To może i ja wyrażę swoją opinię, choć nie wiem czy zaraz mnie ktoś do jakieś kategorii nie zakwalifikuje ( betony czy inne materiały budowlane ;)
Otóż generalne założenie, że NT jest najważniejsza bardzo mi się podoba. Zawsze tak powinno być, że U21 jest niejako "przystawką" do tego co jest celem czyli dorosłej reprezentacji.
Dlatego byłbym skłonny przychylić się do Twojego zdania, że warto oddzielić już na początku zawodników docelowych do NT i U21. Kwestią dyskusyjną jest tylko granica potencjału... Proponujesz alstara i chciałbyś wymóc na BBkach aby w każdej kadrze tak było. Moim zdaniem ten postulat jest zupełnie nierealny, choć gdyby przeszedł może nie byłby zły... Ale próbując przez moment wczuć się w jednego z BBków zadałbym pytanie - dlaczego akurat potencjał ma być kryterium? Może pozwolić grać w U21 tylko zawodnikom do 210 cm? Albo niech grają tylko Ci z pensjami do 39 999 $ ? A może jeszcze wykluczyć z U21 czarnoskórych? ;) Sorki za lekką nadinterpretację ale chciałem przez to pokazać, że moim zdaniem nie ma szans na to aby BBcy wprowadzili taki limit potencjału w U21.
A skoro tak, to mimo wszystko chciałbym aby nasza młodzież miała choć jakieś szanse w U21 i optowałbym za propozycją Dejvidda - czyli U21 do potencjału wieloletnia gwiazda lub supergwiazda.
Mam też prośbę do Rafika
Nie skreślaj ludzi od razu tak jak to robisz z m4ti_m. Jasne, że dał ciała z tym meczem towarzyskim i mimo, że go lubię sam byłem pierwszym, który mu to wygarnął
Dajmy mu jednak czystą kartę, by pokazał na co go stać. Nie zgadzam się też z tym, że tylko złoto się liczy. Tak mogą mówić Włosi lub Hiszpanie, którzy w BB już tak wiele osiągnęli. My do sukcesu możemy dochodzić małymi kroczkami i być może jeden z nich wykona m4ti_
Dlatego raz jeszcze proszę - dajmy mu szansę. Zresztą specjalnie nie mamy wyjścia, bo bez względu na to co teraz "lud" ustali, to i tak m4ti_ rządzi kadrą i nie musi tego wdrażać w życie. Po co więc psuć atmosferę wokół kadry? Pogadajmy o wszystkim spokojnie i na argumenty i jeśli większość będzie miała podobne zdanie to i selekcjonera będzie można przekonać
Jeszcze raz apeluję do wszystkich o powstrzymanie emocji, bo to na pewno nie pomoże w dyskusji
PS. Jeszcze raz do Rafika:) Hawkeyed nie startował na selekcjonera ( choć go podpuszczałem ;). Najbliższe wybory są za sezon i to do U21...więc sam rozumiesz, że tu ciężko byłoby jemu wygrać ;) Za 2 sezony wybierzemy nowego selekcjonera NT i wtedy bez wątpienia możesz być świetnym PR - Hawkeyeda ;) Teraz nieco na to za wcześnie