BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
252291.3 in reply to 252291.2
Date: 12/25/2013 4:46:27 AM
Overall Posts Rated:
411411
Domi neked címezném, ha tudnám!

Teljesen jogos felvetés, sztem ezek a dolgok 18éves korukban dőlnek el, itt arra gondolok hogy, hogy vannak elindítva és hogy kihez kerülnek... legfőképp a kihez kerülnek a döntő..

Ugye ezt te se gondoltad komolyan amikor leírtad! Voltam DH scout rengeteg szezonig, és ez rohadtul nem így működött! Wolwerine is emlékezhet még rá, szezononként beszéltünk róla, ha nekem nem volt sg anyagom, vagy neki nem volt pg anyagja! Ekkora baromságot rég hallottam, hogy ha nem kerül IR játékos az IR scouthoz 18 évesen, akkor 3 szezonig meg se próbálunk IR-t edzeni. Hol a megfelelő kommunikáció? 2 szezonod volt a jelenlegi 21 évesekkel, ezeknek már a te kezed nyomát kéne viselnie. Ez akkor el lett szarva az elmúlt 2 szezonban. Okulj kérlek a hibából, mert ez így nagyon nem okés!

This Post:
00
252291.4 in reply to 252291.3
Date: 12/25/2013 6:25:48 AM
Overall Posts Rated:
350350
Egyetértek! Mint egykori kapitány illetve scout meg tudom erősíteni, amit írsz. DE ettől függetlenül nem lenne szerencsés, ha menne az egymásra mutogatás. Amit most leírnék, azt érdemes megfontolni.

1) Legyen egy olyan stáb, akik már tapasztaltak, edztek az adott posztra játékosokat, de mindenekelőtt szakmailag legyenek felkészülve. Például hogyan néz ki egy ideális u21 játékos vagy mit edzene rajta stb..stb.. Ennek felmérésére volt, hogy teszteket használtam. Nem bizalmatlanságból, hanem, hogy felmérjem a tényleges felkészültségi szintjüket az egyes, főként új stábtagoknak.

2) Az 1-es pontban írtak megteremtik az egységes u21 normarendszer meglétét. Ide vonnám, amit most Emteemaster kolléga felvetett, hogy legyen felmérve minden korosztály, minden poszt, hogy prompt beavatkozás történhessen bármikor.
Ez a lista, akár tovább is adható legyen, ha kapitányváltásra kerül a sor.
Konkrétan én annak idején Patai mestertől kaptam egy listát a 20 évesekről, elmondva az ajánlott edzéstervet hozzájuk illetve mivel ő center scout is volt a, ezért megkaptam az összes korosztály skilles listáját is.
A normarendszer része kell legyen, hogy az érintettek (scout) legalább fél szezononként bekérik a nevelt játékosok adatait - persze jobb sűrűbben (pl 4 hetente) megtenni. A listákat naprakészen próbálják vezetni.
Továbbá idejön, a normarendszerhez, hogy a későbbi problémák elkerülése végett fel kell állítani egy minimumszintet!
Pont emiatt lehet a mostani eset is (10 passzos emberek :(... Valakik el voltak tévedve és rosszul edzték vagy mérték fel a játékosokat, hibás edzéstervet csináltak.

Azt meg szándékos provokációnak gondolom, hogy van, aki a a rossz fórumos hangulatra hivatkozik.
Amit elmondtam, amikor Domi kapitány lett azt némi kötekedés, veszekedés után megcsinálta!
Tehát nem rajtam (a szakmai véleményemen) múlt , hogy eddig fajultak a dolgok, hanem, hogy azt csak vonakodva akarta befogadni. Számomra örömteli, hogy Kasper 97k, hogy Czédli 91k vagy Rúfusz 78k bérűre hízott fel. Vagyis a maguk szintjén/korlátain belül monsterek lettek! Pont, amit előre is megmondtam, hogy az kell a sikerekhez.
Magyarán szólva, ha van egy jól bevált, jól működő metódus (amit én már sokmilliószor felvázoltam régebben is), azt nem árt befogadni.
Nem lehet gyökerestül felforgatni mindent és beleszarni a a normákba, mert annak az lesz az eredménye, ami mára kialakult a 10 passz terén...

És ismétlem: ez nem vádaskodás, nem egymásra mutogatás, hanem ismét egy megfontolandó dologra hívom fel a figyelmet!
Jó lenne, ha átgondolnátok, mert a mostani rendszeretekben (u21 stáb) vannak hibapontok (nem feltétlenül személyileg, hanem felfogásban).

Örülök, ha segíthettem, normális viszonyulás esetén többet is tudnék tenni, akár scoutként is.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 6:28:32 AM

This Post:
11
252291.5 in reply to 252291.4
Date: 12/25/2013 7:16:38 AM
Overall Posts Rated:
310310
Az egységes normarendszerrel az a baj, hogy nem lehet megcsinálni. Minden játékos fejlődése egyedi, függ az indulóskillektől, potenciától, a játékos magasságától, az edző szintjétől, sérülékenységtől, faultolási szokásoktól, attól, hogy a nevelő csapat továbbjut-e a kupában, feljut-e, kiesik-e, meg még ezer más dologtól. Függ pl attól is, hogy a nevelő csapatnak mire van szüksége. Vagy attól, hogy ki milyen fizetésű játékost tud eltartani. Vagy hogy megengedheti-e magának, hogy más poszton játszathassa a játékosát a kiegészítő edzés miatt. Felesleges olyan játékost edzetni, aki a klubcsapatának nincs hasznára, vagy nem tudják eltartani 21 éves korban, amikor a legfontosabb lenne a formában tartása.
Nem kéne a múltban élni, észre kell venni, hogy már rég nem a monoskilleseké a világ, ezért sem lehet megadni minimumszintet. Vagy olyan skillek szerepelnének benne, hogy csak egyféleképpen lehetne edzeni a játékosokat, hogy egyáltalán elérjék a követelményt, vagy annyira alacsony skillek lennének benne, hogy értelmetlen lenne az egész normarendszer, vagy minden posztra 5-6 különböző skillelosztást kéne felvázolni, ami 25-30 különböző edzéstervet jelent. Az általad javasolt minimumszint alapján pl biztos nem férne be a két lengyel "center", akik ellenünk is játszottak. Az egyiknek 20-20 bv és blokk volt, a másiknak "csak" 18-18. 2pontos viszont nem volt mellette, tehát a minimumszint miatt nem férnének be, ugye?
Inkább abban kéne gondolkodni, hogy a kapitány/scout és a tulaj átbeszélik, nagyjából mit képzelnek el és ha van kompromisszum, akkor onnantól a tulajon múlik a betartása. Természetesen ha kell segítég a tulajnak, akkor azt meg kell adni neki és hadd menjen a történet a maga útján. A kapitány/scout nem tud senkit kényszeríteni, így marad az, hogy a tapasztalatukat/tudásukat megosszák és reménykedjenek, hogy a tulaj teljesíti a kérésüket.
Az is baj a minimumszinttel, hogy valakinek, aki becsületesen edz, becsúszik mondjuk egy hat hetes sérülés. Ekkor ő úgy látja, hogy a játékosa lemaradt, nem érdemes tovább edzeni, mert nem fogja elérni a minimumszintet, vannak nála jobbak, stb. Elkezd mást edzeni, vagy félkészen hagyja a játékosát. De mi van akkor, ha a többieknél is becsúszik valami, vagy megunják, botulnak, kizárják őket, stb?
Komolyan, mi van akkor, ha egy adott korosztályban senki nem éri el a minimum követelményt? Akkor nem lesz arra a posztra játékos behívva?

Egyébként gratula, hogy az egyébként építőnek szánt (és indult) kritikából megint sikerült odáig eljutnod, hogy háromszor is leírod, hogy te vagy az okos, mások meg hülyék. Csak szólok, pont ez teszi hiteltelenné, amit mondasz. De ha már annyira segíteni akarsz, leírhatnád, hogy te hogy képzeled el mondjuk az irányítók minimum követelményrendszerét. Aztán majd számolgatunk, mennyi idő alatt lehet elérni, van-e lehetőség mást is edzeni mellette, vagy - ha megvalósulna - akkor csak 4-6 tök egyforma játékosunk lenne-e az adott posztra.

Kasper és Rúfusz gazdáinak nevében nem beszélhetek, de Czédlit légyszi ne hozd fel példának az igazad bizonygatására, leírtam már pm-ben és fórumon is párszor, hogy miért. Köszi.

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.6 in reply to 252291.5
Date: 12/25/2013 7:28:47 AM
Overall Posts Rated:
146146
Nem kell egymàsra mutogatni hanem tanulni kell belöle.
Domi a legjobb jelölt és a legalkalmasabb a posztra. Én öt tàmogatom.
Sajnos gyenge korosztàly mindig van ezt meg kell érteni.

This Post:
00
252291.7 in reply to 252291.6
Date: 12/25/2013 7:44:39 AM
Overall Posts Rated:
310310
Biztos félreérthetően fogalmaztam, úgyhogy elnézést. Nem akartam senkire mutogatni, egyszerűen arra céloztam, hogy a mostani multipárti környezetben szerintem értelmetlen minimumszintet megszabni. Abból szerintem mi is csak profitálhatunk, ha több különböző skillelosztású játékos edződik minden posztra, mert így a kapitánynak is nagyobb a mozgástere. Viszont a különböző játékosokra nem lehet ráhúzni egy egységes normarendszert, mert ahhoz túl nagy a variációs lehetőség. Ami fontos (szerintem), hogy a tulaj mondja el az illetékesnek, hogy milyen típusú játékost szeretne és abból kiindulva egyedi edzéstervet kapjon, már amennyiben igényli persze. Nagyválogatottnál már lehet igényeskedni, hogy a DH tudjon kintről és bentről is dobni, meg védekezni is, meg passzolni is, de U21-nél erre nincs idő. Ha viszont felállítasz egy egységes követelményrendszert, abba nem fog beleférni a védekezés-, a passz-, vagy a támadásorientált játékos (legalábbis mindegyik nem, vagy csak egyikük, vagy esetleg egyikük sem). Legjobb példa erre a már említett lengyel valamik (centernek nem nevezném őket). Szerintem bármelyik jelenlegi, ex-, vagy leendő kapitány elfogadná őket a csapatba, pedig ők olyanok, hogy nem tudsz semmilyen normarendszert, meg minimumkövetelményt rájuk húzni, aminek megfelelnének.

Ha az egymásra mutogatást arra értetted, hogy bosszant és szóvá teszem, hogy már megint jönnek az "én-előre-megmondtam" és "én-okos-vagyok-te-meg-hülye-és ugye-hogy-nekem-volt-igazam" típusú üzenetek - főleg úgy, hogy igazából nincs alapjuk - akkor vállalom, bár azt sem mutogatásnak szántam.

Hajrá Domi!

Don't feed the troll
This Post:
11
252291.8 in reply to 252291.5
Date: 12/25/2013 7:49:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
Már hogyne lehetne! Pl az irányítóknál 13 passz legyen minimum az elvárás 20 év végén. Ez most senkinek nincs meg, mert eltévedtek a scoutok vagy nevelők. Régen is minden játékos egyedi volt, egyedi indulóval, egyedi magassággal, eltérő edzőkkel stb.. Ez nem eltérés a múlthoz képest
Az meg vicc, ha a csapat kupázását beleveszed,mint feltétel. Az miért számít, ha kiesik, akkor is tud edzőmecset lekötni. Sőt! az edzőmeccsen még könnyebb spec edzést adni,mint pl éles kupameccsen.
Az meg, hogy megengedheti vagy sem már csomó vitát indukált. Lásd múltkor Kaspert... W biztos, h megengedhet egy 97k-s játékost a 3-ban?? Csak Kaspernek több a bére,mint amennyi tv pénzt fog kapni.. nem is ragozom miért nem engedheti meg a logikus gondolkodás alapján. Ha esetleg átszervez/leépít, akkor esetleg, de hát az a róka fogta csuka...
Az eltartáshoz eredmény kéne, amit "csökkentett módban" nehezebb elérni

Ki mondta, h a monster az a 18-18-17-et jelent kieg nélkül? Pl egy tempó 9, technika 7-8, lvez -8-9 és bent meg 17-16-15-ös játékos is monster nálam. Pl Kasper, Czédli is u21 monster
A 3*15 az meg nem monster legyen kiegje vagy akár ne legyen.

Ha már kérdezed egy szabvány benti irányító , aki nem különösen kieges az tudja ezt 20 év végére

tempó 8-9 dtáv 7+
kv 14-15 techn 13
lvez 12 passz 13-14
2p 5+ bv 5+

egy multisabb benti ir meg

tempó 9-10 dtáv 7+
kv 14-15 techn 12
lvez 11 passz 13
2p 8+ bv 7+

mi van akkor, ha egy adott korosztályban senki nem éri el a minimum követelményt? Akkor nem lesz arra a posztra játékos behívva?

Ezt is viccből kérded.. Tudod te is, h a mindenkori legjobbak jutnak be a keretbe függetlenül, h eléri a minimumot vagy sem. A minimum nem szentírás, hanem csak támpont. Nem, szó szerint kell érteni és mivel egyedi mindenki, ezért bajos is lenne DE
DE mivel ilyen szerencsétlen eset előfordult,mint idén idén , ezért a 13 passzt kötelezővé kell tenni legyen akár kinti ir is az illető

Gratulálok, hogy megint nekem estél, én közöltem, hogy konstruktív kívánok lenni ezúttal is.
Az meg, hogy amit megmondtam előre, az megcsinálta Domi, csak nem kellett volna hozzá vitatkoznia vagy kötekednie.
Elég lett volna azt mondani pl pm-ben, "oké, igazad van és megpróbálom megcsinálni, amit felvázoltál."
Ismétlem, most sem kötekedtem, pont, hogy te kezded keresni a kákán is a csomót...

Ha eddig pl az nt-nél kaygee kialakított egy elvárást (biztos olvastad a régi fórumon) és az megfelelt a mindenkori normáknak, mert kb 10-12 féled játékosmodell volt felvázolva. Miért ne lehetne ezután az u21-nél is megcsinálni?

Pl nem multis irányító erős fő skillel, multis bent/kinti irányító, dobóhátvéd magas kv-val vagy magas dtávval
benti vagy kinti bedobó (ha egyáltalán igény van a posztra... ezt is lerágtuk már, hogy szted fölösleges edzeni classic bd-t.. ezzel egyetértek, mert nehéz eset érdemben hatásosat kiedzeni.)
támadó center (2 pontoshoz) védekező center (rng-hez)

ezeket a fajtákat nyugodtan elő lehet írni, ha gondolod és van rá igény felvázolom, ha senki más nem tudja megcsinálni... Na, de pont ez az, hogy itt van a gond! Nem látjátok át a posztonkénti minimumot sem.. Ezért születnek 10 passzos mutánsok... :(

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 8:09:37 AM

This Post:
00
252291.9 in reply to 252291.5
Date: 12/25/2013 8:13:11 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ez meg bizonyára elkerülte a figyelmed.

Örülök, ha segíthettem, normális viszonyulás esetén többet is tudnék tenni, akár scoutként is.

Szó sincs kötekedésről, szívesen segítenék, hogy még jobbak legyünk.

This Post:
00
252291.10 in reply to 252291.9
Date: 12/25/2013 8:17:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
Arra várok konkrét választ mire leszünk jók az EB- selejtezőcsoportban a franciák és németek mellett többek között?

2014. 01. 06. 18:35:00 59 Sakartvelo U21 -- 19 Magyarország U21 Poland
2014. 01. 13. 18:35:00 19 Magyarország U21 -- 45 România U21 Poland
2014. 01. 20. 18:35:00 95 Cymru U21 -- 19 Magyarország U21 Poland
2014. 01. 27. 18:35:00 19 Magyarország U21 -- 66 Ísland U21 Poland
2014. 02. 03. 18:35:00 25 Belarus U21 -- 19 Magyarország U21 Poland
2014. 02. 10. 18:35:00 19 Magyarország U21 -- 42 Deutschland U21 Poland
2014. 02. 17. 18:35:00 19 Magyarország U21 -- 1 France U21 Poland

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 8:17:47 AM

This Post:
00
252291.11 in reply to 252291.8
Date: 12/25/2013 8:18:32 AM
Overall Posts Rated:
310310
No akkor lássuk:
Írtál irányító minimumszintet, úgyhogy ehhez kapcsolódóan kérdezném, hogy az alábbi skillelosztású játékosok akkor ezek szerint nem férnének be?

10 5
13 13
12 17 <<< védekezés miatt
9 9
6 5

10 5
16 11
11 12 <<< technika és passz miatt
10 10
7 5

Na ezért értelmetlen a minimumszint, hiába mondod, hogy nem szentírás, csak útmutatás. Igazából egyik posztra sem tudsz olyat minimum követelményt írni, ami minden olyan játékosra ráillik, aki olyan szinten van, hogy bekerülhet a válogatottba. Vagy írhatsz 20 különböző elosztást, de annak meg semmi értelme. Nem ésszerűbb, ha egyedileg beszéli meg a tulaj és a stábtag, hogy mit kéne/lehet kihozni belőle?

Igen, régen is volt olyan, hogy 10+ játékosmodell volt felírva. Csakhogy ma már 25+ játékosmodellt lehetne előírni, pl centerből sem csak az a két fajta van, akit te beírtál, ha nem hiszed, szívesen írok neked még 3 fajtát. Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy ezeket végigolvassa, kiszámolgassa, hogy az ő játékosából melyiket lehet kiedzeni, megtervezi az edzéstervet, akkor az már csak nem okoz nehézséget, hogy válaszoljon a scout levelére. Ha viszont ezt megteszi, akkor felesleges a követelményszint, mert akkor egyedileg is átbeszélhetik a játékos jövőjét.

A konstruktivitás neked azt jelenti, hogy bizonygatod, hogy neked volt igazad? Csak szólok, nem volt. Pont Czédli példájából tudom és neked is elmondtam már nem egyszer, nem kétszer, csak úgy teszel, mintha nem tudnál róla. Amúgy már többször kérdeztem ezt, de még sosem válaszoltál: ha Domi azt csinálta végül, amit mondtál, akkor mit csinált rosszul?

A T/2 kinek szólt az utolsó mondatban? Ha esetleg nekem címezted, hogy nem látom át a posztonkénti minimumot, akkor előbb talán eddz ki egy Czédli szintű játékost, aztán majd beszélgethetünk, hogy kit meddig lehet/kell edzeni. Verebes szintűt én is kiedzettem már párat, csak éppen én nem sírtam a fórumon, meg pm-ben, hogy miért nem játszik az u21 meccseken, mert tök természetes volt nekem, hogy nem elég jó hozzá.

BD-t meg u21-re edzeni teljesen felesleges, ezt tartom. Max multis DH-t (pattanóval), vagy ECS-t (passzal), de az viszont igenis kéne.

Edit: A kupánál szemmel láthatóan nem érted mit akartam mondani, vagy nem akarod érteni, úgyhogy segítek. Szerinted azt írtam, hogy ha egy csapat kiesik a kupából, az megnehezíti az edzést. Ezzel szemben én azt írtam, hogy "továbbjut-e" Ha pl én 16 közé jutok, akkor nem a 18 évesem fog a kupameccsen szerepelni, ergo azon a héten nem kap teljes edzést. Remélem, így már érthető.

Last edited by LA-Charlie50 at 12/25/2013 8:42:22 AM

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.12 in reply to 252291.9
Date: 12/25/2013 8:22:19 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem kerülte el a figyelmemet, erre írtam, hogy hiteltelenné válik, amit mondasz, amiatt, hogy háromszor beírod, hogy a kapitány milyen hülye volt, te meg milyen okos és te találtad ki, amit csinált. Mármint az a kapitány, akihez most jelentkezel scoutnak.
Továbbá én úgy gondolom, hogy a scoutnak és a kapitánynak egyet kell értenie, hogy hatásos legyen a munka. Te két szezon alatt szerintem összesen háromszor nem értettél egyet Domi döntéseivel, ugyanakkor vagy hússzor kritizáltad nyíltan.

No de most már hagyjuk meg a topikot a szakmai vitának

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.13 in reply to 252291.11
Date: 12/25/2013 8:39:22 AM
Overall Posts Rated:
350350
Először is el vagy tévedve az irányítóiddal! Fizikális képtelenség olyanokat edzeni, amit írtál!
17 passzos 20 éves?? nonszensz ennyire erős egyéb skillekkel,mint 13 kv, 13 technika és 12 lvez illetve
a 2.-nál túlzott a a bv és és a kv 20 év elejére,ha így néz ki az egyéb skillszettje.
a 11 technikát meg nem tartom rossznak 20 év végére

Akkor térjünk a lényegre... A minimumszint azaz egy iránymutatás alapján legyen minimum 14 kv és 13 passzolás * egy irányítónak legyen az bármilyen az egyéb skilljeiben (kinti, benti vagy kieges kevéssé kieges)
ha nem kieges, akkor még a magasabb főskillt is elérheti, de az nem is probléma!

És ez a fentebb írt * minimum megállta a helyét 7-8 szezonnal ezelőtt meg ma is! Hol a hiba? Miért nem lehet minden U21 esélyes ir-nek minimum 14 kv-ét és 13 passzt kérni jelenleg?

Már, hogyne lett volna igazam! Azt mondtam kellenek a monsterek is meg ha mód van, akkor akit lehet kiegezzenek mértékkel. Nem, ez történt? Kasper 97k = ECS monster kiegezve, Rúfusz 78 k = IR monster!

Ki sírt a fórumon Verebes miatt, hogy nem játszik? Én azon voltam/vagyok felháborodva, hogy eleve baromságot kértek neki edzeni! 3-as szint passzt egy 203 centis magas embernél. Röhej.
És ami a szép az egészben, hogy Domi idén kijelentette, hogy a tám.tenmpó 1-1 kombó az milyen fontos az u21-nél ld Kasper edzése. Akkor engem miért akart átb..ni a hülyeségével, hogy passzt edszzek? A fiamnak azóta is renngeteg tám. tempó 1-1-et adtam. Met az a logikus.

Az, hogy mit csinált Domi rosszul ld fentebbi bekezdést.. Vagy felsoroljam újfent az összes elszart dolgát?
Tavaly Magyarország u21 jól teljesített, meg is dicsértem érte! Azért nem kéne mindenbe belekötnöd...
Azt meg jogomban áll elmondani, ami csípi a szemem vagy hibát látok benne. Pont azért teszem, hogy végre tanuljatok belőle!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 8:45:40 AM

Advertisement