BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő IX.

Kérdés és csevegő IX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
157831.303 in reply to 157831.302
Date: 10/24/2010 5:38:30 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Azért élvonalban simán össze lehet hozni 6-700k-s összfizut ... kétlem, hogy ez II.-ban hosszú távon jelenleg megvalósítható lenne.

From: Bereny
This Post:
00
157831.304 in reply to 157831.303
Date: 10/24/2010 7:43:06 PM
Én úgy gondolom, hogy a center árak visszaesése annak köszönhető, hogy a túl sokan gondolták úgy, hogy centert érdemes edzeni, így túl sok jó center lett, és alacsonyabbak lettek az árak. Nem is tudom hol olvastam, de egy kezdőknek szóló programban azt tanácsolták, hogy belső emberek edzése a legmegfelelőbb gyors pénzszerzésre. Erre sokan rájöttek, így már nemis ez a legmegfelelőbb...
De a többi poszt ára is visszaesett, habár közel sem ilyen mértékben, azt meg a free agent visszaállításának tulajdonítom. Sajnos az nagyon befolyásolja a buzzer pénzt. Amikor kivették, akkor elszabadultak az árak, miután visszatették a béka segge alatt lett. És ebben nincsen átmenet az a baj....

From: kaygee

This Post:
00
157831.305 in reply to 157831.304
Date: 10/25/2010 3:17:27 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ja, a free agent rendszer kinyírása miatt én is kitértem a hitemből annak idején. Meg is lett az eredménye az okos változtatásnak, jó nagy ugrás az árakban. Jobb lett volna a piacra bízni (mindig jobb). Amúgy az útmutatóban tényleg az van, hogy például centert érdemes elkezdeni edzeni (persze nem úgy van ott, mintha tanács lenne, de mégis azt sugallja a kezdők részére, hogy centerekkel érdemes elkezdeni foglalkozni).

A fő bajt abban látom, hogy továbbra is értelmetlenül eltér a centerek fizuja a többi posztétól. Tudom, hogy a játékot kár összevetni a valósággal, mert attól azért messze áll, de hosszabb távon nyilván az lehet a játékkészítők célja is, hogy minél jobban közelítse a valós állapotokat, mivel ez jelentheti az élvezhetőség javulását. A valóságban pedig sosem volt ilyen eltérés, ma sincs, és szerintem nem is lesz. Ha lefordítjuk a valóságot, akkor a játékban Howard kétszer annyit keresne, mint James vagy Wade, azért ez vicces valahol. Nyilván nem lehet azonnal szintre hozni a fizetéseket, de tendenciájában el kellene kezdeni arra haladni. Szerintem csak a skillek nagyságától kellene függenie a keresetnek, és a posztnak nem kellene befolyásolnia.

Más... Szerintem nem lehet azt kijelenteni, hogy a mostani árak alacsonyak lennének. A jövőben akár állandósulhat is ez az állapot, vagy akár további csökkenés is lehet, hiszen eléggé új ez a fejlemény. Még az sem változtat rajta feltétlenül, hogy azok a csapatok, akik eddig "ültek a pénzen" nagybevásárlásba kezdenek, hiszen el is kell tartani azokat a játékosokat, nem csak megvenni. Sokkal valószínűbb, hogy az eddigi árak voltak túl magasak. Benne lehet az is, hogy a farmcsapatok száma most már jóval nagyobb, mint korábban (ne csak a magyarokat nézzétek, hanem a külföldieket is, összességében az egészet), és ezért ma már több a minőségi játékos a piacon, mint korábban. A free agent rendszer likvidálása előtt sem lehetett feltétlenül alacsony áron minőségi játékoshoz jutni, de a középkategóriából már lehetett válogatni, és lehetett jó üzleteket kötni.

This Post:
00
157831.306 in reply to 157831.305
Date: 10/25/2010 3:45:59 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szerintem csak a skillek nagyságától kellene függenie a keresetnek, és a posztnak nem kellene befolyásolnia.

Egyetértek, sőt! Lehet, h butaság, de szerintem olyan ár képzőrendszer kéne, amely:

A skillek mértéke x $ > pl. 10-es +50k, 11-es +100k , 12-es +150k, 13-as +200k ... 20-as +750k
Az edzés és a hozzáadott érték alapján kerülne meg szabásra a piaci ár. Nem lehetne trédelni, mert nem haszonszerzési céllal működik a játék… Aki pénzt szeretne, az dolgozzon meg és eddzen!

Konkrét példa árszabásra

Megvettem a játékost 1M-ért,, az edzőt 500k-ért.
Lenne egy edzésgazdasági-napló, hogy milyen posztra mennyi értéket állított elő az edző.
És ha feledzem teszem azt 13-as szinte egy skilljét a playának, akkor az +200k lenne az árszabás alapján.
A játékos piaci ára 1 millió + az edző játékosra eső arányos edzés-része (500000/12 fő játékos létszám= 41667*10 hét edzés > 416667 + a skillnövekmény lehetne. Nem több, nem kevesebb kötött piaci ár. Konkrétan 1m + 416667 + 200000 = 1.616.667$

Én így tartanám igazságosnak az árképzést, le lehet szólni, de aki pénzt szeretne, az dolgozzon meg érte.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 10/25/2010 3:48:17 AM

This Post:
00
157831.307 in reply to 157831.306
Date: 10/25/2010 4:43:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
Azért az vicces, hogy 3 szezonnal ezelőtt vettem egy 18 éves u21 esélyes játékost 1,6 millióért.1 posztos edzéssel edzettem a srácot lehet kicsit lemaradt de azért még mindig u21 esélyes és most em tudnám 3 szezonnyi edzéssel a háta mögött a vételi áron se eladni.ha tovább edzem meg megugrik a fizetése, ezért már nem fogom tudni eladni.Igazából akkor eladásra nem lehet edzeni ebbe a játékba?Honnan lesz akkor pénze egy 4. osztos csapatnak?Mert nem az 5000 férőhelyes stadionjából az tuti.Így tényleg nem lehet utolérni a szuper ligás csapatokat.pont ezzel a folyamatos árhulámokkal könnyítik meg a trédelők dolgát.Én az első szezonomba full amatőrként 10x annyi pénzt trédeltem össze, mint amennyit 2 szezonnyi edzéssel bárki keresni tud jelenleg.Húztam egy 18 éves tehetséget.3x nagyszerű skilekkel kevesebbet ér jelenleg mint amikor húztam és 3x jó volt a főképessége.Ez vérlázító felháborító és a játék élvehetőségének a rovására megy nagyon erősen.Így nem megtartani, hanem elüldözni fogják az újonnan regisztrálókat.Aztán meg sírnak rínak a fentartási meg egyéb költségek miatt rendszerüzenetek formályában.Hát használhatóvá és értelmessé kéne tenni ezt az egész fizetési, személyzeti, edzés,i eltarthatósági, válogatottsági, bevételi, pénzügfyi rendszert!Nem az új taktikák bevezetésével, mindenféle lófityfirity szavasásokkal (B3;VB;foci VB) kéne foglalkozni.mert az leszarja az akit maga a játék érdekel.

Egy elkeseredett Manager!

u.i.: ha tudnék egy kicsit angolul hetente 4 ilyen üzenetet írnék az illetékeseknek!

a helyesírási és egyéb más hibákért a vezetőség nem vállalja a felelőséget.

From: newsea

This Post:
00
157831.308 in reply to 157831.307
Date: 10/25/2010 5:17:58 AM
Overall Posts Rated:
110110
Egyet értek mindenkivel akit elkeserít a piac mozgása,
sajnos a hattrickben is megéltük ugyanezt annó (jól tönkre is ment ott a játék ettől - aztán én abba is hagytam szóval nem tudom most mi újság, hogy rakták helyre a piacot)

Ami az edzést illeti azért azt hiszem sok túlzás elhangzott itt.
Ha valaki pénzt szeretne edzésért az ne vegye U-21 jelölteket milliókért, lehet venni nagyon jó játékosokat (akik csak 1-2 skillel vannak lemaradva) ötöd áron, akiket 3-4 szezon alatt remek játékosokká lehet fejleszteni, ha meg az ár akkor se érné meg, jó multiskilles playákkal minden trade nélkül el lehet jutni akár a csúcs közelébe is...

nem kioktatni akarok senkit - hanem reményt adni (ne menjen el a kedvetek mint nekem annó a hattricktől, már csak azért se mert a BB sokkal jobb mint a hattrick valaha volt - szerintem)
példának itt vagyok én, úgy lettem bajnok, sőt most már kupagyőztes is, hogy kinti támadással néhány kiegészintő belső emberrel, hogy az összes kulcsjátékosomat 18 éves korától én edzettem, sőt nagy részük még saját draft is volt.
És mind le volt maradva picit az U-21 től de 23 éves korukra már 1 osztály meghatározók lettek.
(pont pár hete vettem egy külső klasszist, de ez elött csak belülre igazoltam ... és soha nem horribilis fizetésűeket)

From: JoeBlack

This Post:
00
157831.309 in reply to 157831.308
Date: 10/25/2010 5:41:27 AM
Overall Posts Rated:
411411
Na pont ez az amit én írtam!Nem akarok idézgetni de:

Piacra eladásra nem érdemes nevelni, hanem saját haszsnálatra.Ezt írtam én is.Nem túlzás az, amit írtam az edzéssel kapcsolatban.Ha rám gondoltál ezügyben.Egy év alatt össze tradeltem 2 millát.kíványcsi lennék mi az az edzés típus amivel egy szezon után te fel tudod ezt mutatni.Ne értsetek félre senkinek se javaslom a tradelést abbahagytam én is.Most épídgetem a csapatomat.De ez a kontraszt főleg ilyen árhullámok mellett egy trédelő kánaán.Fogadni merek bárkivel, hogy ha a jelenlegi csapatomat törlöm trédelésből eljutok ugyan erre a szintre 3 szezon alatt.És ez elkeserítő.Minek akkor kemény munkával edzegetni?40k-s fizetésű edzőket tartani?számold ki, hogy mennyibe kerül lecserélni egy 5-ös edzőt megvárni míg elér a fizetése olyan magasságot amire megint cserélni kell, közbe mennyit költesz a fizetésére, és azalatt az idő alatt mennyit keresel a egyposztos edzéssel amivel 2.5 embert tudsz edzeni kb.keresel vele 3 szezon alatt ha minden költséget levonsz 3 millát?az egy közepesen erős játékos ára.ha meg belefutsz egy ilyen árhullámvölgybe keresel 2 millát 3 sszezon alatt sszerencsével?annyi van abból is ha elkezdek stadiont húzni az edző árából, meg draftra költöm a pénzt, meg idősebb játékosokra, és hozom a meccseket.Lehet rosszul látom de érdemes lenne utána számolni ezeknek.

From: Chosen

This Post:
00
157831.310 in reply to 157831.305
Date: 10/25/2010 5:55:09 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Csak kiragadnék egy momentumot abból, amit mondtál: csak elképzelésem van arról, hogy miért magasabb a centerek fizetése. Véleményem szerint a szándék az lehetett, hogy a lényegesebben könnyebben "előállítható" centereket drágább legyen eltartani. A lényegesen könnyebb alatt azt értem, hogy gyak. 3 alapskillt kell nyomni nekik edzésben (IS, ID, RB), esetleg egy kis blokkolás még, és kész a centred. Ha jók voltak alapból a kiegészítő skilljei, akkor egész jó játékos lett belőle.
Kinti edzésnél azért jóval összetettebb a dolog, főleg a bedobók edzése nem kevés kompromisszumot és áldozatot követel az edzés során. Nyilván ezt szerették volna díjazni a kinti játékosok alacsonyabb fizujával. Az más kérdés, hogy eléggé túllőttek a célon, és irreálissá tették a rendszert...

Másik téma - nevelés eladásra:
Ha valaki eladásra akar nevelni, akkor ne "sztár" és afölötti tehetségekben gondolkodjon. Veszek mondjuk egy "6. ember" - "tehetség" szintű emberkét mondjuk max. 100K-ért, akkor 2-3 szezon alatt lehet belőle csinálni olyan játékost, aki milla környékén kel el, igaz arra már kb. el is éri a tehetsége által meghatározott plafont, de ki nem sz*rja le, ha úgyis csak eladni akarom? És egy tuti, akár még első osztályban is használható kiegészítő ember lehet belőle, ha esetleg mégsem adom el.

This Post:
00
157831.311 in reply to 157831.309
Date: 10/25/2010 5:55:32 AM
Overall Posts Rated:
350350
edző megtérülési ráta (EMR)

Az edző vételára= CP
régi edző fizuja= OC
új edző fizuja= NC

EMR = (CP+OC) / (OC-NC) a végeredmény pedig, hány hét alatt térül meg az edzőcsere.

This Post:
00
157831.312 in reply to 157831.309
Date: 10/25/2010 6:08:41 AM
Overall Posts Rated:
190190
Attól függ, mi a célod, dzsevasz. Szerintem egy trade-elő csapat sosem lesz esélyes bajnoki címre, csak, ha sikerül 12-15 millió pénzt összeszednie, hogy vásároljon 5db játékost kezdőnek. Ennél szerintem sokkal egyszerűbb egy kezdőcsapatot kinevelni, de legalábbis három embert, mögéjük cseréket nevelni. A hiányzó kettőt pedig megvenni. Az 5-ös edző nem kerül sokba, a két játékos pedig már 3-4 miláért megvehető(jelenleg). Kevesebb idő is kell hozzá.

Más: valami ötlet az értékesítési bevételek változásáról? 3 vereséggel álltam, kaptam 100k-t, most nyertem 2-t, egyből lecsökkent 75k-ra....inkább kiesek, ha ez így folytatódik.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: JoeBlack

This Post:
00
157831.313 in reply to 157831.310
Date: 10/25/2010 6:57:12 AM
Overall Posts Rated:
411411

Másik téma - nevelés eladásra:
Ha valaki eladásra akar nevelni, akkor ne "sztár" és afölötti tehetségekben gondolkodjon. Veszek mondjuk egy "6. ember" - "tehetség" szintű emberkét mondjuk max. 100K-ért, akkor 2-3 szezon alatt lehet belőle csinálni olyan játékost, aki milla környékén kel el, igaz arra már kb. el is éri a tehetsége által meghatározott plafont, de ki nem sz*rja le, ha úgyis csak eladni akarom? És egy tuti, akár még első osztályban is használható kiegészítő ember lehet belőle, ha esetleg mégsem adom el.

Látod ez az amit pláne nem értek. edzettlen posztra is nézz meg egy leganda tehetségüt mennyiért vesznek meg, meg egy 6. ember tehetségüt.nem edzi mégis kifizeti érte a több pénzt.szóval ha veszel 100k-ért egy 6. embert 3 szezonig edzed eladhatod 1 milláért.ezt megcsinálod még 2 emberrel jó esetben.az 3 szezon alatt 2,7 milla nyereség.ebből elvisz egy 5-ös edző 30k fizetéssel meg megvétellel együtt kb. (vedd meg 300k ért olcsón jutsz hozzá+számoljunk 30k átlag fizuval a 3 szezonra, és így akkor 3 szezonig nem cserélsz edzőt) (15 hét egy szezon ha jól tudom?) 300k+45x30k=1,65 millió!ezt vond le a 2,7 milla nyereségedből.marad 1.1 milla nyereséged a játékosaid eladása után.ugyebár pótolnod kell a 3 eladott játékost edzett poszton ami megint 3x 100k maradt 800k nyereséged 3 szezonnyi edzés alatt.gratulálok nyereséges üzlet!vehetsz rajta egy fosadék centert.ha nem 1 milláért adod el darabját hanem 1.5 milláért mert jó bótot csinálsz mindhárommal akkor is CSAK 2.3 milla nyereséged van.nem számoltam a különböző levonásokat és azt sem, hogy az első szezonokban mennyit buksz a nevelésük miatt a szponzori meg meccsbevételi pénzekből!3 szezony alatt napi 20 perc játékkal nevetve össze trédelek 2x ennyi pénzt és csak 1-es edzőt tartok mellette.Szóval mi éri meg akkor mi nem?

Advertisement