Pozdrav zajednico!
Prošlog ponedeljka smo po drugi put na ovom turniru savladali veoma dobru reprezentaciju Kolumbije. Oni su još jednom pokazali koliko su dobri i učinili naš meč ekstremno zanimljivim
(43337) . Bilo je tu i uticaja toga što sam omašio skroz zonu i fokus, ali i protivnik je omašio fokus, a pogodio zonu. Prema mom dosadašnjem iskustvu kada se postavi zona za spoljni napad, a gađa se fokus za unutrašnji, kao što je on to uradio, obavezno dolazi do konfuzije u odbrani što se i desilo u našem meču. Ništa mu nije pomoglo što je pogodio zonu, jer smo uspeli da damo 106 poena uz čak 12 trojki. A sa druge strane, uprkos mom promašaju bar smo ih koliko - toliko zaustivili u unutrašnjem napadu, a i dobili smo bolji skok uprkos tome što imaju izrazito bolje centre od nas. Moguće je da nam je bolji skok i doneo pobedu. Što se igrača tiče najbolji je ponovo bio Vuksanović, Branislav Vuksanović. :) Posle nekoliko nešto skromnijih partija opet je pokazao sav svoj raskošni potencijal i podsetio nas zašto je jedan od vodećih kandidata da ponese titulu najkorisnijeg igrača turnira. :)
A sad, Čile. Naš naredni protivnik je možda i najprijatnije iznenađenje turnira u ovom trenutku. Njihov rang možda i govori protiv toga da su iznenađenje, jer su bolje rangirani i od nas. Trenutno su 15. reprezentacija na svetu, a mi 22. reprezentacija. Ali kada se pogledaju njihovi igrači to je jedna vrlo skromna reprezentacija, skromnih plata i skromnog DMI rejtinga. Sa druge strane, mi imamo mnogo bolju formu, veće plate i DMI i generalno gledano bolje igrače i tim. Sve ukazuje na to da će ovaj meč biti još jedan u nizu koje ćemo dobiti. Naravno nećemo potceniti Čile, jer da nemaju određeni kvalitet sigurno ne bi dogurali dovde. Ozbiljno će biti analizirani i priprema meča neće biti ništa lakša od prethodnih utakmica. U ovoj utakmici verovatno možemo očekivati njihov CT, jer oni nemaju šta da izgube. Već su obezbedili da se naredno prvenstvo njihovog kontinenta igra u njihovoj zemlji, dostigli su neki maksimum koristeći normalno zalaganje, tako da ne vidim razlog da nam ne lupe CT. Do sada smo se dobro nosili sa najvećim zalaganjem, pa očekujem to i narednom meču, tj. sutra. Za nas je ovaj meč veoma bitan, jer predstavlja pretposlednju prepreku ka ostvarenju našeg cilja - osvajanja turnira. Ako pobedimo sutra, u finalu smo i samo će nas još jedan meč deliti od krajnjeg cilja. A i u tom poslednjem meču ćemo imati svoju šansu.
U drugom polufinalu igraju Estonija i Rusija. Rusija, ekipa koja je možda najspecifičnija od preostale 4 ekipe. Za ove 4 sezone koliko sam selektor nisam video da jedna ekipa ima ovoliko dobrih bekova i da im se igra zasniva upravo na njima. Kao što sam rekao i za Čile, čim su dogurali dovde, sigurno imaju kvalitet. Sa druge strane baltički, sićušni, ruski komšija - Estonija. Ekipa koja je po mojoj nekoj proceni u blagoj prednosti. Selektor im je okej lik i okej menadžer, a i uvek imaju dobru ekipu, tako da zbog toga dajem prednost njima. Mada Estonija ima problema sa formom i zbog toga će biti vrlo zanimljivo videti ko će izaći kao pobednik iz tog duela. Moj utisak je da smo jači i od Rusije i od Estonije, tako da završnica turnira obećava dosta. Videćemo kako će se situacija razviti.
Ostalo mi je još oko 700 karaktera, pa ću iskoristiti priliku i da kažem koju reč o treningu. Mi smo u ovaj turnir ušli kao prosečna ekipa koja ima okej igrače, ali nijednog super igrača. Po kvalitetu možda 6. ili 7. reprezentacija. Tokom turnira posvećena je velika pažnja kako za utakmice i taktike, tako i za trening. Pravilnim treningom i dobrom saradnjom naši igrači su postali mašine koji bi mogli da dobiju sve ekipe na ovom turniru. Ni sada nemamo nekog razbijača, sem možda Batrićevića kome forma varira, ali je zato napravljen jedan dobar sklop koji lepo funkcioniše, jedna jaka odbrana pre svega i odličan napad. Sve u svemu, želeo bih da se zahvalim svima na saradnji. Ako dođe do očekivanog uspeha, on je i vaš.
Last edited by Oziris at 9/17/2017 9:07:31 AM