Dosao je i taj dan, posle 6 sezona ponovo smo u finalu EP! Vec smo uzeli nasu desetu medalju ukupno u BB istoriji, a sestu na EP. Kojeg li ce sjaja biti, da li trece zlato ili drugo srebro na EP, saznacemo za nekih 2 sata.
Protivnik u nasem cetvrtom finalu na EP je selekcija Litvanije, koja je ostvarila svoj najveci uspeh u BB istoriji, osvajanjem tek druge medalje, a prvi put su u finalu. Sigurno je da i oni zele to zlato, imaju sjajnu, mladu i poletnu generaciju u napretku i vrhunskog poljskog selektora, Kozlika. Malo cudno to zvuci za jos jednu zemlju kosarke, koja ima i veliki broj korisnika, oko dva i po puta vise nego mi. Imaju pun entuzijazam ali srecom po nas, ne i predobru formu, tako da smo tu u sitnoj prednosti. Sigruno imaju velika ocekivanja od Zantmanisa, jednog od najboljih svetskih BB igraca. Kvaliteti su nam podjednaki, imamo i prednost domaceg terena i moze se reci da smo blagi favoriti ali daleko od toga da je ovde sve reseno, kao sto mnogi misle, daleko. Litvanija je selekcija koja je bez poraza u drugoj fazi, sve su lagano pobedili, a opet sa druge strane, za razliku od nas, imali su za protivnike reprezentacije iz drugog kostura Evrope po kvalitetu, poput Portugala, BiH ili Ukrajine, a u polufinalu su odrali Francuze koji su bili skroz potroseni i bez entuzijazma posle silnih klanja u nasoj grupi.
Odmah ce se videti kako je ispalo selektorsko nadmudrivanje, taktike ce biti kljucne, a ja vas pozivam da se u sto vecem broju odazovete na chat od 18:00h, taman posle sljake ili ostalih obaveza, da se tresemo zajedno, nismo duze vreme igrali ovako veliku utakmicu, najvecoj i u mojoj BB karijeri svakako! Za zlato!!!