Herkese merhaba.
Geçirmiş olduğumuz 2 sezonun üzerine bu seçimde de adayım. Bu kararımın sebebi geçtiğimiz 2 sezonda harcadığım emeklerin meyvesini önümüzdeki 2 sezon toplayabilecek olduğumuzu düşünmem. Noiraigle hocamla kurduğumuz iyi iletişim neticesinde geçtiğimiz sezon Dinçer'den sonra bu sezon daha iyi özelliklerle gelen Mehmet ve Veli; Noestra hocamın emekleriyle geçen sezon dahi oynattığımız Burç ve bu sezon yanına eklenen Nasip; Tüfekçi hocamla beraber bir plan çizip onun emekleri ile iyi bir seviyede 21 yaşına başlayan Barış ve Bora hocamın katkılarıyla Cemcan ve kadroda değerli birçok oyuncu bu sezon bu takımın temelini oluşturacak gibi, coach'un kim olduğundan bağımsız olarak.
Bunun yanında 20 yaş grubunun da daha temelden fikir alışverişleriyle 7-8 oyunculuk bir planla geldiğini hatırlatmak isterim. Tabii ki bu oyuncular önümüzdeki sene hangi seviyede olacak, bireysel olarak iyi yetiştiriciler nasıl oyuncular getirecek o da önemli olsa da seviyenin belirli bir standardın üzerinde olacağı kesin.
Bunların neticesinde ana plan bu sezon Avrupa Şampiyonasında gruptan çıkmak ve önümüzdeki sezon için Dünya Şampiyonası biletini almak. Ülke isimlerine bakıldığında en zorlu gruptayız. Jenerasyonlar farklılık gösterse de Sırbistan ve Rusya'nın 4-5. sıradan aynı gruba düşmesi inanılmaz bir şanssızlık. Kim seçilir bilemem ama bu gruptan çıkmak bile başlı başına net bir başarı olacak bu sezon.
Benim de Edmond hocamın belirttiği gibi herhangi bir ekibim bulunmamakta. Yalnızca taktikler ile ilgili Tayanç hocam destek sağlamakta ve bunu beyin fırtınası gibi düşünebilirsiniz.
Daha önce forumda bahsetmemiştim fakat genel olarak savunmadan taviz vermeyen kadrolar kurmaya çalışıyorum. Geçen sezonki ciddi maçlarımıza bakarsanız, Kanada'yı 73'te tutarak, 2 tarafın da hızlı oynadığı Hırvat maçını 80'de tutarak kazandık. 2 uzatmada elendiğimiz Slovenya maçı dahi 81-75 kaybetmiştik. Bu sebeple savunma özellikleri benim için önemli. Bu sebeple sezon başı itibarıyla da bazı coachlarla iletişime geçtim son 1-2 hafta içerisinde, ona göre bir antrenman programı belirledik bazı oyuncular için. Ayrıca seçimin biteceği son güne kadar da 21 yaş altı her türlü oyuncuya gelecek ile ilgili destek sağlamaya devam etmeye çalışacağım elimden geldiğince.
Ayrıca MT odaklı bir planlamaya gidildi yakın zamanda. Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum bu duruma. Sonuçta hepsi olmasa da yetişen birçok oyuncunun yolu U-21 ile kesişecektir. Bu sebeple 10 Potlu oyunculara Milli Takım yönlendirmesi sağlamak seçilen her kimse onun önceliklerinden birisi de olmalıdır ki Edmond hocam da bunu vurgulayarak oldukça doğru bir noktaya parmak basmış.
Sonuç olarak geçirdiğim bu süreçte iyisiyle kötüsüyle güzel tecrübe edindiğimi düşünüyorum. Bu sebeple önümüzdeki 2 sezon için çok daha iyimser ve odaklıyım. Türkiye'yi tekrar Dünya Şampiyonası'na götürmek ve genel sıralamada ilk 10'u zorlamak ana plan olacak. Bu süreçte herkesin desteğine müteşekkirim.
Ayrıca ciddi bir plan ve konuşma hazırlayan Edmond Dantês hocama da başarılar dilerim. Kime oy verdiğinizden bağımsız olarak lütfen oy kullanın ve katılımı arttırın. Çoğunluğun fikrinin en doğru yansıması bu şekilde olacaktır. Malum sol menüde (!) işareti çıkmıyor. Geçen seçimlerde 30-40 kişi oy kullandı 370 kişilik toplulukta, bu sebeple hatırlatma ihtiyacı duyuyorum