BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A Reprezentacija - sezona 39

A Reprezentacija - sezona 39

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
00
287846.30 in reply to 287846.1
Date: 8/14/2017 2:37:21 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Kratka najava utakmice koja je vec pocela. Igramo sa Slovackom za prvo mesto u grupi. Nazalost, oni su ipak udarili ct i pokusace nesto ali zavise od Belorusije, koja nikakvih sansi nema protiv Poljaka na isto zalaganje. Ako izgubimo, odlucuje kos razlika, a znacilo bi prvo mesto, mislim da bi ipak bili u laksoj grupi kasnije.

This Post:
33
287846.31 in reply to 287846.1
Date: 8/14/2017 6:15:56 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nazalost, zavrsili smo neposteno kao drugi u grupi. To znaci i tezu grupu u drugoj fazi jer smo dobili, izmedju ostalih, Francusku i Spaniju. Kazem neposteno jer smo unistili Poljake, a nas su protivnici mnogo vise napadali. Slovaci su imali mozda 1% sansi da prodju dalje, a krancovali su nas ipak. Protiv Poljaka vrlo moguce da su svi stavili tie, eventualno mozda Estonija normal ali i to sumnjam. Mi smo istrpeli 2 kranca i 2 normala i opet su jedva bili ispred nas po kos razlici. Bas nije fer. Jbg, protiv nas su svi grizli, a protiv njih niko.
Sta je tu je, griscemo i mi u drugoj fazi, imamo pun ent tako da cemo svakako biti tvrd orah. Zainaticemo se!

This Post:
00
287846.32 in reply to 287846.31
Date: 8/15/2017 4:48:19 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Glavu gore I teraj dalje, sta je tu je!

Napred Srbija!

This Post:
00
287846.33 in reply to 287846.1
Date: 8/21/2017 11:59:52 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Igramo prvo kolo druge, teske faze na EP. Protivnik je Izrael, uz Madjarsku najprijatnije iznenadjenje sampionata.

Nazalost, kao sto znate, jedan poraz nas je odveo na drugo mesto u grupi, nezasluzeno. Da se ne ponavljam, spletom okolnosti grupe su totalno neujednacene, u nasoj grupi su glavni kandidati za zlato Francuska i Spanija, potom fenomenalna Litvanija punog enta, odlicni Izrael takodje punog enta i jedino je Madjarska bez sansi za nesto vise verovatno. U drugoj grupi najjaca je Poljska (koju smo oljustili), Portugal kao domacin ali prilicno neubedljivih igara do sada, solidna i nista vise od toga reprezentacija Turske kao i Bosna, Nemacka i Slovenija koje su trosile ent i nemaju znacajnijih uspeha do sada na takmicenjima. Koliko bi nam samo znacilo prvo mesto u grupi na kraju se ispostavilo, medalja bi bila tu, ubedjen sam. Sta je tu je, dosta kuknjave, dacemo sve od sebe pa sta bude. Plasman u kvalifikacije za SP bi bio uspeh, a medalja prilicna senzacija s obzirom da ce opet protiv nas ubedjen sam svi da traze pobedu i niko nas nece stedeti.

Da se vratim na Izrael. Obezbedili su plasman i pre poslednjeg kola prve faze, stedeli se tu i krcati su energije za drugu fazu. Pobedili su i Italiju i izbacili je sa takmicenja, protivnik su za respekt, u napretku konstantnom. Imaju igrace ogromnih plata, pogotovo spolja koji i dalje napreduju i treniraju se. Stvarno ozbiljan protivnik i mec ce biti jako bitan za obe selekcije i dalje ambicije. Imaju i bolju formu od nas, nasa nije losa ali njihova je odlicna. Idemo na pobedu naravno, sta bude bice. Neki igraci su nam izgleda stali sa napretkom jer su stari, poput Djokice, Boze, Doroa i Bilica, neki su spori sa napretkom zbog jako teskog treninga, poput Pekica, a neki lepo napreduju poput Lalata i Dogandze. Nisam bas najzadovoljniji dosadasnjim napretkom, ocekivao sam vise ali bice valjda bolje, pogotovo kod tih starijih igraca koji treba da se dovrse, svaki skil je bitan za naredne sezone.

20:30h Srbija - Izrael. Vidimo se na chatu ljudi.

This Post:
11
287846.34 in reply to 287846.33
Date: 8/23/2017 9:47:11 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
E tako, sad imam malo vise vremena za piskaranje. Odigrali smo prvu utakmicu druge faze, Srbija - Izrael 105-85! (43170)

Opet smo takticki skroz nadmudrili protivnika, koji uopste nije za potcenjivanje, odlicno se pokazao u prvoj fazi, pun je energije za nastavak takmicenja i ima visokoplatezne igrace, gotovo duplo visih plata nego nasi igraci. Ali nasi momci su, iako slabije placeni, odigrali srcano i izvojevali na kraju prilicno ubedljiv trijumf. Zamisao je bila ova: oni igraju sve zivo u napadu podjednako dobro, imaju fenomenalne sutere pa smo spolja stavili sve sa OD 20 na PG i SG i Vukcevica i Dogandzu sa jakim OD da cuvaju njihova krila, u slucaju da odigraju spolja, a zato im gadjali unutra ipak, da se osiguramo od napada unutra i ne ispadnemo pi.kice koje nista ne gadjaju Proslo nam je sve i prva pobeda je ostvarena.

Sad tek sledi pakao, ni ja jos uvek pojma nemam sta cemo i koga cemo da napadnemo, otom potom, forma ce krojiti dosta toga. U ostalim utakmicama nase grupe iznenadjenje se desilo u derbiju izmedju Spanje i Francuske. Spanci su takticki unistili Francuze ne dozvolivsi im da igraju svojom granitnom zonskom odbranom i tako jos vise zakomplikovali situaciju u ''grupi smrti'' jer su se Francuzi smatrali sigurnim polufinalistom, s obzirom da ipak odskacu kvalitetom i aktivni su sampioni starog kontinenta. U drugom mecu nase grupe, Litvanija je ocekivano lako savladala pomalo i istrosenu Madjarsku, koja je veliki podvig napravila samim prolaskom u ovu fazu iz cak 7. sesira pri zrebu. U drugoj grupi, iznenadjenja prakticno nije bilo, Portugal i Poljska su rutinski savladali BiH i Nemacku, a Turska je jos lakse savladala potrosenu Sloveniju. Dovoljno je pogledati rejtinge timova iz nase grupe i suprotne i zakljuciti koliko je kvaliteta na jednom mestu, a nekvaliteta na drugom.

Strucni stab je kako-tako kompletiran. Od 15 menadzera sa kojima sam pregovarao, dvojica su pristala da pomognu kao aktivni skauti, vvicktor (KK Miner) i Jorge Mendes Saric (KK Funjare sa Adica). Kao neki ''part skauti'', koji ce pratiti manju grupaciju igraca tu su Bimbilin (The Bimbilins) i dr (brasnjari). Ostali ni blizu nisu hteli, a neki nisu ni odgovorili na mejl. Tako da, neeeeekako imamo kao strucni stab, mada je i to nekako bas mlitavo i vec vidim da ce biti koliko od sledece sezone odustajanja od strane nekih i usled te nezainteresovanosti ne pise nam se dobro u buducnosti. Nije da kukam, samo sam realan, a videcete vec.

Pozdrav do vikenda, kada ce kladionica ponovo da se aktivira (izvinjavam se jos jednom) i kada se spremamo za sledecu utakmicu.

This Post:
00
287846.35 in reply to 287846.1
Date: 8/28/2017 2:08:23 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Igramo drugi mec druge faze, protivnik je Spanija. U pitanju je jedan od najvecih favorita za zlatnu medalju, u proslom kolu i mi i oni smo startovali sigurnim pobedama, s tim sto su oni demolirali prvog favorita, Francusku!

Forma nam je solidna, ne briljantna ali prihvatljiva. Njima je slicna, i spolja i unutra imaju par devetki, kao i mi. Bice tesko, vidim da ste svi gadjali na nas na kladionici, niste bas realni ali uskoro cemo videti sta ce da se desi.

Da ne palamudim previse, 20:30h Srbija - Spanija.

From: Oziris

This Post:
00
287846.36 in reply to 287846.35
Date: 8/28/2017 4:46:56 PM
Overall Posts Rated:
356356
Kada je kladionica u pitanju uvek ću staviti svoj tip na Srbiju. Ne nešto previše iz tog razloga što mi je stalo da pokažem neki lažni patriotizam, već zbog toga što iskreno verujem da možemo svakoga da dobijemo. Kao što sam znao da ćemo dobiti Poljake i Izraelce npr. Koliko je realno da dobijemo Špance u ovom trenutku, ne znam, ali znam da ne bi bilo fer da smo svi naređali kečeve na Španiju. Moj tip je više kao neka podrška tebi i timu koji imamo, koji je sposoban svakog da pobedi. :)

This Post:
00
287846.37 in reply to 287846.1
Date: 8/30/2017 2:51:34 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Doziveli smo prvi poraz u drugoj fazi, Srbija - Spanija 82-95. (43174)

Pa, moze se reci da je bilo za ocekivati, oni su stvarno jaka ekipa i jako teska za citanje taktike, raznovrsna. Stoga, pokusali smo da max rizikujemo, znao sam da postoji velika mogucnost da odigraju spolja ali opet znao sam da ako pogodimo ceo GDP da cemo imati velike sanse za pobedu. Takodje, 90% sam bio siguran da ce nam gadjati unutra pa sam probao sa svim raspolozivim snagama da napadnemo spolja, medjutim, mi i spolja... Ne smem sada da pisem previse o nasem napadackom potencijalu ali daleko smo od neke ultra raznovrsne ekipe nazalost. I da smo odigrali predvidljivi LI, isto bi se zavrsilo, pogodili bi nam, jednostavno nije bas bilo previse sansi za trijumf, oni imaju i apsolutno maksimalan ent.

Sto se tice same utakmice, je.es ti spoljnu taktiku kada je centar najbolji strelac! Taktika je odigrana za Zivadina pre svega, koji je najbolji suter, u najboljoj formi i plus su nam omasili GDP. Njegova partija - jad, beda i cemer. Iz nekog razloga, trener je previse stavljao Dogandzica, a premalo Vukcevica, za ovu taktiku. Dogandzina partija je njegova nagora u reprezentaciji sigurno! U napadu uzasan, ispucavac bez poente, u odbrani nista bolji, stalno su nas tovarili kad igra, pre svega Carreras. Iz ovakvih njihovih partija moraju da se izvuku neke pouke, moram dobro da se zamislim oko toga i rotacije na spoljnim pozicijama u zavisnosti od taktika. Djokica je takodje odigrao kriminalno, Njihovi bekovi su nas ubili preko njega, pre svega Ansa trojkama, a u napadu je izgledao kao prethodna dvojica pomenutih.

Sve u svemu, apsolutno zasluzen i prilicno rutinski trijumf prejake Spanije u ovom trenutku. Jednostavno, nismo vise sila kakva smo bili, imamo dosta neraznovrsne igrace i ima boljih reprezentacija. U sledecem kolu idemo na prvog favorita, Francusku, dacemo sve od sebe i videcemo koliko su nam realne sanse za pobedu. Molimo se za nasu neverovatnu formu!

This Post:
00
287846.38 in reply to 287846.37
Date: 8/31/2017 6:36:44 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Sve si pokusao ali nije islo.
Ali...da nisi gadjao ceo GDP tj. da nisi gadjao uopste dobili bi nas max 4 razlike ali morao si da rizikujes, opravdano. Cak mislim da bi bilo povuci potegni ali lako je biti general iza bitke :-)

This Post:
00
287846.39 in reply to 287846.38
Date: 8/31/2017 10:46:42 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Sve si pokusao ali nije islo.
Ali...da nisi gadjao ceo GDP tj. da nisi gadjao uopste dobili bi nas max 4 razlike ali morao si da rizikujes, opravdano. Cak mislim da bi bilo povuci potegni ali lako je biti general iza bitke :-)

Da nisam gadjao dobili bi nas sigurno isto, samo sa manjom razlikom , veruj mi Bilo je rutinski prilicno, vodili su i sa 16 ili 18 ne secam se tacno. Ne moze ipak da se igra ziheraski protiv favorita i ne gadja nista, iskreno to nije moj princip.

This Post:
00
287846.40 in reply to 287846.1
Date: 9/4/2017 1:50:00 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Igramo utakmicu protiv prvog favorita turnira, Francuske. Sta reci sem da smo autsajderi, probacemo naravno ali nisu se obistile nade sa formom. Nazalost, sto zbog nemarnosti menadzera, sto zbog randoma, forma nam je go ku... za ovu fazu takmicenja. Francuzima je, malo je reci, briljantna, nazalost. Neki igraci koji su nam bas potrebni za odredjene taktike vec drugu, trecu nedelju za redom imaju ocajnu formu, poput Jovance ili Celara. Jako je malo tu devetki za ovu fazu, moralo je bar pola reprezentativaca da briljira sa formom da bi imali realnije sanse. Napredak igraca je isto mnogo spor. Videcemo sta ce se desiti, tako je kako je.

20:30h Srbija - Francuska! Ne verujem da cu biti na chatu, igramo i sa Turcima, mora i to da se gleda. Bar negde da pobedimo moramo

Advertisement