BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
159725.309 in reply to 159725.307
Date: 11/18/2010 3:09:10 PM
Overall Posts Rated:
9494
Nie.

From: m4ti_

This Post:
00
159725.310 in reply to 159725.308
Date: 11/18/2010 3:18:11 PM
Overall Posts Rated:
2121
To jest właśnie to. "Niebot" wyraził swoją opinie i został zgnojony, zmieszany z błotem, głupie docinki itp. Tylko dlatego, że ma inne zdanie niż Wy. Może jego gramatyka, ortografia, stylistyka pozostawia dużo do życzenia ale to nie powód aby go gnoić.

Po drugie powiedz mi kurde gdzie napisalem, że porównuje się do al_saida. Chyba masz jakaś czarną moc ostatnio, że w zdaniach szukasz tylko tego do czego można się przyczepić. Między mną a al_saidem jest przepaść ogromna a nawet i większa. Nigdy taki dobry nie będę.

To, że jest sztab to widzę ze też nie moja zasluga, sam sie zrobił. Niech będzie ze do końca ja ten zły. To, że napisałem do odpowiedniego managera aby wątki pisał to też źle tak? Niech będzie.

To, że Niebot zbiera informacje na moją prośbe to też nie moja zasługa. Ok.

A i nie kłamałem co do uczelni bo wifi jest nawet w kiblu wiec z tym nie ma problemu. Gorzej z tym, że w przerwach i po zajęciach latam do pracy ale i tak uważam, że na wszystko znajduje czas.

Ja nie jestem samokrytyczny? Jestem i to w pierwszej kolejności. W meczu z Włochami nie potrzebna była strefa MtM za to w ostatnim meczu by to wystarczyło. Wątki meczowe były. Dyskusja w nich prowadzona nie była zazwyczaj z meczem zwiazana. Kazdy mógl napsiać jak najlepiej zagrać i w obronie i w ataku ale tylko Ty napsialeś posta a tak to dopiero pojawiły się jak juz znany był wynik. O czym to świadczy? Sam sobie odpowiem na to pytanie:) O tym, że mało się osób przejmuje kadrą, dlatego, że w ogól niej jest taka atmosfera. Zepsuta przez selekcjonera ale swój gnój dorzuciło tu kilku managerów.

This Post:
00
159725.311 in reply to 159725.305
Date: 11/18/2010 3:18:17 PM
Overall Posts Rated:
179179
Kiedy Edmund ożyje na łamach BBibfo?;)
Smutne oraz bardzo prawdziwe wnioski wysuwasz, z którym się zgadzam w 100%. Tu nie chodzi t o brak wyników, lecz o sposób podejścia do całości. Wyczuwam w postach selekcjonera problem "oblężonej twierdzy". Nawet przegrana z NZ, odpowiednio szybko skomentowana, samokrytycznie oceniona spowodowałaby inne wrażenie. Przegrać można, nawet z NZ, lecz to że bez twoich kilkudniowych przypomnień prawdopodobnie nie byłoby żadnego komentarza, zakrawa na kpinę.
Tłumaczenie tego wyniku "bo tak, ale i tak jestem, prawie najlepszy ( ciekawe co na to inni, ex-selekcjonerzy ?:) ) to już gruba przesada. Najsmutniejsze jest to, że selekcjoner nie dostrzega nic więcej w Twoich i innych postach, jak tylko atak, atak, atak...

This Post:
00
159725.312 in reply to 159725.309
Date: 11/18/2010 3:19:33 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Nie.

nie wnikam jak..ja się wypowiadam za siebie.. ja czuję się lekko oszukany w tych dwóch sezonach

ale nawet teraz chciałbym zmiany i to możliwe...

Last edited by Astarotte at 11/18/2010 3:20:11 PM

This Post:
00
159725.313 in reply to 159725.312
Date: 11/18/2010 3:22:07 PM
Overall Posts Rated:
9494
Będą zmiany jeśli wszyscy zamkną usta. Lepiej jest krytykować niż pomóc?

This Post:
00
159725.314 in reply to 159725.313
Date: 11/18/2010 3:31:59 PM
Fragmin Team
IV.31
Overall Posts Rated:
11191119
Będą zmiany jeśli wszyscy zamkną usta. Lepiej jest krytykować niż pomóc?

Proszę Cię... Nie strzelaj sobie po kolanach... Jeżeli wszyscy zamkną usta to będzie lepiej, fajniej czy jak? Ja rozumiem, że chcesz zaistnieć - ale jest takie stwierdzenie :"konstruktywna krytyka", która naprawdę ma na celu pomóc... Czy padła jakakolwiek prośba ze strony "sztabu" co do... - no właśnie co do czego miała paść prośba, jeśli "sztab" wie lepiej i już... Żałosne...

From: MuzG

This Post:
11
159725.315 in reply to 159725.313
Date: 11/18/2010 3:32:42 PM
Overall Posts Rated:
3030
To, że jest sztab to widzę ze też nie moja zasluga, sam sie zrobił. Niech będzie ze do końca ja ten zły. To, że napisałem do odpowiedniego managera aby wątki pisał to też źle tak? Niech będzie.
To, że Niebot zbiera informacje na moją prośbe to też nie moja zasługa. Ok.

I na tym polega Twój problem moim zdaniem m4ti - napisałeś na początku swojej kadencji najwyżej kilka BB-mail do niebota i do skatów aby mieć jakiś sztab, po czym cichaczem się "ulotniłeś" i zostawiłeś prawie wszystko wszystko samemu sobie.
Coś na zasadzie kapitana samolotu który zebrał załogę, stewardesy a następnie wystartował i wyskoczył sobie ze spadochronem. Samolot się rozbił, ale kapitan na swoją obronę mówi "przecież zebrałem całą załogę samolotu" (pomijając fakt że nikt z załogi nie ma prawa sterować tym samolotem).

This Post:
11
159725.316 in reply to 159725.306
Date: 11/18/2010 3:37:19 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Jako że pośrednio zostałem wywołany do tablicy przez m4ti_ego i bezpośrednio przez kilku innych managerów to może napiszę co o tym myślę....
Zanim m4ti_ został selekcjonerem był lubianym i szanowanym managerem przez większość społeczności - również przeze mnie. Kiedy wygrał wybory sądziłem, że oddaję NT w dobre ręce choć miałem wrażenie, że kozlik4 bardziej mógłby się kadrze poświęcić...

Pierwszy mecz sparingowy i od razu walkower Mimo sympatii do nowego selekcjonera sam pierwszy "rzuciłem kamieniem", że dał ciała już na wstępie i dalej tylko zaangażowanie i wyniki mogą go obronić. Na to co się później działo chciałbym spuścić zasłonę milczenia, bo nie mam w zwyczaju kopać leżącego...
Wierzyłem jednak, że w tym sezonie będzie poprawa i m4ti_ chociaż częściowo odbuduje swój autorytet. Powiem szczerze, że ja tej "nowej jakości" ( poza tytułem tego wątku ) nie widzę... Żeby chociaż atmosferę udało się "ocieplić"....a mam wrażenie, że pod tym względem jest jeszcze gorzej niż było. Selekcjoner chyba nie wytrzymuje presji i nieustannej krytyki więc niejednokrotnie zachowuje się lekko agresywnie a czasem nawet arogancko... Z jednej strony się nie dziwię, bo również miałem momenty kiedy byłem obiektem ataków i zdarzało mi się też nerwy pokazać ale mimo wszystko chyba potrafiłem zachować zainteresowanie NT i niezłą otoczkę wokół niej... Teraz tego nie ma i nie widzę szansy by do wyborów coś się zmieniło...

Pozwólcie, że ja nie będę oceniał swoich dwóch kadencji, bo mogę nie być obiektywny. Inni managerowie pewnie mogą zrobić to lepiej... Powiem tylko tyle, że przez te dwie kadencje poświęciłem kadrze mnóstwo czasu i serca, niejednokrotnie nawet kosztem najbliższych. Dla mnie nie było problemu z netem czy czymś innym... Kilka razy wspominałem już, że byłem tak nawiedzony, że nawet jadąc samochodem oglądałem mecze NT z laptopem na siedzeniu pasażera Dla niektórych może to śmieszne ale tak było, bo bardzo mi na tym zależało.
O skautingu nie będę się już wypowiadał, bo nie wszystko robiłem sam ale wcale nie było pod tym względem gorzej niż teraz. To jak wygląda teraz Swiatczak, Rybaczuk, Gradzik, Majcherczak to też w dużej mierze dzięki mojej pracy. O farmach nawet nie wspominam...ale potrafiłem przez 2 sezony trenować JW i Hasana oraz "trzymać" ich w formie...

Jak mówiłem - nie mnie siebie oceniać. Na poparcie na stronie nie narzekałem, bo niemal cały czas utrzymywało się na poziomie 83-85%. I to nie przy 705 głosach jak jest obecnie tylko przy niemal 1400 głosach...
Ale oczywiście każdy sam może ocenić poszczególnych selekcjonerów i ich uporządkować według tego kto był lepszy a kto gorszy. Ja tego robić nie będę bo mi to do szczęścia nie jest potrzebne...

This Post:
00
159725.317 in reply to 159725.314
Date: 11/18/2010 3:43:36 PM
Overall Posts Rated:
9494
Chodzi mi dokładnie oto, że mamy pomagać przed meczem selekcjonerowi. Dawać mu jakieś wskazówki, narady itp. Astarotte krytykuje od razu po przegranym meczu i robi się bałagan na forum.

Oznajmiam wszystkich, że to moja ostatnia wypowiedź. Chcę wreszcie żeby się zrobił porządek na tym forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This Post:
00
159725.318 in reply to 159725.316
Date: 11/18/2010 4:15:41 PM
Overall Posts Rated:
7474
A ja się zastanawiam dlaczego znów rozmawiamy o jakichś głupotach i poświęcamy czas komuś, kto nawet nie postarał się, żeby sprawić wrażenie że na naszą uwagę zasłużył. Chociażby za sprawą swojego nonszalanckiego podejścia do udzielania informacji nt. powodów swoich decyzji i przyczyn porażek. I traktowanie wszelkiego rodzaju pytań jak ataków - co przypuszczam dla wielu może być zniechęcające do prowadzenia jakiegokolwiek dialogu. Nie zaskoczyło mnie także to, że długo trzeba było czekać na choć kilka słów na temat ostatniego meczu a gdy już te się pojawiły to jak zwykle trzymały "formę" - szkoda że co najwyżej niezdarną.

Zaraz po spotkaniu z Nową Zelandią pytałem znajomego zaangażowanego w BB czy tylko mi się wydaje, że m4ti_ niczym Harry i Lloyd za każdym razem stara się zrobić coś jeszcze bardziej spektakularnie nieprzemyślanego (żeby delikatnie to ująć) niż wcześniej i ku mojemu zaskoczeniu selekcjoner usilnie stara się udowadniać, że jednak potrafi.

Szkoda mi m4ti_ wokół którego wszędzie czai się zło, chcące mu zrobić krzywdę i mające do niego w jego mniemaniu nieuzasadnione pretensje. Przecież tak się stara. Mimo, że w wątkach o NT niepokojąco więcej informacji pojawia się o jego studiach niż o samej kadrze. Jakby kogoś to interesowało.

Jeszcze bardziej szkoda mi jednak NT, na temat której przyszłości mało kto chyba poważnie poświęca swoją uwagę.

I po raz kolejny zastanawiam się czy naprawdę chcemy jako społeczność oddawać inicjatywę i władzę odnośnie tworzenia przyszłej kadry tego typu selekcjonerom.

Swoją drogą jestem niezmiernie wdzięczny m4ti_ za wspaniałą demonstrację jak nieodpowiednia osoba może trafić na tego typu stanowisko za sprawą śmiesznych wyborów.

Dzię-ku-je-my! ;)

Nieśmiertelne: Kończ Waść, wstydu oszczędź to chyba nawet za mało na tę okazję...

From: m4ti_

This Post:
00
159725.319 in reply to 159725.318
Date: 11/18/2010 4:25:17 PM
Overall Posts Rated:
2121
Dokładnie! Lepiej porozmawiajmy o tym, że 20 latkowie z SS 40 są zbawieniem dla NT:) :P

Advertisement