BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ευρωμπασκετ 2013

Ευρωμπασκετ 2013

Set priority
Show messages by
This Post:
00
247075.30 in reply to 247075.28
Date: 9/6/2013 7:12:32 AM
Overall Posts Rated:
235235
Δεν νομίζω πως τα +/- έχουν να κάνουν με το 4ο δεκάλεπτο... σίγουρα μέτρησε... όμως θεωρώ πως ο Μαυροκεφαλίδης δεν δίνει αυτό το κάτι που χρειάζεται η ομάδα. Όταν παίζει η ομάδα κάπου υστερεί στο σύνολο. Και στον αγώνα με την Σουηδία ήταν και πάλι αυτός που δεν μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω και η ομάδα να ξεκολλήσει. Για μένα ο λόγος είναι οι αμυντικές του ικανότητες και το γεγονός πως βάζει 2 αλλά τρώει και 2. Και όταν δεν βάζει η ζημιά είναι μεγαλύτερη. Για μένα δεν είναι τυχαίο που η Μπαρτσελόνα δεν επέλεξε να τον κρατήσει στο ρόστερ της... ειδικά την στιγμή που κάνει τις μεταγραφές που κάνει.

Όσον αφορά τον Ζήση... θεωρώ πως δεν ανταποκρίνεται καθόλου καλά απέναντι σε πίεση και θα φανεί σε μελλοντικά ματς. Έχει να παίξει άσος από τα παιδικο-εφηβικά. Ο Σλούκας για μένα είναι καθαρός άσος... και στον Ολυμπιακό πάντα αυτός είναι εκείνος που οργανώνει... είτε παίζει με τον Σπανούλη... είτε παίζει με τον Λο... είτε και με τους δύο μαζί. Κατσίβελης, Μάντζαρης και Καλάθης λείπουν από την ομάδα φέτος πολύ.

Για Φώτση δεν έχω να πω κάτι... είναι υποκειμενικό το θέμα... όμως ο Ιταλός έχει δείξει πως προτιμάει Πρίντεζη και Καϊμακόγλου. Χθες έπαιξε 8' και από αυτά τα περισσότερα όταν το ματς είχε ανοίξει. Δεν είναι καλός ο Φώτσης. Και ήταν χάλια και η σεζόν του στην Ιταλία. Το ξέρει αυτό ο Τρινκερι... τον έβλεπε όλο το χρόνο. Το έχει πάρει μαζί... μόνο και μόνο λόγο εμπειρίας και παλαιότητας.

Τέλος για Σπανούλη θα συμφωνήσω μαζί σου... όταν παίζει η μπάλα... "κολλάει"!!! Χωρίς αυτόν... το παιχνίδι μοιράζεται και γίνεται πιο απρόβλεπτο!!

From: kasper7

To: fd97
This Post:
00
247075.31 in reply to 247075.29
Date: 9/6/2013 7:18:54 AM
Overall Posts Rated:
235235
Θα συμφωνήσω μαζί σου για τον Πρίντεζη... δεν μου άρεσε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια που έχω δει. Νομίζω πως έχει μείνει στα φιλικά. Είναι λίγο επιπόλαιος στα τελειώματά του και αμυντικά απρόσεκτος.
Όσο για τα... τατουάζ που ανέφερε κάποιος φίλος... έλεος πια... και η κουτσή Μαρία κάνει πλέον τατουάζ. Ας αφήσει τα τατουάζ ο Πρίντεζης και ας παίξει μπάσκετ. Στην πρώτη ευρωλίγκα του Ολυμπιακού(χωρίς τατουάζ) ήταν πολύ καλύτερος!!
Για να παρεξηγηθώ... δεν φταίνε τα τατουάζ... αλλά γενικά θεωρώ πως δείχνουν μία νοοτροπία και μία συμπεριφορά που προσωπικά δεν μου αρέσει.

This Post:
00
247075.32 in reply to 247075.26
Date: 9/6/2013 8:15:28 AM
Overall Posts Rated:
2525
Calderon ηθελα να πω εχεις δικιο.

This Post:
00
247075.34 in reply to 247075.29
Date: 9/6/2013 8:18:16 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Είναι βασικό να μπούμε λίγο στη φιλοσοφία του Τρινκιέρι και να αναλύσουμε τις αποφάσεις του στον καταρτισμό του ρόστερ, επ'αυτής.
Αν αναλύσουμε τις επιλογές του, με βάση το πώς σκεφτόμαστε εμείς την ομάδα, είναι κάπως άτοπο.
Το αν είναι ενδεδειγμένη η φιλοσοφία του ή/και αν ήταν ενδεδειγμένες οι επιλογές του, με βάση αυτή τη φιλοσοφία, θα κριθεί από το αποτέλεσμα.
Δύο είναι τα βασικά θέματα συζήτησης/διαφωνιών.
Η αναλογία κοντών-ψηλών στη δωδεκάδα και η επιλογή Καββαδά σε σχέση με τον Βουγιούκα. Ας βάλουμε και ένα τρίτο που προέκυψε εσχάτως, την επιλογή του Φώτση.

Είναι γεγονός ότι πιο συχνή αναλογία, είναι 7 κοντοί, 5 ψηλοί. Συνήθως ο 5ος ψηλός μάλιστα είναι σέντερ και δωδέκατος παίκτης της ομάδας, με μικρό ως ανύπαρκτο ρόλο, κυρίως μπακ απ σε περίπτωση τραυματισμού.
Γιατί λοιπόν ο Ιταλός πήγε στο 6-6?
Θεωρώ ότι αυτό καθορίστηκε αππό την επιθυμία του και πεποίθηση ότι έχει το υλικό,να παίξει κυρίως με αλλαγές στα pick. Που σημαίνει πολλές φορές το 5αρι μας πάνω στον ballhandler και επίσης όταν μπορούν να γίνουν οι περιστροφές, το 4αρι μας στο αντίπαλο 5αρι.
Αυτό επί 40' ανά αγώνα, επί (ίσως) 11 αγώνες σε 18 ημέρες, σημαίνει τεράστια καταπόνηση.

Μπορεί να παίξει το κράμα "Ολυμπιακός 2011-2013 / Παναθηναϊκός 2012-2013", με τους πέντε ψηλούς, όλους με συμμετοχή στο rotarion?
Αμφότερες ομάδες, είχαν κολώνα το 5αρι "τα κάνω όλα και παντού", βλέπε Χάινς/Λάσμε. Τέτοιο παίκτη εμείς δεν έχουμε στο C. Εχουμε όμως τρία 4αρια αθλητικά, για όλα τα γούστα και όλες τις δουλειές. Ο Τρινκιέρι λοιπόν πιστεύει, όχι παράλογα τουλάχιστον, ότι παρόλο που τα δύο κύρια 5αρια μας δεν είναι καλοί αμυντικοί στην περιφέρεια, μπορεί στο ισοζύγιο 40 λεπτών κάθε αγώνα, να είναι στο συν. Να τονίσουμε ότι ο Βουγιούκας υστερεί στην περιφεριακή άμυνα,έναντι τόσο του Μπουρούση, όσο και Μαυροκεφαλίδη.
Θεωρώ λοιπόν, ότι με σκεπτικό το οποίο εγώ θεωρώ ότι ενεργεί ο Τρινκιέρι, απαντάται τόσο η επιλογή Φώτση, όσο και η μη επιλογή Βουγιούκα, τουλάχιστον όσο αφορά τους 5 ψηλούς.

Παραμένει το ερώτημα, γιατί επέλεξε έξι ψηλούς και γιατί, εφόσον έπραξε έτσι, δεν επέλεξε τον Ιαν αντί του Καββαδά.

Αρχικά, για το 6-6.
Θα πρέπει, πρώτα απ'όλα να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι το προπονητικό τιμ έχει επιστημονικά δεδομένα στα χέρια του και συγχρόνως ζει καθημερινά την ομάδα, εντός κι εκτός παρκέ, ούτως ώστε έχει άμεση αντίληψη των δυναμικών που δημιουργούνται, ανά πάσα στιγμή.
Γνωρίζουν, με βάση τις εξετάσεις των παικτών και το ιστορικό τους, πόσος είναι ο βέλτιστος χρόνος συμμετοχής του καθενός, πόσο είναι ο μέγιστος κοκ
Επίσης όταν έκαναν την επιλογή, είχαν αρκετά στατιστικά δεδομένα στα χέρια τους, για να γνωρίζουν πώς συμπεριφέρεται ο κάθε παίκτης σε κάθε σχήμα πεντάδας, σε ζευγάρια με τους υπόλοιπους γκαρντς ή ψηλούς κτλ
Εικάζω ότι κόουτς ήταν ικανοποιημένος με αυτά που είδε στην περιφέρεια από τους τέσσερις γκαρντς και τα θεώρησε αρκετά. Οντας προφανώς ικανοποιημένος και από την αντίστοιχη εικόνα στους ψηλούς, είναι πιθανότατο ότι ουσιαστικά η αναλογία θα έκλεινε, από το πού ο δωδέκατος παίκτης θα ήταν περισσότερο χρήσιμος, σε περίπτωση τραυματισμού.
Ισως την απάντηση μας τη δίνουν τα φιλικά, όπου είδαμε και τον Παπανικολάου στο 2. Αν αυτό το συσχετίσουμε με το γεγονός, ότι απέναντι στους βασικούς μας, θεωρητικά, ανταγωνιστές, Ισπανία και Γαλλία, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ψηλά 2αρια, μάλλον ο Ιταλός κάτέληξε στο συμπέρασμα ότι υπαρχει η ποιότητα, ποσότητα και χημεία στην περιφέρεια, να αντιμετωπιστεί καλύτερα ένας ενδεχόμενος τραυματισμός κοντού, τουλάχιστον με λιγότερες "απώλειες" σε σχέση με το ενδεχόμενο τραυματισμού ψηλού και τις ανακατάξεις που αυτός θα φέρει στο πλάνο "κυριαρχίας και ενέργειας".

Οκ, εντάξει πήραμε 6 ψηλούς κι ας τρέμουμε τώρα με το στραμπούληγμα του Σπανούλη. Γιατί όμως τον Καββαδά και όχι τον Βουγιούκα?
Την άποψη μου την έχω αναφέρει εκτενώς σε άλλο νήμα, ας μείνω στό ότι, προσωπικά, δεν γνωρίζω πώς συμπεριφέρεται μέσα στην ομάδα ως 12ος παίκτης...
Θα μπορούσα να πώ, αυθαίρετα, για το υφάκι που έχει, αλ

This Post:
00
247075.35 in reply to 247075.34
Date: 9/6/2013 8:24:16 AM
Overall Posts Rated:
2525
Εγω θα πω ξανα για τον Βουγιουκα τη γνωμη μου γιατι δεν το δεχομαι.ΑΝ ο Βουγιουκας ηταν στο ροστερ θα ηταν (ή θα επρεπε να ηταν) ο ΒΑΣΙΚΟΣ σεντερ.Δεν υπαρχει παιχτης Μπουρουσης,και ο Μαυροκεφαλιδης ειναι σχεδον ιδιος παικτης με τον Βουγιουκα απλα 1 κλικ κατω.

This Post:
00
247075.36 in reply to 247075.28
Date: 9/6/2013 8:27:07 AM
Overall Posts Rated:
33
και συμπληρωνω για τον σπανουλη.... δεν παιζει αμυνα στην εξτρα πασα του αντιπαλου γι αυτο και το 20-27 των πρωτων 15 λεπτων. Για να μην βγαζουμε ομως κακια θα πρεπει να πουμε οτι ο σπανουλης αποτελει σημειο αναφορας για την ομαδα μας. Ειναι ο σταρ και ειναι αυτος που θα βγαλει τα καστανα απο τη φωτια οταν χρειαστει.Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι χρειαζεται καλη διαχειρηση απο τον προπονητη ως προς τα ποιοτικα του λεπτα σε αμυνα και επιθεση.
Κατα τα αλλα να πω πως ψηφισα ΕΛΛΑΣ στο γκαλοπ διοτι πλεον με αυτο το ροστερ θεωρω οτι μπορουμε να κοιταξουμε στα ματια στο παιχνιδι run and gun την ισπανια. soft ψηλοι 4αρια που σουταρουν απο ολες τις αποστασεις και η γνωστη πολυ καλη περιφερεια αφηνουν υποσχεσεις

Last edited by aromas77 at 9/6/2013 8:40:07 AM

This Post:
00
247075.39 in reply to 247075.35
Date: 9/6/2013 10:22:17 AM
Overall Posts Rated:
66
Τώρα που λες Καλντερον πάντως φοβερός παίχτης αλλά και μαζί με τον Ρουντι μεγάλα κ(Α)λόπαιδα. Θα προτιμούσα να έπαιζαν Γκασόλ, Ναβάρο και να έλειπαν αυτοί οι 2 στη θέση τους. Οπότε μακάρι να μην είχα δίκιο και να είχες εσύ

Όσον αφορά τους ψηλούς. Τον Μπουρούση μπορείς να του καταλογίσεις τα χιλια μύρια κι εγώ μαζί σου αλλά στα λίγα λεπτά που έχει παίξει μέχρι τώτα δεν είναι κακός. Μάλλον θετικός θα έλεγα. Επίσης το δίλημα Βουγιούκας-Καβαδάς έχει μια απλή απάντηση. Σκέφτεσαι που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι Μπουρούσης-Μαυροκεφαλίδης στην άμυνα η στην επίθεση? Αν η απάντηση είναι στην άμυνα η λύση Καβαδάς είναι η σωστή. Αν η απάντηση είναι στην επίθεση τότε η σωστή λύση είναι ο Βουγιούκας. Αυτό που έκανε ο Τρινκιέρης με τον Καβαδά δεν ήταν τπτ άλλο από το να κλείσει τρύπες στην άμυνα. Πάνω κάτω οτι κάνουμε κι εμείς στο Buzzer(άλλη μια ένδειξη ρεαλισμού του παιχνιδιού xxx). Συν οτι με τον Καβαδά δεν έχει το άγχος να τον βάλει να παίξει μην τυχόν και μανουριάσει που έμεινε απ' έξω. Δεν λέω οτι ο Βουγιούκας θα μανούριαζε αν δεν τον έβαζε αλλά (μπορεί και να μου φάνηκε ή να είναι ιδέα μου) ο Φώτσης πχ μου φάνηκε οτι σπάστηκε χθες που μπήκε στο 17. Δεν ξέρω τι λέτε?

This Post:
00
247075.40 in reply to 247075.37
Date: 9/6/2013 11:13:31 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Όντως είναι μορφή ο τύπος!

Advertisement