Ευκαιρία εδώ να διαλύσουμε κάποιους μύθους που αφορούν το τρέξε και σούταρε σε σχέση με την κίνηση. Υπάρχει λοιπόν η λανθασμένες εντυπώσεις που λένε: 1) Με κίνηση σουτάρεις περισσότερα 3ποντα, σε σχέση με το τρέξε και σούταρε. 2) Αντιμετωπίζεται καλύτερα με μαν το μαν.
Για το 1ο είναι ξεκάθαρο πως δεν ισχύει καθόλου, και γενικότερα είναι 1 επίθεση που αφορά κυρίως τους 2 γκαρντ. Λογικά λοιπόν φέρνει περισσότερα σουτ 3 πόντων. Αντίθετα η κίνηση ψάχνει εξίσου τα μεσαίας απόστασης σουτ και ως εκ τούτου η επίθεση επικεντρώνεται περισσότερο στον SF, και βαρύτητα δίνεται και στον PF. Απαραίτητη προϋπόθεση, αυτοί οι 2 παίκτες να έχουν καλό σουτ με άλμα, χωρίς η εμβέλεια να ναι τόσο σημαντική.
Εάν βέβαια ο SF είναι γενικότερα μέτριος παίκτης (όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες) τότε τείνει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν το τρέξε.
Χαρακτηριστικά θα δώσω 2 ματς που δείχνουν πάνω κάτω το πως δουλεύει η κίνηση.
(15503959) Σημειώνω βέβαια εδώ πως ο Wendon είναι 1 παίκτης που μπορεί κυριολεκτικά να παίξει 5 θέσεις. Τ χαμηλότερο του σκιλ είναι 10 ή 11.
Το 2ο ματς είναι 1 σημερινό δικό μου απέναντι σε 1 ομάδα πολύ κατώτερη μου, αλλά αυτό ακριβώς βοηθάει να φανεί χωρίς καμιά πίεση το τι ακριβώς κάνει η κίνηση. Περιττό να αναφέρω πως ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν άπειρα.
(17515527) σημειώνω εδώ πως ο 2ος μου σκόρερ εδώ είναι 1 παγκίτης με 10 σουτ με άλμα και 4 εμβέλεια.
Edit:Λογικά εδώ έρχεται η ερώτηση: Καλά όσα λες, αλλά πια είναι η καλλίτερη (αυτό για σένα Νικ); Η απάντηση που θα δώσω είναι πως γενικότερα κάποιες απόψεις λένε πως σε ματς που το χεις καλύτερα να παίξεις τρέξε, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων στην απόδοση της κίνησης, άρα περισσότερες ευκαιρίες στην αδύναμη ομάδα να κερδίσει. Πάει και ανάποδα αυτό βέβαια. Γνώμη δική μου; Μέχρι τώρα προτιμούσα το τρέξε. Βέβαια λόγω της μικρής μου εμπειρίας με αυτά τα συστήματα (μια ζωή έπαιζα εσωτερικές τακτικές) λέω πως θα το ψάξω περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχω ακούσει. Τροφή για σκέψη λοιπόν για όλους
Last edited by JohnnyB at 1/22/2010 3:49:12 PM