Po mom misljenju, kao sto su se kotoor i njegovi pomocnici zalili na rad flavijusa i ostaliih sa mladim igracima, ni sada situacija nije bajna da budemo iskreni.
Odgovore koje dobijam od vlasnika su svakojaki: imamo i primere gde vlasnici nemaju trenera min lvl 5 nego i manje. Takodje i polovina ne odgovori na poruke ... Naravno ima i pozitivnih primera.
Ja ne želim ni na koga da se žalim zato što smatram da oni koji su zaduženi za nadgledanje treninga potencijalnih reprezentativaca treba da pruže ruku pomoći, a na vlasnicima igrača je da je prihvate ili ne. U zavisnosti od sezone do sezone, nekad će tih ljudi biti više, nekad manje, i tu malo uticaja imaju treneri repke(naravno, ukoliko se postave oni koji imaju više iskustva od menadžera koje savetuju, a ne obratno). Osnovna stvar je da se treneri maximalno posvete onima koji su voljni za saradnju, a ako to ne urade pravilno, onda zalba na njihov rad ima smisla.
Ja sam dobio 19-ogodišnje centre koji su najbolje napredovali, mada je kod njih ista situacija kao sa popajevim bekovima, sa tom razlikom da su meni svi odgovorili na poruku. Skoro svi ti najbolji centri od 19god su trenirali po nahođenju svojih vlasnika, a ne repkinog trenera centara, tako da stoji zaključak da dok god se većina nas koji poznajemo finese treninga ne opredeli za treniranje igrača sa drafta, umesto što pokušava odmah na njima da profitira višemilionskim prodajama, bićemo tu gde smo, repka između drugog i trećeg šešira.
Raduje me jedino činjenica da su ti najbolji centri dopali u ruke ljudi koji znaju kako dobro odraditi trening ili onih koji još uvek nisu maximalno upoznati sa tim, ali su spremni na saradnju. Mnogo je lakše sada raditi savetovanje treninga, jer je veliki broj ljudi ovde već 4-5 sezona, pa se ne troši mnogo vremena u objašnjavanju, već se u tri rečenice sporazumemo šta treba trenirati. Samo tako nastavite momci!