Tudi jaz mislim, da bi bilo za Dragiča najboljša izbira Houston. Žal pa tudi jaz ne vidim kaj bi lahko za njega Houston (mogoče Pelicansov izbor in še kšnga Shveda zravn). Ne vem.
Kar se pa OKC tiče: niso slabi na nobenem položaju:
- Westbrook in Jackson na 1 in 2
- na 3 Durant in Waiters
- pod košem pa imajo Ibako, Perkinsa in Adamsa, tako da lih bogi na teh 2 položaju le niso tako slabi
O zmagovalcu je pa še težko govoriti, ampak moja napoved je taka:
ZAHOD:
V končnico se bodo uvrstili (od 1. do 8.):
1. Golden State: mislim, da v končnici ne bodo prišli daleč, sploh če se bodo srečali z Oklahomo
2. Memphis Grizzlies: dobro uravnotežena ekipa, skozi prvo rundo (proti LAC-u) z lahkoto potem pa seveda mesarsko klanje med klubi za konferenčni finale
3. Houston: tudi ta ekipa je lepo uravnotežena (s prihodom Dragiča bi že imeli lepe možnosti za finale), a nimajo preveč dobre klopi (nisem rekel, da je slaba, ampak imata vsaj 2 ekipi močnejšo: SAS, MEM)
4. San Antonio: to pa je ena taka ekipa, da ne vem kaj bo bilo (čeprav jo spremljam že 5 let) ---> slabosti na položajih skorajda ni (jebala jih bo starost in pa to, da jo imajo že mal prebrano taktiko), ampak jaz verjamem, da ima Pop še kakšen "as za rokavom" :D. Spet bodo najbrž v 1. rundi naleteli na:
5. Dallas: Spet: uravnotežena in izkušena ekipa. Žal pa imajo to nesrečo (srečo), da zmeraj naletijo na Spurse. Tudi to leto napovedujem 7. tekmo med Spursi in Mavsi, a na žalost Mavsov (in moje veselje) je klop SAS-a izrazito boljša
6. Portland: vsako leto so višje na lestvici, a žal še premalo izkušeni in dobri za več kot 1. rundo PO-ja.Imajo sicer dobro začetno peterko (Batum, Lopez, Aldrige, Blake in Lillard), a je klop porazna. Žal. Mi je bilo pa zanimivo, ko sem gledal njihov roster, da imajo veliko belcev :P
7. LAC: Dobra 1. peterka, manjkajo le še 2, 3 (dobra) igralci več s klopi, ki bi vzdrževali rezultat. Mislim, da brez možnosti proti MEM
8. OKC: Kot že omenjeno imajo dober izbor igralcev, vendar imajo vsaj 4 ekipe boljšo klop. Skozi 1. rundo bodo prišli, potem je pa že težko za napovedat
NAPREDUJEJO: Memphis, Houston, San Antonio, Oklahoma vsekakor pa bo prvak NBA-ja ena izmed teh 4 ekip
VZHOD:
1. Atlanta: Lepo uravnotežena ekipa, podružnica Spursov :D (tudi vodi jo nekdanji asistent in "učenec" Popa). V glavnem, lepo zgrajena ekipa (kot iz škatlice) vendar nimajo pa tistega "ta glavnega", ki bi lahko sam odločil tekmo (mogoče Millsap)
2. Chicago: Ekipa, ki bo po mojem prišla vsaj do konferenčnega finala. Imajo vse: odločno 1. peterko, ter še 3 dobre igralce iz 2. petreke
3. Toronto: Na čelu ekipe Lowry, DeRozan in Valančiunas, prva runda bo zagotova padla potem pa veliko vprašanje kako bo naprej. Se bodo pa mastili z NYK-izbori
4. Washington: Imajo Walla, Beala, Blaira, Gortata, Neneja, Piercea... Bodo pa težko prišli mimo Lebrona & co.
5. Cleveland: Seveda: The big 3: Love, Lebron, Irving. Imajo še Dellavedovo, Millerja, Mozgova, Shumperta, J.R. Smitha... Mislim, da imajo lepe možnosti in napovedujem kar finale vzhoda
6. Milwaukee: trojka je tukaj zagotovo: Marshall, Parker in Knight. Mislim, da bo serija med njimi in Raptorsi zelo zanimiva, dajem pa prednost Torontu
7. Charlotte: Zelo sem vesel za njih, da bodo prišli v končnico (mi je taka simpatična ekipa, ne vem točno zakaj), vendar jih proti Chicagu čaka težko, težko delo
8. Miami: Dobra ekipa po imenih, a se nikakor ne najdejo (pomanjkanje playa ali moža ki bi vlekel ekipo za sabo t.j. Lebron). Dlje od 1. runde jih ne vidim
NAPREDUJEJO: Atlanta, Chicago, Toronto, Cleveland (največji outsider od teh bo Toronto)
Upam, da ni predolgo za prebrat (ostalo mi je še 270 znakov). Sem pa vesel, da je nitka lepo oživela. Kar komentirajte naprej :D.
Last edited by KOMET123 at 2/15/2015 11:11:38 AM