i kupit cu igrace naše države koji imaju 18 godina s pristojnim potencijalom ako ih uspijem nac na transfer listi ali kako kažu samo treba bit uporan i naci ce se....Tako da ja i od sljedece sezone treniram bekove tako da s moje strane imat cemo dva igraca bilo to PL ili BŠ koji ce se redovno trenirat.....

Veliki pozdrav ,Volio bi i ostale clanove da se ozbiljno ukljuce ovoj temi :):)

From: Bevzil

This Post:
00
41138.300 in reply to 41138.299
Date: 12/31/2008 5:11:00 AM
Overall Posts Rated:
7474
Eh, ja i dalje treniram svoje 'starce'... No zato su sada njih dvojica, nadam se barem, konkurentni čak i za seniorsku reprezentaciju, uz Miška koji je već tamo...

Evo ih:

Julio María Regueiro
Owner:
Punoglavci Čitluk

Weekly salary:
$ 17 688
DMI: 83100
Height: 6'0" / 183 cm
Potential: allstar *
Game Shape: respectable

Jump Shot: sensational Jump Range: prominent
Outside Def.: prolific Handling: prominent
Driving: tremendous Passing: strong
Inside Shot: pitiful Inside Def.: inept
Rebounding: pitiful Shot Blocking: respectable
Stamina: inept Free Throw: proficient

Experience: awful

Miljan Tulic
Owner:
Punoglavci Čitluk

Weekly salary:
$ 17 981
DMI: 166400
Height: 6'1" / 185 cm
Potential: allstar *
Game Shape: strong

Jump Shot: tremendous Jump Range: inept
Outside Def.: tremendous ↑ Handling: tremendous
Driving: tremendous Passing: strong
Inside Shot: pitiful Inside Def.: respectable
Rebounding: inept Shot Blocking: pitiful
Stamina: awful Free Throw: average

Experience: respectable

Regueiro je klasični SG, dok je Miljan obrambena zvijer koja može igrati PG i SG, i izrazito je učinkovit, dosad u sezoni 19.8 koševa uz 55.7 % šuta iz igre plus 60 % za tricu...

Da ne budem off-topic, mladima bi eventualno mogao pomoći ovaj degen :), ali pošto smo na bekovima pokriveni, zasad je to znanstvena fantastika:

Neven Nuhic
Owner:
Punoglavci Čitluk

Weekly salary:
$ 5 221
DMI: 22300
Height: 6'4" / 193 cm
Potential: allstar
Game Shape: strong

Jump Shot: respectable Jump Range: strong
Outside Def.: respectable Handling: proficient
Driving: respectable Passing: mediocre
Inside Shot: inept Inside Def.: strong ↑
Rebounding: awful Shot Blocking: mediocre
Stamina: awful Free Throw: pitiful

Experience: atrocious

Eto, od pet mojih treniraca, četiri su domaći dečki, reprezentacija samo treba izabrati :)

This Post:
00
41138.301 in reply to 41138.300
Date: 12/31/2008 5:22:42 AM
Overall Posts Rated:
4646
Ta dvojica predstavljaju zmajeve,prejaki su što jest jest,a taj Nuhic cak bi se moglo i napravit prejako krilo od njega normalno za taktiku run and gun i motion a djelimicno i za push the ball....nemoj mi rec da imaš trenera na levelu 7 pa ti tako skace sve?

This Post:
00
41138.302 in reply to 41138.301
Date: 12/31/2008 5:31:16 AM
Overall Posts Rated:
7474
Imam trenera 6, ali ne primjećujem neko drastično ubrzanje treninga... Dobro ću razmisliti hoću li iduće sezone nastaviti s treningom bekova, pošto ne bih ove momke prodao ni za živu glavu, a postaju opasno stari za trening... Prije svega će ovisiti o brzini njihovog treninga ove godine...

A Nuhić će postati solidan bek i ništa više od toga, da je godinu dana mlađi još i nekako, ali ja na draftu uvijek dobijam 19-godišnjake :)

This Post:
00
41138.303 in reply to 41138.301
Date: 12/31/2008 5:50:48 AM
Overall Posts Rated:
7474
A inače, daleko najboljim bekom u BiH smatram Jasmina Begzadića iz Brzoleta... Uf, kad se sjetim koliko je pomogao reprezentaciji, a tek mu je 21... Ove godine je još mogao igrati za mlade!!! Čini mi se da sam ga već s 18 uzeo u seniore, eto koliko je dobar bio... Inače, plaši me činjenica da Brzolet ima tako jake bekove, a svi će moći još barem dvije sezone jako učinkovito trenirati... Imat će Miljan Tulić puno posla u obrani :)

P.S. Nemojte zamjeriti na privatiziranju teme, malo sam proučavao buduće protivnike :)

This Post:
00
41138.304 in reply to 41138.303
Date: 12/31/2008 10:28:39 AM
Overall Posts Rated:
4646
Da,cinjenjica je da je begzadic prejak igrac i najjaci PL naše reprezentacije,a može se još trenirat tako da je naša reprezentacija pored Miška Tuponje ograđena bar što se tice PL a mogu reci i BŠ što se tice godina.....U mene je trener lvl 5 ali bi morao makar lvl 6 uzet,mislim da ne primjecujemo razliku ali taj lvl 6 mora makar malo povecat procenat treninga igraca na osnovu ovog lvl 5:):)

Message deleted
From: Dadoni
This Post:
00
41138.306 in reply to 41138.304
Date: 1/5/2009 4:57:55 PM
Overall Posts Rated:
242242
Mladići su opravdali povjerenje u potpunosti i savladali čuvenu reprezentaciju Filipina sa čelu sa Imeldom Markos na čelu :))). Arbiter, Advic, Mejakic i ekipa ispod obruča bili su na nivou kako se od njih i očekuje. Mora se istaći i debi još jednog dječaka od čestite porodice "Brzolet-a" koji je u potpunosti opravdao dobivene minute.
Šalu na stranu pobjeda je očekivana ali niz sada treba nastaviti i savladati nejač iz Puerto Rica i predstavnika iz Dubajia.
Tim pobjedam reprezentacija bi imala skor od 4-4 i mislim da bi bila negdje oko 35 mjesta.
Našli smo i neke omladince koji su za vrijeme rata izbjegli u Italiju i ako im karakteristike budu odgovarajuće isti će pojačati ove naše omladince.

PS: Čestitke Vuku i njegovim jurišnicima koji su ubili Crvene Mundire :)))

This Post:
00
41138.307 in reply to 41138.306
Date: 1/5/2009 5:01:24 PM
Overall Posts Rated:
4646
Hvala prijatellju(Volim ove tvoje postove ,uvjek me nasmiju hehe) :):)

----Cestitke i tebi na zasluženoj pobjedi protiv Filipinaca.....

Pozz

Advertisement