Souhlasím s tím co psal rwystyrk k tréninku hráčů. Pokud z těch hráčů chceme vyždímat maximum, tak je nezbytné mít trenéry minimálně level 6 + 6. Je potřeba, aby draftovaní hráči měli dobrou startovní pozici (nejlépe 18 let, vysoké TSP a dobré rozložení skillů).
U guardů není potřeba výrazně snižovat JR a PA, protože jde o rychlé tréninky. Samozřejmě vždycky bude záležet na výšce hráče. Dám za příklad svého hráče v utopii - Peroutka, 22 let, 183 cm. Od minulé sezóny mu trénuji JR a skáče mi prakticky po každém tréninku. Za celou dobu jsem trénoval JR pouze 8x a přitom zaznamenal plných 8 skoků (z hodnoty 5 na 13)!
Je to trochu zkreslené, protože jsem to občas proložil i jinými tréninky (střelba pro PG/SG, 1/1 pro SF/PF nebo OD), ale nějakou vypovídací hodnotu to má. Abych byl úplně přesný, tak od začátku minulé sezóny doteď absolvoval 21 tréninků, z toho 8x JR, 6x jeden na jednoho, 4x střelba, 3x presink. A zlepšil se +8 JR, +5 JS, +2 HA, +2 DR, +1 OD, +1 IS.
Myslím, že na tomhle příkladu je vidět, že u těch malých hráčů nemusíme JR a PA ubírat. Samozřejmě klíčový faktor zde je výška hráče. Konkrétně tohodle hráče asi těžko dotlačím na IS/ID = 14 (aktuálně má oboje 6). Na zabijáky s vysokým IS bude třeba počítat spíše s hráči 190+ cm.