BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
148653.3 in reply to 148653.2
Date: 7/1/2010 9:29:05 AM
Overall Posts Rated:
00
Zdravo BB Makedonija!!!

Razmisluvav,gi citav postovite na tosebog ,i vidov deka mnogu malku kandidati se kandidirani.Resiv za da se zgolemi konkurencijata da se prijavam za selektor na nacionalniot tim na Makedonija!
Vo igrava sum od 8 sezona se razbira so drug tim prvo po4nav,no se smetam za iskusen menadzer za da ja vodam reprezentacijata!Vo slu4aj da bidam izbran bidete sigurni deka kje bidam celosno posveten vo vodenje reprezentacijata (pa i ke go zapostavam timot!Kako pomos sekako deka klje kontaktiram so mnogu menadzeri koi se podgotveni za sorabotka .Sekako i so postoe4kata mladinska organizacija na celo so bobans!!Sekako deka kje ima i prefrlanje na mladinski igra4i od mladinskiot sostav so cel da ja podmladime malce reprezentacijatra!!I mu blagodaram na LA-popeye91 za odlicnoto vodenje na Makedonija minative godini!!

Se nadevam deka nema da ima prijatelski glasanja bidejki nemam vovleceno prijateli vo BuzzerBeater!Gledam deka ima konkurencija vo dimac i vo ovaa prilika mu ja cestitam selektorskata pozicija na dimac! :)))

pozzdrav do CELA BB ZAEDNICA

Last edited by Mr.Danilovski at 7/1/2010 9:33:48 AM

This Post:
00
148653.4 in reply to 148653.3
Date: 7/1/2010 10:33:35 AM
Overall Posts Rated:
2727
E сега вака, се откажав од кандидат за селектор на Барбадос, еве тука се кандидирам за селектор, и ако знам дека нема да добијам гласови, но сепак се кандидирам. А еве зошто ја прифакам одговорноста да ја водам репрезентацијата, бидејки како прво се осекам многу по способен од Dimac, и пред се сигурно ке имаме подобра репрезентација, Dimac има поддршка од скаутите, кој го поддржуваат, и тоа ме радува, и јас до мене и со мене имам кој ке ми помага многу во водењето на репрезентацијата, што Bobans заборави на неговите помагања, и едино ако сака тоа да го каже дека немал помош од тој менаџер.

Еве кои се моите тактики за водење на една репрезентација, како прво би соработувал со селекторот од Младинската репрезентација, доколку тој би сакал да соработува со мене, би се консултирал со него за секој играч од младинската репрезентација, колку е, и до каде е некој играч со играта, колку е способен за преогање во највисокото достигнување за еден играч, ке се залагам со активност во играта и повеке од она што треба за водење на еден тим во играта, буквално речено, ке го запоставам мојот тим, за да ја водам репрезентацијата достојно, како што треба да се представиме пред другите репрезентации и да го постигнам она што до сега не им тргнало од рака на многуте селектори, јас ке се потрудам, да ги надминам сите, и да бидам првиот во играта што постигнал многу нешто со нашата селекција.

Ке прифакам буквално се, и лошо и добро од сите менаџери на играта, нема да потценам никој, бидејки штом некој води тим во оваа игра, значи има некое познавање од играта, па дури би прифатил помош и од послаби тимови од послаби лиги, а тоа значи дека, секој може да ми даде сугестија за репрезентацијата, ако е добро за напредување на репрезентацијата, со гордост ке ја прифатам, нема да гледам на тоа, дека некој е од пониска лига, и што знае тој.

Ке се борам да ја доведам репрезентацијата бар до првите 30, секогаш ке барам нови тактики за игра.
Еве толку, без потребно се залагам, да пишувам цели стории, кога се знае, кој ке биде идниот селектор, па еве изберете, ако сакате пропаст на репрезентацијата.