To me že od nekdaj moti.Kupiš poceni,prodaš drago in vse je OK.Res je,da nikomu r ne vsiljuješ nakupa,res je tudi,da nisi "kriv" ,če nekdo kupi po ceni,ki si jo določil,ampak a ni ravno to tisto,kar bi si sam,najmanj želel ob nakupu želenega igralca!?
Tudi mene to blazno moti. BBje tudi, ampak več kot toliko ne morejo narediti na tem področju, saj če bi usekali po day traderjih, bi trpeli tudi fair menedžerji.
Day trader računa na nevednost novincev, ki bodo preplačali igralca. Največkrat takšni prihajajo iz Kitajske. Slabe igralce s spodobnim potencialom (7-8) kupijo za majhen denar, recimo 1-10k, nato pa ga prodajo za 99k čez en teden. Druga najpogostejši način, ki sem ga opazil, je nakup igralca z visokim potencialom, ki ne doseže visoke cene (recimo tam okoli 100-300k), eno sezono ga trenirajo, nato pa ga prodajajo po 1-1.5M. Takšni odgajanjo novince, ki se čutijo nategnjene in nočejo več igrati.
Po mojem mnenju je U21 tisto "orodje", kjer lahko nove menedžerje najbolj izobraziš. V bistvu je najpomembneje, da z njimi vzpostaviš stik, in to lahko le preko njihovega treniranca. Jaz in moji takratni scouti smo nemalo menedžerjem z U21 kandidati pomagali na področjih, ki se treninga sploh ne tičejo. Nisem namreč hotel, da menedžerji dobijo občutek, da so nam pomembni samo zaradi svojega igralca in ko le-ta odigra svoje v mladinski repki, ga ne povohamo več.