Reprezentacija nije ista sa i bez Teodosica, bas kao i CSKA.
Koliko god ljudi pljuvali po njemu, sto opravdano, sto ne, takav igrac nam je neophodan.Istina, odise nedisciplinom, nekom vrstom letargije, medjutim tako lucidan igrac se radja jednom u x godina...
Nemojte zaboraviti utakmice protiv, recimo, Slovenije i Spanije, kada ste se kleli u njega.Ovom nasem timu, kakav je, on se namece kao idealni vodja.
Obaska to sto drugu godinu zaredom igra sa Krsticem u timu, vrte taj pick and roll, do tancina su ga razradili.
Iz tog razloga, ja bih zvao sva 4 Srbina iz CSKA, mislim da momci zasluzuju poziv.
Kad smo kompozicije tima, sa Milosem i Nenadom, u petorku bih gurnuo Gagija Milosavljevica,Novicu i Bjelicu/Lucica.
Micov bi ulazio sa klupe, uzimao suteve, narocito kada je Teodosic van igre.Rezervni plejmejker nam je rak rana vec godina, ne mogu da zamislim kako bi to jos izgledalo bez Milosa!
Vasilije jeste potencijal, ima telo, ima tu dozu bezobrazluka da krene na bolje i jace od sebe...medjutim, shvatite da je KLS na mnogo,mnogo nizem nivou od ostalih Evropskih liga.Ocekivati od 19godisnjaka, koji je imao 3 krstene utakmice u karijeri, da doprinese ekipi na EP je iluzorno...
Ostaju nam Rasic i Markovic.
Sto se rezervnog centra, pa i petog visokog, ne bih mogao da se odlucim izmedju Katica,Stimca i Bobija.Svako od njih nema kvalitet za reprezentaciju, medjutim momci su svakako veliki borci i svako od njih ima uspesnu sezonu iza sebe.
Ipak, mesto rezervnog centra bih rezervisao za Katica.Covek ima sezonu iz snova.Nijedan centar mu nije zadavao probleme u sezoni, ako izuzmemo Lija na mecu u PG,cak sta vise...siguran sam da bi Rasko kontrolisao Evropske petice, taman koliko je potrebno Krsticu da odmori.
Eto,ekipa bi izgledala ovako nekako
Teodosic,Rasic,Markovic
Milosavljevic,Micov
Bjelica,Lucic
Velickovic,Erceg
Krstic,Katic, Bobi/Stimac
Igor Rakocevic je moja velika zelja.Ipak, svi znamo da to nije realno, iako je Sarunas u 35oj igrao za Litvaniju...
Naravno, ovo sve pod uslovom da su Macvan i Savanovic otkazali, kao sto su najavili.
P.S. Micov bi igrao na poziciji 2 i 3,Nemanja na 3 i 4.