Ja, a free agent rendszer kinyírása miatt én is kitértem a hitemből annak idején. Meg is lett az eredménye az okos változtatásnak, jó nagy ugrás az árakban. Jobb lett volna a piacra bízni (mindig jobb). Amúgy az útmutatóban tényleg az van, hogy például centert érdemes elkezdeni edzeni (persze nem úgy van ott, mintha tanács lenne, de mégis azt sugallja a kezdők részére, hogy centerekkel érdemes elkezdeni foglalkozni).
A fő bajt abban látom, hogy továbbra is értelmetlenül eltér a centerek fizuja a többi posztétól. Tudom, hogy a játékot kár összevetni a valósággal, mert attól azért messze áll, de hosszabb távon nyilván az lehet a játékkészítők célja is, hogy minél jobban közelítse a valós állapotokat, mivel ez jelentheti az élvezhetőség javulását. A valóságban pedig sosem volt ilyen eltérés, ma sincs, és szerintem nem is lesz. Ha lefordítjuk a valóságot, akkor a játékban Howard kétszer annyit keresne, mint James vagy Wade, azért ez vicces valahol. Nyilván nem lehet azonnal szintre hozni a fizetéseket, de tendenciájában el kellene kezdeni arra haladni. Szerintem csak a skillek nagyságától kellene függenie a keresetnek, és a posztnak nem kellene befolyásolnia.
Más... Szerintem nem lehet azt kijelenteni, hogy a mostani árak alacsonyak lennének. A jövőben akár állandósulhat is ez az állapot, vagy akár további csökkenés is lehet, hiszen eléggé új ez a fejlemény. Még az sem változtat rajta feltétlenül, hogy azok a csapatok, akik eddig "ültek a pénzen" nagybevásárlásba kezdenek, hiszen el is kell tartani azokat a játékosokat, nem csak megvenni. Sokkal valószínűbb, hogy az eddigi árak voltak túl magasak. Benne lehet az is, hogy a farmcsapatok száma most már jóval nagyobb, mint korábban (ne csak a magyarokat nézzétek, hanem a külföldieket is, összességében az egészet), és ezért ma már több a minőségi játékos a piacon, mint korábban. A free agent rendszer likvidálása előtt sem lehetett feltétlenül alacsony áron minőségi játékoshoz jutni, de a középkategóriából már lehetett válogatni, és lehetett jó üzleteket kötni.