אולי. אבל השורה התחתונה לא השתנתה בהרבה. יכול להיות שמכניסים היום קצת יותר מהאולם וקצת פחות מיורוליג/ספונסרים. ההכנסות נשארו באותו סדר גודל. כל עוד לא הוכח אחרת.
זה סתם לא להתמודד עם העובדות.
קל לחשב ההכנסות, ואת ההוצאות העיקריות כבר חישבנו.
שלא במקרה, הן נראות דומות יחסית לאלה של אילת ואחרות מה שמסביר למה מכבי נראתה לאורך כל העונה כ"כ קרובה ברמתה לליגה ומדוע הפסידה בסידרה.
לא. מקרה רייס לא דומה בכלל.
על רייס (שממש לא מקבל 2.5 מיליון בקבוצת יורוקאפ), כל אירופה ראתה והציעה והיתה "מלחמת מחירים".
מקרה רייס היה רק דוגמה מייצגת. כנ"ל לגבי היקמן. וכנ"ל לגבי אחרים.
אין שום תוספת בטיעון הזה.
ראשית, היקמן כמו רייס קיבלו הרבה פחות ממה שנטען וזה נועד לייצר תחושה שלא היתה למכבי ברירה אלא לוותר עליו.
אבל בפועל לא מדובר בקבוצה מהטופ של הטופ ולכן לא הגיוני שמכבי לא יכלה לשלם את הסכומים האמיתיים ששולמו לרייס.
אבל יותר חשוב לנושא, היקמן ו-רייס קיבלו במה מול כל אירופה ולכן זכו להצעות שמתאימות לשוק באירופה.
רנדל, לנדסברג וכו' שיחקו בליגה הישראלית והתחרות עליהם היתה בתוך הליגה הישראלית (בעיקר), מה שאומר שפרט למכבי הציעו להם סביב ה-120 אלף דולר כאמור.
ברור שמכבי לא היתה צריכה לשלם יותר כדי לשכנע אותם להצטרף אליה לחשיפה משמעותית בהרבה, אבל שיהיה.
אז רגע, לטענתך - בעלי הקבוצה טעו לגבי גודס וגרשון. הם תת-רמה ו-שיבק מאמן על
בעלי הקבוצה טעו כשלא הביאו מחליף לפניני.
מי אשם?
שוב, מה המשותף - ניסיון להגדיל רווחים (לא להקטין הפסדים, להגדיל רווחים).
לטעמי בעלי הקבוצה טעו בהחתמת גודס וגרשון.
שיבק ממש לא מאמן על וכתבתי את זה פה יותר מפעם אחת.. אני לא מעריך אותו כמאמן גדול.
אני לא חושב שטעו כשלא הביאו מחליף לפניני כי אני חושב שהיינו צריכים לקחת את האליפות גם בלעדיו.
שוב
אז הבעלים הכשילו את הקבוצה עם מאמנים לא מתאימים
זה בלתי סביר שמאמנים מאותו דרג (במקרה הרע), מפסידים בגלל "יכולת אימון" כשיש להם יתרון על המגרש. מה שמלמד שהבעייה במקום אחר.
וכבר דיברנו על זה שלא באמת הבאת שום "בעיית אימון" אמיתית.
לגבי פניני, גם כאן כבר כתבתי - י-ו-ר-ו-ל-י-ג וגם חוק-רוסי.
ועובדתית, גם אם העריכו שמבחינת סגל צריכים לנצח, העובדה היא שלטענתך היה ברור שהמאמנים לא מספיק טובים.
אז עדיין היו צריכים לייצר רשת ביטחון.
ובלי קשר, היה כאן חיסרון בהגדרה.
כמו בנושא המאמן.
אפשר לייחס הכל לתירוצים שניתנו ואפשר להבין שזה לא מיקרי.
אני די בטוח שעונה שעברה לא היינו לוקחים את היורוליג בלעדיו.
אתה מבין שאתה רק מחזק את העובדה שהיו צריכים להביא מחליף לפניני, לפחות ליורוליג.
בגלל רצון להרוויח יותר (לא לחסוך, להרוויח), לא הובא חיזוק שיעזור מעונת היורוליג להיות (יחסית) כישלון.
על פי המספרים שהבאתי מדובר על קצת יותר מ8.6 מיליון. אתה מוזמן להסתכל בלינק של גרינוולד ולראות שם לאן הולך הכסף.
פרט לעובדה שהיתה עליית מחירים קבועה, יש מספר נתונים שהשתנו ללא הכר.
החל מעלות שחקנים שעליה דיברנו ואפילו אם מדובר ב-8.6 זו ירידה משמעותית מהיותר מ-10.5 דאז. 20% ירידה!!! לפי החישובים שלך!
המשך בעלות מאמנים - גרשון קיבל סכום עתק באותה עונה וברור שעכשיו מקבל סכומים נמוכים בהרבה כעוזר וברור שגודס גם הוא לא מקבל סכומים גבוהים כי "נתנו לו צ'אנס ולא בגלל עלות".
כבר שם היה רווח של יותר ממיליון דולר. הפער הזה צמח באופן קבוע.
רווח של מכבי זה לא רווח של האוהדים אלא הפסד של האוהדים, כי משמעות הדבר שהבעלים הרוויחו מהעסק הזה במקום להשקיע בקבוצה. זה לא לטובת הקבוצה, זה לטובת הבעלים.