Ljudi, ajde malo da pokusamo da promenimo nacin razmisljanja.
Da pokusamo da pomognemo ako smo zainteresovani ili da pustimo ljude da rade ako nam je svejedno.
Od zluradih komentara i prozivki posle utakmice nikakve koristi nema.
Kada vidimo sta je protivnik igrao - svi znamo (nadam se) sta je trebalo da igramo.
Ko ima predlog neka se javi PRE utakmice.
Dalje, u ovakvim okolnostima treba pojednostaviti pricu: nema vise potrebe podsecati vlasnike reprezentativaca da cuvaju formu...oni to vec znaju i sada je ili hoce ili nece.
Oko skautovanja talentovanih igraca takodje nema mnogo filozofije - ko hoce da pomogne neka se ovde javi, kaze koje lige uzima i posle da izvestaj selektoru.
Dobro rece Trbazzi nekoliko postova unazad i to je sustina - posle tekme nema nikakve koristi od rasprave.
U slucaju poraza se konstatuje greska, a svaki selektor je dovoljno strucan i korektan da to sam uvidi i napise pre nego sto ga iko prozove.
Prica oko dogovora je takodje bespredmetna. Sve sto se dogovara vredi onoliko koliko i rec strana koje ucestvuju.
Pri tome, otvara mogucnost i ne pridrzavanja dogovora. Za sada nije protiv pravila BB-a pa je i formalno dozvoljeno.
I ovde je sve do tacke gledista - neko ce reci "cilj opravdava sredstvo", drugi ce reci "igraj fer (i budi hendikepiran u odnosu na druge repke minus eventualni izuzeci), verovatno bez ekstra rezultata ali bar imas tu satisfakciju", treci misli "da je to pragmatican pristup gde eventualnim dogovorom svi izvlace maksimum" itd.
I ko je u pravu? Ko je kvalifikovan da sudi o tome i po kojim kriterijumima?
Svako ce izabrati ono cemu je najblizi u razmisljanju i nema potrebe da ga drugi ubedjuju ili da on druge ubedjuje u ispravnost razlicitog misljenja.
I jedan offtopic - ajde da probamo da se uzdrzimo od medjusobnih provokacija. Od toga sam se cak i ja izlecio - znaci da je moguce. Sada radim na tome da provokatori postanu nevidljivi i to je to...(ide malo teze ali bice).
Uzdrzite se od svake akcije kojom nekoga vredjate jer samo vase misljenje o nekome ili necemu NIJE DOVOLJNO za zakljucak u odsustvu jasnih argumenata...pri tome, tom prozivkom ili vredjanjem nista ne podsticete osim raspirivanja mrznje i nesloge na forumu.
Bolje i da nema postova i tema na forumu uopste nego da ima za nasu zajednicu uobicajenih...
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos