BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [U21] Diskusia [III]

[U21] Diskusia [III] (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
155227.30 in reply to 155227.29
Date: 9/14/2010 5:57:26 AM
Overall Posts Rated:
284284
No budu mu musiet spravit miesto, ved o chvilu sa budu od neho ucit;)

This Post:
00
155227.31 in reply to 155227.30
Date: 9/17/2010 3:55:17 PM
Overall Posts Rated:
284284
Sezona sa pre nas uz bohuzial skoncila, takze je na case trochu bilancovat...

Najskor by som sa ale chcel vyjadrit k bliziacim volbam, kedze pomaly konci 2 sezonne volebne obdobie. Rad by som pokracoval v praci a preto som sa rozhodol znovu kandidovat, minimalne este v 1 volebnom obdobi. Ostatne bude zalezat na volnom case a to je este skoro predikovat.

Dalej by som sa chcel podakovat celemu realizacnemu timu okolo U21 za ochotu a pomoc, pretoze 1 clovek by to nemal sancu vsetko stihat. Menovite su to wendi (58462), -RazoR- (58502), LA-zajino (58436), Lucasinho (58556) a Matej_B (58463). Pre Lucasinha to nebolo to prave orechove, preto sa rozhodol buducu sezonu nerobit skauta. Dalej Matej to nema sancu stihat popri NT, takze nateraz konci ako U21 skaut. Na 1 miesto uz je nastupca, ale na druhe by som rad vyhlasil Konkurz na poziciu U21 skauta:
Praca by z velkej casti spocivala v komunikacii s majitelmi hracov, koordinovanie treningu a praca s databazou (google docs), cize nic zlozite. Zaujemcovia sa mi mozu hlasit BBpostou do soboty 25.9. do polnoci, nasledne vyberiem vhodneho uchadzaca. Poprosim len serioznych zaujemcov, ktori maju menej skusenym managerom co poskytnut. Samozrejme, cele je to podmienene mojim pokracovanim na cele U21, takze to berte cele zatial hypoteticky. Dakujem.

K priebehu sezony asi tolko, ze zakladnou castou sme presli hladko (8-0), vyradilo nas az silne Spanielsko. Nehovorim, ze sme nemali sancu vyhrat, zahrali sme CT, viac sa mozno nedalo spravit. Doplatili sme na moju opatrnost a 2x zahrany normal bezprostredne pred tymto rozhodujucim duelom, pricom by sme oba tieto zapasy zvladli aj na TIE. Spanieli nas vycvicili najma pod kosom, kde sme mali 2 najnizsie formy (8) z celej zakladnej patky, obvod sme im ustrazili celkom obstojne. Bohuzial pod kosom nam z 5 21-rocnych hracov 2 uz netrenovali vobec tuto sezonu (Trason. Jurscak-ten akurat dnes ako naschval skocil v strelbe), dalsi 2 kvoli potencialu museli prejst na vonkajsok skor ako by bolo potrebne (Janicky, Loziak) a jedine Renac zo zaciatku sezony siel obranu a doskok.
Vysledkami sme sice velmi nepresvedcili tuto sezonu, ale kader sa nam podarilo poskladat uz naoko silnejsi ako v minulej sezone, co dava celkom dobry prislub do buducnosti.

This Post:
00
155227.32 in reply to 155227.31
Date: 9/17/2010 5:35:28 PM
Overall Posts Rated:
284284
Chcel by som sa este rozlucit s 21 rocnymi hracmi, ktori si v U21 drese uz nezahraju, nakolko v pripravnych zapasoch (najblizsi v Holandsku) dostanu priestor len mladici.

Jozer Renác (11068270), majitel SK Feriba (SVK) - v sucasnosti je uz v NT, kde bude dufam posilou uz tuto sezonu. Jeden z dvoch najlepsich hracov, akych sme pocas mojho posobenia v U21 mali. O to viac ma tesi, ze som ho od jeho 19 mal pod patronatom ja. Majitel bol asi jeden z najustretovejsich s akymi som mal moznost pracovat. Drzim Renacovi palce, aby sa uz coskoro objavil v zakladnej zostave nasho NT.

Radoslav Boguský (11068336), majitel Roshtar BC (SVK) - dufam, ze sa Vierus neurazi, ked ho nazvem Matejovym "dietatom", ale dohladal nad nim mal od zaciatku. Toto je ten druhy naj hrac (nemyslim v poradi, pretoze tazko povedat, ci je leps nejakyi C alebo PG). Jeho jedinym nepriatelom je potancial (superstar), bude mat tazke dostat sa do NT, ale vsetci drzime palce.

Ondrej Podolinský (11067780), majitel BK Panon Symbi (SVK) - kvalitne a vyrovnane PG, povodne mal hrat len nahradnika Boguskemu, ale vo vela zapasoch hral startra na PG a Bogusky sa posunul na SG. Rozdiel medzi nimi na vonkajsku je 7, preto to nemal nikdy lahke a kladli sa na neho vysoke naroky. Nakuknut do NT mu tiez moze zabranit potencial, dufam, ze obaja ho maju 8,99:) Majitel, Symbi, takisto velmi ustretovy v treningu.

Rastislav Jurščák (11067411), majitel BC Uola (Litva) - dost tazka komunikacia, myslim, ze ani na jednu spravu som nedostal odpoved. Skoda, ze ma nepocuvol pri treningu, mohol kludne trenovat tuto sezonu este 1-1. Takto ako naschval dal jeden jediny skok prave dnes.

Ľuboš Trason (11067566), majitel Megalonisos (Cyprus) - komunikacia taktiez takmer na bode mrazu. Od zaciatku bol kvoli potencialu brany ako docasne riesenie, neskor ho ako Renacovho nahradnika vystriedal mlady Gazur.

Marián Loziak (11067744), majitel Hard Work (SKV) - svojho hraca sa tazko hodnoti, na PF ma na vonkajsku 2 muchy, kvoli ktorym by som ho asi dnes nekupil, ale clovek sa uci na vlastnych chybach. Aj napriek tomu bol celkom platnym clenom zakladnej zostavy. Skoda potencialu, celkom rad by som ho inak videl v NT.

Čaba Janický (11067772), majitel Gallz (SVK) - hrac s velmi dobry vonkajskom (sucet 44, celkovo 93), ktory by sa celkom dobre mohol uplatnit aj v NT, ale opat je potencial proti. Majitel bol tiez velmi ochotny pocuvat, skoda asi 4 tyzdnoveho vypadnu treningu aj formy, ktory bol sposobeny netom.

Adrián Hatoš (11067975), majitel Toon Army (SVK) - sucet skillov 101 bez treningu podkosu hovori sam za seba. Majitel patril k najochotnejsim. S takym podkosom akym disponuje, by mohol velmi rychlo zaujat miesto v NT, ale opat - potencial.

Myslim, ze aj tu je zrejme ake je dolezite pri treningu, aby hrac ostal trenovat doma. Je to velke plus, nejde len o jazykovu barieru, ale kazdeho asi viac potesi, ked ma Slovaka v U21 ako cudzinca.

Chcel by som tymto podakovat majitelom spomenutych hracov, ale aj opomenutych 20 rocnych za trening a strazenie minut pocas sezony. Dufam, ze vacsina z vas coskoro siahne po dalsom slovenskom talente a vychovate dalsieho kvalitneho hraca.

This Post:
00
155227.33 in reply to 155227.32
Date: 9/17/2010 5:46:37 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12261226
Second Team:
Jirkov
Můžu jen potvrdit z mojich zkušeností, že minimálně v 90% (spíše ještě více) je hráč v zahraničí problém a majitelé buď vůbec nereagují nebo maji svoji hlavu a trénují jinak, než bych chtěl. Takže ideální opravdu je, aby se doma našlo dost manažerů, kteří se budou o hráče pro NT/U21 starat ve svých klubech.

Jinak k Tvému hodnocení bych měl jednu menší výhradu a to u mnoha hráčů větu o NT a potenciálu. Muselo být všem přece předem jasné už třeba 2 sezony zpátky, že s potenciálem 7 a níže těžko někdo dosáhne na nějakou výraznou roli v NT.

This Post:
00
155227.34 in reply to 155227.33
Date: 9/17/2010 6:04:04 PM
Overall Posts Rated:
284284
Viem, ze to bolo zrejme uz davno, ale ked vidis tie sekundarne skilly najma u Janickeho a Hatosa, tak si stale zanadavam na ich potencial... Myslim, ze pre NT je minimum potencial PG/SG 8, SF 7, PF/C 9, aspon podla mna.

This Post:
00
155227.35 in reply to 155227.33
Date: 9/17/2010 6:04:04 PM
Overall Posts Rated:
264264
Jinak k Tvému hodnocení bych měl jednu menší výhradu a to u mnoha hráčů větu o NT a potenciálu. Muselo být všem přece předem jasné už třeba 2 sezony zpátky, že s potenciálem 7 a níže těžko někdo dosáhne na nějakou výraznou roli v NT.

Odpoviem ako to vidím ja. Keď sme začínali s Psychom pri U21 (3 sezóny dozadu), spolupráca s NT nebola natoľko intenzívna ako teraz. Nebol tu jednoznačný koncept a "program", aby sa trénovali hráči priamo pre NT. Jednoducho sme oslovili každého od potenciálu 6 vyššie a kto bol ochotný, ten trénoval. Chýbal nám trochu nadhľad, to priznávam, ale lepší materiál tu nebol. Toto je prvá generácia, ktorá trénovala už pod našim dohľadom a myslím, že bola vcelku dobrá. Hráči ako Renác a Boguský by si zahrali v ktorejkoľvek reprezentácii. Do budúcna sú tam samozrejme hráči, ktorí majú cestu do NT takmer istú, ale najprv sme museli "vyplniť medzeru" a na to nám museli stačiť aj hráči s horším potenciálom. V budúcej sezóne by však mali hrať základ hráči, s potenciálom 9+ (okrem môjho Mierku...). Čiže tieto vety o potenciáli znamenajú len toľko, že bola škoda, že im nebol pri vytvorení nadelený vyšší potenciál, nie to, že sme čakali, že sa do NT dostanú...dúfam, že sa to dá pochopiť, lebo sa to ťažšie vysvetľuje :)

Edit: pred 2 sezónami už bolo jasné, že mnohí za NT hrať nebudú :)

Last edited by Matej_B at 9/17/2010 6:04:54 PM

From: Matej_B
This Post:
00
155227.36 in reply to 155227.32
Date: 9/17/2010 6:09:36 PM
Overall Posts Rated:
264264
Ja poviem k Psychovmu príspevku len toľko, že Renác už v NT je, Boguský a Hatoš majú reálnu šancu byť v širšej nominácii a v niektorých prípadoch si môžu kľuden za NT zahrať. Podolinský to má ťažšie, na ostatných trochu stráca...

A zabudol som dodať, že na externom fóre sú informácie k zápasu s Gréckom :)

Last edited by Matej_B at 9/17/2010 6:16:08 PM

This Post:
00
155227.37 in reply to 155227.34
Date: 9/17/2010 6:21:55 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12261226
Second Team:
Jirkov
Já to vidím u nás tak PG/SG 9, SF 8, PF/C 9, pokud se bavíme o těch, kterým je nyní 21 a méně. A pokud by měli mít třeba možnost se dostat nejen do kádru, ale i do první pětky, tak na všech postech spíše ještě o 1 stupeň více.

This Post:
00
155227.38 in reply to 155227.31
Date: 9/18/2010 6:57:39 AM
Overall Posts Rated:
4242
Dakujem za ocenenie mojej prace pri U21.Musim povedat,ze tuto sezonu som nebol spokojny sam so sebou a preto som sa rozhodol ukoncit svoje ucinkovanie funkcie skauta.Tato praca ma uz tak nenaplnala ako prvu sezonu a povedal som si,ze radsej to ukoncim teraz,akoby som nemal odvadzat 100% robotu.Som rad,ze som mohol spolupracovat s takymi ochotnymi ludmi ako Matej B,Psycho,Razor,Wendi a dalsimi od ktorych som sa vela naucil.BB ma stale velmi bavi,ale nejaky cas si to teraz budem uzivat iba na klubovej urovni :) NT sak budem sledovat aj nadalej a nevylucujem,ze v buducnosti sa opat nejakym sposobom pricinim k zlepsovaniu urovne U21 a NT.

This Post:
00
155227.39 in reply to 155227.38
Date: 9/18/2010 7:30:46 AM
Overall Posts Rated:
284284
Som rad, ze si sa k tomu postavil kriticky, pretoze je stale lepsie povedat dost ako to dalsiu sezonu robit s odretymi usami. Je jednoduchsie (dufam) najst niekoho noveho a "zaskolit" ako potom mat 1 rocnik slabsich hracov a trpia tym vsetci. Velmi radi ta ale niekedy uvidime spat;)

This Post:
00
155227.40 in reply to 155227.37
Date: 9/18/2010 7:34:06 AM
Overall Posts Rated:
284284
Tu hranicu som myslel ako uplne minimum, aby mal hrac sancu momentalne aspon si obliect dres, nie pravidelne hravat. U mladsich su tie naroky samozrejme vyssie, pretoze je tam vacsia konkurencia uz.

Advertisement