BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kotoor
This Post:
00
136217.3 in reply to 136217.2
Date: 3/23/2010 8:10:39 PM
Overall Posts Rated:
500500
novi izbori, nova šansa :)
imao sam celu sezonu da smislim ovaj govor, ali opet ne znam kako da krenem. ovo mi je ustvari najteži deo igranja bb-a.
vlasnik sam tima kk kremče (42596). prošlu sezonu sam završio na 3. mestu u ligaškom delu takmičenja i ispao u polu finalu plej ofa. to je ujedno i najveći uspeh kk kremčeta, jer u kupu nisam imao velikih uspeha. osim što sam uspeo jedne sezone da izbacim asirka (kralja srpskog bb kupa). pre toga sam se šibao u ligi II.3 i 5 sezona vodio ljute bitke sa živim legendama te lige. tih sezona i tog druženja se i danas rado sećam. svoju bb karijeru sam počeo u ligi III.3, gde sam pomogao popaju u razvoju svog tima i to je moj najveći doprinos srpskoj bb reprezentaciji.
moj plan ostaje isti, iako sam prošle izbore izgubio sa njim. ipak, veliki broj glasova koje sam osvojio, mi dovoljno govori da ima dosta ljudi koji se slaže sa mojim konceptom.
dakle, plan je sledeći:
1. pokušaj da se U21 repka približi što više svim korisnicima kroz razne analize, prognoze, izveštaje, komentare, najave i sl.
2. pokušaj da se poveća broj klubova koji treniraju reprezentativce i da se njihov rad unapredi,
3. pokušaj da prođemo kvalifikacije.

smatram da je moguće sva 3 cilja ostvariti ili bar podići na malo viši nivo.
plan je iznesen u najkraćim crtama. treba nešto da se piše do kraja izbora. svako pitanje u vezi plana, savet ili kritika su dobrodošli.
e da, umalo da zaboravim. ukoliko pobedim na izborima, ne planiram da imam svoj stručni štab. ali bi voleo da neki ljudi prihvate moj poziv i pomognu mi u radu oko repke. takođe i svi drugi će biti uključeni u rad repke, jer će uglavnom o svim pitanjima u vezi repke biti otvarane teme gde će se moći polemisati, predlagati i tražiti najbolje rešenje.

hvala svima na pažnji ;)

Last edited by kotoor at 3/23/2010 8:11:12 PM

From: Lazar!
This Post:
00
136217.4 in reply to 136217.3
Date: 3/24/2010 7:41:03 AM
Overall Posts Rated:
33
Evo i ja sam odlucio da se kandidujem!
Pa sta da vam pricam kad sve znate...Igram vec dve sezone, i osvojio sam ligu...IV...U kupu sam postavio rekord, i pregurao dve runde...Pa i to je neki uspeh!:)
Mnogo volim da gledam igrace sa velikim platama.To je ujedno i najveci razlog zasto sam se kandidovao.:)

I ja bih stvarno aktivirao ljude oko repke!Ja ne znam da li je Michael Jordan bio oduvek belac...Ali da ce toga biti-SIGURNO!U tome sam vec ostvarivao neke uspehe!;)
Vidim plate su skocile, zato ocekujem(ako JA budem vodio repku)da prodjemo kvalifikacije!

Ocekujem da svi novi glasaju za mene, a i svi sa imalo mozga!E sada, ovde je tesko biti glup, konkurencija je velika...Pa stoga, ocekujem 50-ak glasova.Ja sam vec glasao!A vi???:)

This Post:
00
136217.5 in reply to 136217.4
Date: 3/24/2010 11:08:26 AM
Overall Posts Rated:
872872
Ja ne ocekujem vise od dva glasa,tako da necu ni da izlazem svoj plan i program(koji ni ne postoji). Podrska Jarley,a za kotura glasam sledece godine...

This Post:
00
136217.6 in reply to 136217.5
Date: 3/24/2010 2:26:54 PM
Overall Posts Rated:
7676
Pošto je Flavius, moj veliki prijatelj i, uz popaja, glavni sukrivac za odličan razvoj srpskih talenata, odlučio da je dara prevršila meru i da je vreme da se odmori od selektorovanja i posveti drugim stvarima vezanim za repku, najmanje što sam mogao da učinim je da se kandidujem za novog selektora mlade reprezentacije i nastavim zacrtanu putanju koju smo osmislili, a koja nam ovih nekoliko sezona donosi toliko novih i pre svega kvalitetnih igrača za A tim.

Mene uglavnom svi znate, a za one nove menadžere sa kojima nisam ugovarao trening igrača i koji nisu upoznati evo sažetka - menadžer sam prvoligaške ekipe Zorilla, sa kojom sam igrao finale kupa i dva puta dolazio do titule u dve najjače druge lige. To sam postizao sa ekipom čiji igrači su uvek imali manje plate od konkurenata, što implicira na dobru taktičku potkovanost. Poslednje tri sezone sam u dobroj meri zanemario svoj tim i posvetio se savetovanju novih menadžera, kako u smislu ekonomije kluba, tako i u pravljenju novih generacija momaka koji će braniti boje naše zemlje. Zbog toga mi uopšte nije krivo, čak naprotiv, u tome nalazim zadovoljstvo igranja BB-a. Nekolicini sam već i rekao da se verovatno nikada ne bih kandidovao za selektora A tima, ali zbog gore pomenutog mladi su nešto drugo.

Novine koje bih kao selektor uveo su oformljavanje stručnog štaba mlade repke u kome bi se Flaviusu i meni pridružili perspektivni menadžeri koji se krupnim koracima probijaju ka vrhu piramide naše košarke, ali koji su pre i iznad svega dobri ljudi. Pozive su još u sezoni za nama dobili Superstar, Bavaria i Kotur, koji su ih i prihvatili, a za ovu sezonu imam još par imena u mislima. Sad je Kotur protivkandidat, pa je samim tim i poziv na ledu, ali nakon izbora i ukoliko pobedim, poziv će ponovo biti upućen. Cilj ovoga je upoznavanje šireg kruga ljudi sa funkcionisanjem repke, a takođe je odavno poznato da više glava bolje misli od jedne. Naravno, veza sa postojećim stručnim štabom se nikako neće prekinuti i za sve bitne odluke, bile one kadrovske, tehničke ili taktičke prirode, će krem srpske BB košarke biti konsultovan.

Takođe sam obezbedio desetak novih menadžera koji će pomagati pre svega novim korisnicima i menadžerima koji izvuku potencijalne reprezentativce na draftu, pa će tako Flaviusov i moj posao u tom delu biti olakšan.

Od starih stvari, nastavio bih plansko pravljenje igrača, tj. da svaka generacija bude dobro pokrivena na svim pozicijama, praćenje napretka igrača iz godine u godinu, kao i prikupljanje ocena najboljih draftovanih igrača i njihovo usmeravanje na najbolji trening.

U prilog mojoj kandidaturi ide i poznavanje potencijala sa kojim raspolažemo, poznavanje navika menadžera u smislu održavanja forme i treniranja reprezentativaca, kao i otvorenost za komunikaciju na svim nivoima i sa svima koji igraju BB, a imaju zanimanje za repku. Takođe, ne bežim ni od rezultata, jer na kraju krajeva oni su taj indikator koji u određenoj meri pokazuje koliko je nečiji rad kvalitetan ili ne. Pošto smo prošle sezone na 95% tekmi samo Flavius i ja bistrili taktiku za mečeve čiji je rezultat finale utešnog turnira, mislim da i u tom segmentu nema mesta za brigu.

Message deleted