Jestesmy po pierwszym meczu na Mistrzostwach - pokonaliśmy pewnie Greków 92-71, choć przyznam się szczerze, miałem obawy. Już rano, kiedy chciałem powołać zawodników na mecz, wyskakiwał najbardziej znany Nam komunikat "Oops...", na szczęście dalo rade zrobić to w pracy. Miałem duży problem z wyborem, większość najlepszych zawodników bez formy, w słabej... trzeba było dać szansę paru zawodnikom z troszke dalszego planu. Jak sie okazało, odwdzięczyli sie z nawiązką :)
Przy 2-3 szalał dziś Tomasz Głodek, wspomagany przez resztę drużyny. Rudas pierwsze double - double, zobaczymy, czy będize kontynuacja ;)
Co mnie martwi? Brak OR i znowu spora ilość strat..
W tej chwili zajmujemy 3 miejsce w tabeli - jakie padały wyniki w pozostałych meczach?
Litwa pokonała pewnie Austrię, której na nic się zdało CT. Izrael pogromił Czarnogórę a Albania było tylko tłem dla Bośni. Zapowiada się ciekawa walka o dwie pierwsze lokaty :)
W pozostałych grupach bez niespodzianek póki co. Za największą można uznać porażkę Finlandii z Turcją, niemniej Finowie to chyba była druzyna jednego turnieju..
Włosi pokazali, że będą piekielne silni u siebie. Obrońcy tytułu, Serbowie, bez rewelacji, wygrali ze Szwedami dzieki ostatniej kwarcie.. jeśli tak beda grali, to mogą sie wcześnie pożegnać z turniejem, Hiszpania na pewno chce wrócić do czołówki. Groźni będą też Czesi, choć nie na tyle, co gospodarze.
W następny poniedzialek gramy z Albanią, i tu liczymy na popis Orzełków!
W tej chwili licytacje Rudasa wygrywa jakis Czech, nie można go puścić!