BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > NBA

NBA

Set priority
Show messages by
This Post:
00
267847.3 in reply to 267847.2
Date: 2/14/2015 2:08:32 PM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Navijam za Spurse in Dirka

This Post:
00
267847.4 in reply to 267847.3
Date: 2/14/2015 2:30:56 PM
Overall Posts Rated:
202202
Me veseli, da sva (skoraj) na isti strani. Namreč, navijam za Spurse, moj najljubši igralec je pa Tim Duncan.

This Post:
00
267847.5 in reply to 267847.2
Date: 2/14/2015 2:50:30 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Hja, navijam seveda za Sunse, oziroma bolje rečeno za ekipo kjer igra Gogi. Si pa želim po eni strani da prestopi.. ampak ne v Lakerse ali Rocketse, moja želja je da bi prestopil v Pacerse, ki so mi kot ekipa dosti pri srcu (predvsem George mi je legenda), sami so večkrat izrazili željo da bi pripeljali Gogija, ne vem pa koliko je trenutno kej šans, glede na to da je PG (Paul George) poškodovan (čeprav naj bi se predhodno vrnil že marca).

Bom vsekakor napisal še kaj več kak drug dan, danes se mi pač mudi ven, maškare pa to ;-)

This Post:
00
267847.6 in reply to 267847.1
Date: 2/14/2015 4:42:54 PM
Overall Posts Rated:
116116
Navijam za Houston, odkar je Gogi igral za njih. Čeprav je potem prestopil v Sunse, sem ostal pri Rocketsih. Seveda pa spremljam tudi Phoenix.
Bilo bi super, če bi Goran prestopil v Rocketse. Vendar bi to verjetno naredil samo v primeru, če se z GM Rocketsov Moreyem še prej zmenita, da bo poleti podpisal za Rocketse, saj v nasprotnem primeru Morey trejda za 3-mesečni rental Dragića.

Bird rights so pravica, da klub igralca, od katerega "bird rights" si lasti, lahko podpiše čez salary cap brez finančnih posledic. To je Houston hotel narediti že lani poleti, ko je hotel najprej podpisati z Boshem in tako priti tik pod salary cap, nato pa še Parsona, s katerim bi šel nekje 5-10M čez salary cap. Ampak ker je imel Parsonsove Bird rights, si je to lahko privoščil.

Poleg tega lahko igralcu, od katerega Bird rights si lastiš, podpišeš za pet let in ne samo za štiri.

From: Mr.X
This Post:
00
267847.7 in reply to 267847.6
Date: 2/14/2015 7:04:43 PM
The Return
SKL
Overall Posts Rated:
6464
Navijam za Lakerse že od kar sem prvič gledal košarko (še v shaqovih časih) , daleč najljubši igralec mi je Kobe.
NBA spremljam čedalje manj , po vsej verjetnosti , ko bo Kobe končal kariero bom tudi nehal spremljati.
Všeč igralci so mi pa še Tim Duncan , Vince Carter , Carmelo.Te "nove zvezde" mi niso všeč..kr neki :)

This Post:
00
267847.8 in reply to 267847.6
Date: 2/15/2015 8:25:21 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
No, odvisno kako gledaš na ta "3 mesečni rental" - dejstvo je da če dobijo Gogija, postanejo praktično prvi favoriti za osvojitev naslova, ker je to trenutno edina pozicija kjer so slabi. Tko da če osvojijo naslov.. se jim 3 mesečni rental vsekakor splača. So pa pomoje tud lepe možnosti da Gogi podalša ker že nazadne bi podalšu, če nebi phoenix ponudu, ker dvomim da bi se odloču za kerokol drugo ekipo.

Se pa res že veselim končnice, ki bo letos pmoje res nora, na zahodu je OKC še vedno izven končnice, samo nekako sam ne dvomim on njihovi uvsrtitvi v playoff, čeprov za kej več jim pa manka konkreten center, ker Perkins je nekoristen..

This Post:
00
267847.9 in reply to 267847.8
Date: 2/15/2015 11:06:37 AM
Overall Posts Rated:
116116

No, odvisno kako gledaš na ta "3 mesečni rental" - dejstvo je da če dobijo Gogija, postanejo praktično prvi favoriti za osvojitev naslova, ker je to trenutno edina pozicija kjer so slabi. Tko da če osvojijo naslov.. se jim 3 mesečni rental vsekakor splača. So pa pomoje tud lepe možnosti da Gogi podalša ker že nazadne bi podalšu, če nebi phoenix ponudu, ker dvomim da bi se odloču za kerokol drugo ekipo.

Ampak v treh-štirih mesecih lahko gre toliko stvari narobe, da je za tako kratek čas res škoda žrtvovati izboljšanje ekipe v prihodnosti. Poglej recimo Brooklyn Nets, ki so za kratkoročni uspeh žrtvovali svojih 3-4 naslednjih let, zdaj pa se komaj preživljajo na robu končnice - na vzhodu in zdaj razprodajajo vse svoje preplačane zvezdnike.

Se pa res že veselim končnice, ki bo letos pmoje res nora, na zahodu je OKC še vedno izven končnice, samo nekako sam ne dvomim on njihovi uvsrtitvi v playoff, čeprov za kej več jim pa manka konkreten center, ker Perkins je nekoristen..

Perkins že dolgo štarta s klopi...Adams je dober defenzivni center, kar njim zadošča, ker je v napadu šele peta opcija. Izgleda, da Sunsi ne bodo uspeli obdržati osmega mesta, ker OKC zdaj prihaja v formo - še posebej Durant, ki je rabil nekaj časa po poškodbi -, v Sunsih pa izgleda, da kemija izginja...poleg tega njihov GM poudarja, da so še vedno v "rebuild" fazi in ne bodo žrtvovali pol ekipe za nek trejd, ki jim bo pomagal do prve runde, kjer bodo kanonfutr proti GSW.

This Post:
00
267847.10 in reply to 267847.8
Date: 2/15/2015 11:11:11 AM
Overall Posts Rated:
202202
Tudi jaz mislim, da bi bilo za Dragiča najboljša izbira Houston. Žal pa tudi jaz ne vidim kaj bi lahko za njega Houston (mogoče Pelicansov izbor in še kšnga Shveda zravn). Ne vem.

Kar se pa OKC tiče: niso slabi na nobenem položaju:
- Westbrook in Jackson na 1 in 2
- na 3 Durant in Waiters
- pod košem pa imajo Ibako, Perkinsa in Adamsa, tako da lih bogi na teh 2 položaju le niso tako slabi

O zmagovalcu je pa še težko govoriti, ampak moja napoved je taka:

ZAHOD:

V končnico se bodo uvrstili (od 1. do 8.):
1. Golden State: mislim, da v končnici ne bodo prišli daleč, sploh če se bodo srečali z Oklahomo
2. Memphis Grizzlies: dobro uravnotežena ekipa, skozi prvo rundo (proti LAC-u) z lahkoto potem pa seveda mesarsko klanje med klubi za konferenčni finale
3. Houston: tudi ta ekipa je lepo uravnotežena (s prihodom Dragiča bi že imeli lepe možnosti za finale), a nimajo preveč dobre klopi (nisem rekel, da je slaba, ampak imata vsaj 2 ekipi močnejšo: SAS, MEM)
4. San Antonio: to pa je ena taka ekipa, da ne vem kaj bo bilo (čeprav jo spremljam že 5 let) ---> slabosti na položajih skorajda ni (jebala jih bo starost in pa to, da jo imajo že mal prebrano taktiko), ampak jaz verjamem, da ima Pop še kakšen "as za rokavom" :D. Spet bodo najbrž v 1. rundi naleteli na:
5. Dallas: Spet: uravnotežena in izkušena ekipa. Žal pa imajo to nesrečo (srečo), da zmeraj naletijo na Spurse. Tudi to leto napovedujem 7. tekmo med Spursi in Mavsi, a na žalost Mavsov (in moje veselje) je klop SAS-a izrazito boljša
6. Portland: vsako leto so višje na lestvici, a žal še premalo izkušeni in dobri za več kot 1. rundo PO-ja.Imajo sicer dobro začetno peterko (Batum, Lopez, Aldrige, Blake in Lillard), a je klop porazna. Žal. Mi je bilo pa zanimivo, ko sem gledal njihov roster, da imajo veliko belcev :P
7. LAC: Dobra 1. peterka, manjkajo le še 2, 3 (dobra) igralci več s klopi, ki bi vzdrževali rezultat. Mislim, da brez možnosti proti MEM
8. OKC: Kot že omenjeno imajo dober izbor igralcev, vendar imajo vsaj 4 ekipe boljšo klop. Skozi 1. rundo bodo prišli, potem je pa že težko za napovedat

NAPREDUJEJO: Memphis, Houston, San Antonio, Oklahoma vsekakor pa bo prvak NBA-ja ena izmed teh 4 ekip

VZHOD:

1. Atlanta: Lepo uravnotežena ekipa, podružnica Spursov :D (tudi vodi jo nekdanji asistent in "učenec" Popa). V glavnem, lepo zgrajena ekipa (kot iz škatlice) vendar nimajo pa tistega "ta glavnega", ki bi lahko sam odločil tekmo (mogoče Millsap)
2. Chicago: Ekipa, ki bo po mojem prišla vsaj do konferenčnega finala. Imajo vse: odločno 1. peterko, ter še 3 dobre igralce iz 2. petreke
3. Toronto: Na čelu ekipe Lowry, DeRozan in Valančiunas, prva runda bo zagotova padla potem pa veliko vprašanje kako bo naprej. Se bodo pa mastili z NYK-izbori
4. Washington: Imajo Walla, Beala, Blaira, Gortata, Neneja, Piercea... Bodo pa težko prišli mimo Lebrona & co.
5. Cleveland: Seveda: The big 3: Love, Lebron, Irving. Imajo še Dellavedovo, Millerja, Mozgova, Shumperta, J.R. Smitha... Mislim, da imajo lepe možnosti in napovedujem kar finale vzhoda
6. Milwaukee: trojka je tukaj zagotovo: Marshall, Parker in Knight. Mislim, da bo serija med njimi in Raptorsi zelo zanimiva, dajem pa prednost Torontu
7. Charlotte: Zelo sem vesel za njih, da bodo prišli v končnico (mi je taka simpatična ekipa, ne vem točno zakaj), vendar jih proti Chicagu čaka težko, težko delo
8. Miami: Dobra ekipa po imenih, a se nikakor ne najdejo (pomanjkanje playa ali moža ki bi vlekel ekipo za sabo t.j. Lebron). Dlje od 1. runde jih ne vidim

NAPREDUJEJO: Atlanta, Chicago, Toronto, Cleveland (največji outsider od teh bo Toronto)

Upam, da ni predolgo za prebrat (ostalo mi je še 270 znakov). Sem pa vesel, da je nitka lepo oživela. Kar komentirajte naprej :D.

Last edited by KOMET123 at 2/15/2015 11:11:38 AM

This Post:
00
267847.11 in reply to 267847.10
Date: 2/15/2015 11:42:46 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Hmm ja, čeprav kakor mi je znano (to sezono res malo manj spremljam, ne vem zakaj..) Jackson pr OKC prihaja iz klopi in igra položaj playmakerja večinoma. Sem pozabil ja da je Adams zdej prvi center, samo vseeno , Perkins je v ekipi in s svojo katastrofalno pogodbo (na srečo mislm da letos poteče) odžira lep del salary capa k bi se ga lahko porabl za še 1-2 solidna igralca v rotaciji kar je tisto kar OKC manka da bi lahko dobil že ta prstan.

Se pa bojim da bojo po sezoni zgubil Jacksona.. pogodba mu poteče in (zasluženo) bo iskal sredino kjer bo dobil pozicijo prvega playmakerja. Osebno bi sicer na mestu OKC-ja trejdal Westbrooka, imel ekipo zgrajeno totalno okoli Duranta. Za Westbrooka bi sigurno lahko dobili v zameno enga top igralca na poziciji branilca in ob poteku pogodbe perkinsa bi zravn lahko podpisal še enga uredu centra, iz klopi bi mel pol Waitersa + 1-2 igralca k bi pršla v paketu za Westbrooka oziroma ob koncu pogodbe Perkinsa. Recimo da bi neki tazga mel: Jackson - DeRozan - Durant - Ibaka - x pa pol iz klopi Waiters, Adams, Lamb + še kdo ki bi pršu v trejdu, mislm da bi mel res top ekipo k bi bla na vseh pozicijah lepo popolnjena in tud Durant bi laži igrou pomoje kot pa z Westbrookom ko sta oba ball-dominant playerja.

Drugače pa kar se tiče tvojga "reviewa" KOMET123, se po večini kar strinjam z napisanim.

Kar se pa tiče Dragiča + Houstona pa mislm da Houston zarad tega nebi bil spet v takih težavah kot Brooklyn, ker Gogi bo dost pocen glede na to da mu pogodba poteče. Mislm pa osebno da bo ostou v Sunsih pa da bojo trejdal rajš IT-ja.

This Post:
00
267847.12 in reply to 267847.11
Date: 2/15/2015 12:16:42 PM
Overall Posts Rated:
116116
Kar se tiče OKC-ja, lahko po moje z lahkoto rečemo, da niso bili top favoriti vse odkar so trejdali Hardna. Ne vem, od koga žgečkljive fotografije ima Perkins doma, da ga takrat niso enostavno odpustili (waive), ampak žal (oz. na srečo nas navijačev Houstona) se je Presti tako odločil.
Takrat bi mogli trejdati Westbrooka za dva zelo dobra "role player"-ja, kot recimo Robin Lopez ali Wesley Matthews pri Portlandu, ali Ariza pri Houstonu (3-and-D igralec), Harden bi se pomaknil v prvo postavo in lahko bi se razvil skoraj toliko, kot se je pri Houstonu glede na to, da Durant ni ball-hogger. Ampak dejstvo, da ga že Wizardi niso hoteli menjati za Beala nam pove, da Hardna ni le Presti podcenjeval.
Tako pa so dobili Kevin Martina za eno leto, Jeremy Lamba - ki se ob Jacksonu nikakor ne more razviti - in Adamsa na draftu, ki je edini spodobni igralec iz tega trejda.
Kakorkoli, OKC bo letos v playoffih strašen in če se bodo srečali z GSW, bo to finale pred finalom. Mene seveda najbolj zanima, če bo Harden prenesel svojo trenutno formo v playoffe in ali se bo Howard dovolj pozdravil, da bo spet haral kot lani proti Portlandu.
@komet123: Houston ima po moje letos Top3 klop: Corey Brewer, Josh Smith, Tjones - to so igralci, ki so v drugih klubih oz. ko so bili zdravi (TJones) igrali v prvi postavi! Potem pa še Terry za izkušnje in kakšno trojko v clutchupam, pa tudi Papanikolau in Canaan so lahko zelo dobri, če se jim da dovolj igralnega časa - kar še za posebej Canaana zadnje čase to nerazumljivo ne velja. Ko je igral v prvi postavi med Beveryljevo poškodbo, je igral solidno obrambo in zelo dobro v napadu, zato ne vem, zakaj ne igra vsaj drugega PGja.

Pri Milwaukeeju sta Marshall in Parker že končala sezono, Marshall in Knight pa po moje nista taka igralca, da bi jih lahko uvrščal v neko veliko trojico. Kako točno pa si iz velike trojice izpustil Giannis "Greek Freak" Antetokounmpota?

This Post:
00
267847.13 in reply to 267847.12
Date: 2/15/2015 12:31:13 PM
Overall Posts Rated:
202202
Se strinjam s tabo, da ima Houston zelo dobro klopco (top 3). "Greek Freak" je malo mlad še (sicer dober, da ne bo pomote) in mi za zdaj malo bolj paše Marshall v 3 Bucksov (tudi minute malo bolje izkorišča kot Giannis - vsaj v napadu, ne vem kako je v obr.). Sta pa zagotovo z Knigtom, ki v tej seoni blesti predvsem s strelskega vidika (18 PPG), po poškodbah nosilca igre.

Last edited by KOMET123 at 2/15/2015 3:05:42 PM

Advertisement