BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Angel961

This Post:
00
224301.3 in reply to 224301.2
Date: 8/22/2012 2:44:30 PM
Overall Posts Rated:
2929
Jas bi se prijavil no nemam slobodno vreme Kaj mene vremeto e pari.

This Post:
00
224301.4 in reply to 224301.3
Date: 8/22/2012 4:56:03 PM
Overall Posts Rated:
2727
Cisto da se kandidiram za selektor, za da ne se rece posle deka nemalo kandidati, kako sto se naviknati od posle da zboruvaat pogolemite menadjeri. A da se pretstavuvam, nema potreba, me znaete mnogu dobro. :D :D :D

From: Xsago
This Post:
22
224301.5 in reply to 224301.4
Date: 8/22/2012 6:32:58 PM
Overall Posts Rated:
128128
Ete i jas se prijaviv, pa da vidime sto ke bide. Ona so mozam da kazam e deka vo vremeto na moeto selektoruvanje naprednavme od 61 pozicija na ranking listata na 45. Ne e kojznae sto i e pod moite zelbi i ocekuvanja, no sto e tuka e. Ne moze da se napravat cuda so slab interes za razvoj na reprezentativci. Ne deka ne postoi no premalku menadzeri se grizat za reprezentacijata. Sekoja cest na tie sto go pravat toa na bilo kakov nacin.

From: Dadimo

This Post:
00
224301.6 in reply to 224301.5
Date: 8/22/2012 6:52:32 PM
Overall Posts Rated:
5555
Искрено ме изненади твојата нова кандидатура па онака чисто од љубов кон репрезентацијата ти дадов портокалова топка за говорот. Изминатава сезона 20 одлично го водеше НТ, речиси без грешка маестрално стигна до скор од 7-1 победи и бевме севкупно десетти во утешниот турнир.
http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=4...
Тоа што немавме среќа со ждрепката во нокаут фазата и налтетавме на моќната Франција е веќе друга работа. Јас многу добро ги познавам твоите менаџерски квалитети и сезона 20 конечно го даде она вистинското од тебе па ти давам подршка да продолжиш со успешната работа од претходната сезона.

From: Xsago
This Post:
00
224301.7 in reply to 224301.6
Date: 8/23/2012 2:49:28 AM
Overall Posts Rated:
128128
1. Nema prostor za vreganje celta na postot ne e da vregjam bilo kogo.

Саамо ме интересира Ксаго да ми одговори што подразбира под тоа НЕШТО ПОСЕБЕН кандидат

Jas veke odgovoriv na prasanjeto uste vo govorot. Da te potsetam:

Pod seriozen kandidat podrazbirav kandidat koj ima ili e na pat da ima (trenira) seniorski makedonski reprezentativec, kandidat so dokazano poznavanje na igrata (barem nekakvi rezultati vo ligite, plasman vo Elitata po moznost) i/ili kandidat so iskustvo na vodenje na NT selekcija.

2. Duri i rekov deka e podobar od voobicaeno interesot.

Megu prijavenite gledam nekolku vtoroligasi i eden stranec, mozebi podobar interes od porano

3.

немам намера да молам за гласој така да тој шо сака нека си гласа за мене

Ne samo sto ne molam za glasovi, tuku prakticno i gi povikav site da glasaat za ostanatite dokolku smetaat deka ima dobar kandidat za iden selektor.

4. Mislam deka ima potencijal kaj tebe ama ti treba uste. Mozebi nekogas vo idnina. Krajno me razocara koga ne se ni potrudi da go kupis Jolevski otkako se prijavi deka si zainteresiran, no deka ne mozes da platis mnogu pari. Da bese skap ke te razberev, ne moze sekoj da preprlaka igraci samo zatoa sto se makedonci. Ama Jolevski se prodade mnogu evtino a ti ne se ni obie da go kupis.

5. Ne se ni obide da ja kazes svojata programa i idei. Napisa post samo kako reakcija na toa sto jas go napisav. Sakate da bidite selektori a ne znaete sto znaci toa. Ne ti treba nikakvo iskustvo za da se zainteresiras i da doznaes.

Eve jas ke ti gi kazam koi se najvaznite raboti:

- Da ja motiviras zaednicata da trenira makedonci.
- Da kontaktiras so gazdite na site potencijalni reprezentativci (na makedonski, angliski ili bilo koj drug mozen jazik) i da gi motiviras i sovetuvas kako da gi treniraat svoite igraci.
- Da ne gi promasuvas rokovite za skauting, postavuvanje taktiki i sl.

This Post:
00
224301.8 in reply to 224301.7
Date: 8/23/2012 4:03:28 AM
Overall Posts Rated:
5555
Факт е дека само двајца објавија вистинска кандидатура во која се обидоа да се претстават и да ги кажат своите планови за нивното водење на НТ. Едниот е Xsago а другиот беше нов прволигаш од литванија кој во меѓувреме го снема, дали се исплаши од Xsago или е баниран незнам :)
Од останатите кандидати знам само двајца, BojanD и tosebog кои ги сметам за солиди кандидати кои имаат веќе солидно искуство за успешно водење на нашиот НТ. Останатите двајца појма немам кои се а и немам намера да дознавам, треба тие самите преку кандидатура да ја запознаат нашата заедница со својата досегашна ББ кариера и да ги кажат своите планови што ќе прават со НТ. Иако BojanD и tosebog ги сметам за солидни кандидати сепак не напишаа вистинска кандидатура и сметам дека барем за сениорската репрезентација пожелно е да имаме кандидат со некој позабележителни резултати и барем сезона-две искуство елитата. Не дека ние во елитата сме нешто ПОСЕБНИ ама дојдете тука и поминете некоја сезона во оваа пеколна конкуренција па ќе не сфатите што збориме со Xsago.
Со среќа нека ни се избориве, секој нека си гласа за својот фаворит па се надевам дека ќе го направиме вистинскиот избор ;)

From: BojanD

This Post:
00
224301.9 in reply to 224301.7
Date: 8/23/2012 4:43:26 AM
Overall Posts Rated:
2121
Ne samo sto ne molam za glasovi, tuku prakticno i gi povikav site da glasaat za ostanatite dokolku smetaat deka ima dobar kandidat za iden selektor.

Па не се кандидирај кога сакаш другите да гласаат за останатите кандидати

Значи за Јолевски јас убо ти напишав на форумот кај шо имаше објавено дека ќе се продават...ДА МИ КАЖИШ кога ќе бидат на ТЛ бидејќи не бев во можност да пратам. А за потенцијалот мој кој го спомнуваш ќе речам едно ХА ХА ХА. Јас кога ја играв играта и кога бев дел од НТ во скаутинг тимот, и ББ Елитата ти сеуште ваљда не беше запознает со играта. На претходните избори имав кандидатура и имав се убо објаснето за моите планови. Мислам дека таа дебата е сега избришана така да неможам да ти ја копирам, а не можам сега на ново да објаснувам кој сум и шо сум за тие што тогаш не прателе.

Не планирам да се расправам и не ми е то целта.

ЕДИТ: ЈА НАЈДОВ КАНДИДАТТУРАТА ОД ПРОШЛИТЕ ИЗБОРИ ПА ЕТЕ ЌЕ ЈА ИСКОРИСТАМ

Ете ја ќе го скршам мразот и ќе напишам некој збор за мојата кандидатура. Нешто за мене и моето ББ искуство. Значи моето ББ искуство започнува од далечната 5та сезона кога настапував со тимот Пелистер ми се чини беше. Тогаш немаше голема конкуренција така да до 8та сезона стигнав и до ББ елитата меѓутоа поради некој банални причини бев баниран од играта (царот знај најточно, со него беа конфликтите :) ). Тогаш бев скаут за младинската репрезентација и десна рака на селекторот така да имам некое искуство со репрезентацијата, не се сеќавам сега кој беше селекторот, можно е со баниран да соработував. Од 8та сезона напрајв гоооолема пауза се до последното коло на 17тата сезона и со воскреснатиот тим на КК Пелистер Спорт во 18тата сезона експресно влегов во 2.II. Лига. Е сега планот за водењето на репрезентација:
- Имам мој тим од останати 2 прволигашки менаџери кои се спремни да ми помагаат во секој момент
- Ќе се обидам да го извадам максимумот од оваа генерација на мак репрезентативци, горе долу ги знам нивните квалитети
- Мислам дека сум спремен да ја однесам репрезентацијата на едно повисоко скалило, да бидам во првите 2 во групата и да го постигнам најголемиот успех на репрезентацијата
- Последно што ќе кажам е дека треба да имаме нов селектор, а не старо-нов бидејќи сите знаеме како завршивме на натреварите во претходната сезона и јас сум спремен да одговорам на предизвикот.
Ви благодарам за издвоените 5 минути да го сослушате мојот говор. :)

Last edited by BojanD at 8/23/2012 4:55:42 AM

This Post:
00
224301.10 in reply to 224301.9
Date: 8/23/2012 6:32:26 AM
Overall Posts Rated:
5555
ОК друже, ме убеди да гласам за тебе :)
Но мора да спомнам некои работи. Прво чудно ми е што не се сеќаваш како ти се викаше првиот тим и селекторот со кој си соработувал ама ај помина многу време па се заборава. Еве јас искрено сум заборавил дека си напишал говор претходниот пат кога се канидидараше а поминаа само 2 сезони :)
Второ што ми е чудно е што си направил толку голема пауза во играва, ако си ја сакал вистински си требал многу порано да се вратиш ама ајде ова не треба да биде проблем да гласам за тебе.
Она што не ми се допадна кај Xsago е овој дел од вчерашниот говор

I mene mi e vremeto pari ama mislam deka bi mozel da se snajdam nekako, makar i so 5 natprevari nedelno.

Не сакам да имаме селектор кој ќе вика дека времето му е пари или недај боже нема доволно време да се посвети на НТ. На сите ни е времето пари и ако беше така и јас 100-пати досега ќе се пријавев за селектор ама не е професионално да се нафаќам на таква обврска ако сметам дека немам доволно време.
Се надевам дека ти ќе имаш сосема доволно време да се посветиш на НТ и нема да зажалам што ќе гласам за тебе а не за докажаниот експерт и слободно можам да кажам ББ пријател Xsago.

From: BojanD

This Post:
00
224301.11 in reply to 224301.10
Date: 8/23/2012 6:54:52 AM
Overall Posts Rated:
2121
Епа фала ти што си го дал гласот за мене. Еве ќе пробам да ти ги разјаснам чудните работи. Како прво за името носрмално дека знаев дека е Пелистер само не се сеќавав дали има уште некој додаток...Битола ова она. А за второто, епа на почеток мислам дека ми беше банирана IP адресата и неможев да направам тим, да си беше се во ред секако дека ќе продолжев веднаш. И така по неколку месечно обидвање се откажав а во меѓувреме пасивно се занимавав со играта т.е. бев „шеф на стручниот штаб“ на неколку мои другарчиња кои што играа. И така после толку сезони ко пробав дали тогаш ќе успеам да се уклучам активно во играта успеав и сега трошам можи да се речи и предоволно време на играта. :) Се надевам дека ти ги разјаснив работите

This Post:
00
224301.12 in reply to 224301.11
Date: 8/23/2012 9:28:13 AM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Доколку важат критериумите на Xsago за тоа кој треба да биде селектор јас би бил најсериозен кандидат :D Штета што моментално не сум заинтересиран за селектор сигурно ќе победев :D Ја играм играта од 7 сезона, од моите тимови се истренирани многу сегашни и поранешни репрезентативци, и сеуште сум еден од тренерите кои ги тренира најголемите Македонски надежи и се разбира имам повеќесезонско искуство во прва лига :D

Инаку квалитетите на BojanD како менаџер се неспорни и тој е причината што јас и уште 4-5 менаџери ја играме оваа игра и со негова помош барам јас лично многу напредував. Но сепак кој и да победи без помош и соработка од целата Македонска BB заедница не може да има успех без разлика дали ја игра играта 5 години или 1.

Last edited by РакијаДете at 8/23/2012 9:46:31 AM

This Post:
00
224301.13 in reply to 224301.11
Date: 8/23/2012 9:54:10 AM
Overall Posts Rated:
5555
Не само што ми ги разјасни работите туку и ми ја освежи меморијата па мислам дека кога влегов во втора лига сезона 9 се мислам дека имаше еден добар тим со такво некое име Пелистер и менаџер Бојан само незнам дали истата или наредната сезона 10 стана бот, очигледно си бил ти тоа :)
Еве ја табелата од сезона 9, Пелистер е прв кај сините.
http://www.buzzerbeater.com/league/1896/overview.aspx?sea...

Advertisement