Ima li uopste aktivnih menadzera u nasoj V ligi?
Na koji nacin se mogu uporedjivati lige ukoliko se timovi iz tih liga ne sastaju?
- Na ovo pitanje odgovor je da se mogu uporediti/rangirati jedino preko rezulata u kupu i to tek negde dalje npr. za treceligase bar runda 6 (odnosno 1/64 finala kupa, u prvih 128) a za cetvrtoligase u tom slucaju runda 5 (odnosno 1/128 finala kupa, ulaz u najboljih 256) - jer u ranijim rundama ima puno botova.
Ukoliko igrate nizu ligu i nemate neki jaci tim rezultati u kupu ce vam zavisiti najvise od srece prilikom zrebanja, no to je vezano iskljucivo za vas tim. Ali ukoliko govorimo o razlicitim ligama onda ce i po ostalim ligama vaseg ranga biti isti slucaj pa ce nakon nekiliko odigranih kola lige koje budu imale najvise predstavnika u kupu u stvari i biti najjace lige u tom rangu, Isto vazi i za one menadzere kojima kup ne predstavlja izazov, jer takvih ima i u ostalim ligama. Osim toga kup je jedino takmicenje gde mi, menadzeri iz nizih liga imamo priliku da se okusamo sa onim iskusnijim menadzerima koji imaju jace sastave u takmicarskim mecevima.. pa i da ih pobedimo ukoliko nas podcene.
A jacina konkretnih liga se menja sa svakom sledecom sezonom i ponajvise njihov kvalitet zavisi od ekipa koje su dosle iz nizeg ranga, kao i time da nemaju bot ekipe ili one koje su na putu da to postanu. Mozda gresim ali meni nisu interesantne lige u kojima prvoplasirani pobedjuje drugoplasiranog sa 60+ razlike a cetvrtoplasiranog sa 90+ razlike i imaju skor 22-0 jos pre pocetka prvenstva..
Mogu jedino za svoju ligu da kazem da ce ove sezone biti zanimljivija kudikamo u odnosu na proslu sezonu, a da li cemo kao ligasi III.16 ostvariti bolji ili losiji ucinak u kupu ove sezone 22 ipak ostaje da se vidi po rezultatu kao sto vec iznad napisah tek posle jedno 5-6 kola u kupu.
Sto se tice kvaliteta II lige - morace na to odgovoriti neki menadzer ko je dovoljno dugo igra. Iako vecina ligasa iz tog ranga uglavnom kaze za jednu odredjenu od njih da je najjaca, misljenja sam da je sam sistem takmicenja takav da se tezi ujednacavanju kvaliteta te da ce za jednu ili par sezona neka druga liga biti jaca, kvalitetnija, zanimljivija..
Last edited by jamais vu at 12/1/2012 4:21:41 PM