Nie ma się co unosić, a tym bardziej używać takich słów, wyluzuj.
U mnie wygląda to dobrze a nawet bardzo, mam nadzieje ze Ci co teraz beda mieli 20 lat sprawią Leszkowi duży ból głowy, bo uważam ze kilku z nich jest juz na poziomie reprezentacyjnym a do tego jeszcze sie rozwijaja. Wiec z 19 latków jestem zadowolony.
Pozytywne wrażenia mam tez do tego sezonowego drafu, naprawdę mam grupkę bardzo dobrych zawodników z jeszcze lepszymi managerami. Naprawde jesli nic sie nie zepsuje to za 2 sezony obwód będziemy miec bardzo dobry.
aimar, nie możesz oczekiwac ze jak masz w bazie dajmy na to 60 zawodników to wszyscy managerowie będą chcieli ich trenowac tak jak Ty chcesz. Ja sie zawsze mowie jaka jest sytuacja, ze zawodnik ma szanse pomóc reprezentacji i sie pytam czy chce trenowac tego zawodnika. W wiekszosci otrzymuje odpowiedz pozytywną ale zdarzają się managerowie którrzy mówią ze maja inna wizje rozwoju swojej ekipy i ze nie poswieca sie dla trenowania zawodnika. Ja takich managerow oczywiscie ze rozumiem i szanuje ich decyzje ale proponuje wtedy aby wystawil takiego zawondika na TL, czasem sie zgadzaja a czasem nie ale napewno nie moge miec pretensji. Czasem zdaża sie jakis manager ktory ma do mnie pretensje ze sie rządzę i ze nie bedzie robil co mu kaze ale to juz inna bajka.
Zazwyczaj jesli z tej bazy co dostaje 10-20 zawodników jest poprawnie trenowanych to uwazam za sukces, bo nawet jak ktos sie zdeklaruje na poczatku ze chce a potem odpuszcza itp to jest na porządku dziennym
Ale podsumowaując, jestem bardzo zadowolony z tych rocznikow co prowadze, do managerów tez niemam zarzutów, prawie zawsze korzystają z moich podpowiedzi, sugesti i rad. Uważam ze to im sie należa główne podziękowania za to ze czasem poswiecajac swoj zespół wbijają te cenne minuty tym "moim" obwodowym.