Typu i dziś krótka charakterystyka:
B8:
KS Warszawianka Carapachi – Zajkos musi wygrać aby być pewnym najlepszego bilansu w lidze. Przegrywając może stracić atut własnego boiska w finale, Carapachi ma zapewnione miejsce w PO, może spokojnie zagrać TIE.
Hell Monsters Forza Desportivo FC – Hell ma pewną druga lokatę w tabeli, gra spokojnie TIE, Deportivo aby nie grać w barażach musi to wygrać i liczyć na pomyłkę Jordanów, zagra Normala, a może nawet MOTSa?
Jordans Chicago Bulls SzefciuTeam – wbrew pozorom trudny mecz dla Szefcia, może trafić na MOTSa Jordana bo dla niego wygrana gwarantuje zostanie w lidze
Gorilla Brother`s Asco Wrocław – walka o baraż, kto wygra ten gra w barażach, Asco ma przewagę własnego boiska, ryzykowne będzie wciśniecie MOTSa, bo później jest jeszcze baraż, ale inaczej można nie wygrać tego spotkania?
G8:
Phoenix Suns ROZTOCZAŃSKIE RYSIE – dwa najlepsze zespołu z konferencji, Słońca muszą wygrać i liczyć na przegraną drugiego lidera (Zajkos) aby mieć ewentualnie przewagę własnego parkietu w finale. Rysie natomiast muszę wygrać aby nie zamienić się miejscem ze mną, jeżeli ja wygram swój mecz.
AZS UWM OLSZTYN Cracovia Krakow – mecz zupełnie o NIC, nie ma znaczenia kto wygra, oba zespoły grają w barażach. Ewentualnie miejsce decyduje z kim będą grać, ale już mi się nie chce zastanawiać z kim lepiej byłoby zagrać w barażach i czy lepiej wygrać ten mecz czy przegrać?
PKK Lions Jimny – Dla Lions mecz bez większego znaczenia, wygrana nic nie daje, dla mnie wygrana może mieć duze znaczenie, mogę jak już wspomniałem zamienić się miejscem z Rysiami.
Kalish Warriors gbasport.com – Kolejne spotkanie nie mające wpływy na tabelę, gbasport wbrew wcześniejszym obawom zapewnił sobie kolejny sezon w II.1