ρε μπαγάσα Μάνο, λες ορθά πως πρέπει να έχουμε παίκτες και για περιμετρικά, αλλά το πιο περιμετρικό σκιλσετ που έχεις δώσει για ΣΓ είναι 17 σουτ / 12 εμβέλεια

@ όλους
για εμένα αυτή η κουβέντα για τα σκιλσετ πρέπει να γίνεται από τους υποψήφιους NC ή από τους νυν. Διαφορετικά δεν ξέρω τι συζητάμε. Anyway καθαρά για χάρη της κουβέντας ενδεικτικά κάποιες αλλαγές όπως τις νιώθω κυρίως (δλδ δεν αποδεικνύονται) τις τελευταίες σεζόν.
OD ψηλών τη σεζόν 27 ένα 7άρι ήταν αποδεκτό για Α1. Ένα 10άρι ήταν πάρα πολύ καλό πραγματικά και με 11άρι ένιωθες άρχοντας. Σήμερα (σεζόν 34) το 10άρι είναι αποδεκτό, το 12άρι είναι πραγματικά καλό, και η διαφορά είναι με 13+.
inside defensive trio ψηλών(
άθροισμα ΙD+BS+REB) και τη σεζόν 27 και σήμερα για Α1 το ένιωθα για 41+ καλά επιπέδου πρωταθλητισμού, αλλά απλώς καλά που σημαίνει ότι θα τα φας και τα 100π.π κάποιες φορές στη θέση . Σήμερα η διαφορά είναι στην μεγαλύτερη περιμετρική άμυνα που απαιτείται. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά στην τάπα (σε αυτήν που έχουν οι παίκτες που έπαιξαν Α1 εννοώ). Οι ΒΒ όμως νομίζω πως έχουν πει ότι την έχουν ενισχύσει και ότι την πληρώνουμε και φθηνότερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Άρα, αν νομίζω σωστά, τότε σίγουρα η τάπα είναι πιο συμφέρουσα σε σύγκριση με το παρελθόν και οικονομικά αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το καπάρισμα. Δεν ξέρω όμως 1 ID με πόσες τάπες ισούται και δεν ξέρω εν κατακλείδι πόσο συμφέρουσα είναι σε σύγκριση με την εσωτερική άμυνα.
Ένας από τους λόγους που γράφω αυτό το ποστ είναι η τάπα. Η σκέψη μου πάει σε ένα πολύ πολύ πολύ παλιό ποστ του Μαμού που αν θυμάμαι καλά έλεγε τα εξής:
α) έστω ότι μια ομάδα σουτάρει 50/100 δίποντα σε ένα ματς και βάζει 100 πόντους δλδ 100 πόντους ανά 100 κατοχές.
β) έστω τώρα ότι λόγω της τάπας καταφέρναμε να κόψουμε 10 από τα εύστοχα σουτ του αντιπάλου. Τότε θα είχε 40/100 δίποντα σε 100 κατοχές δλδ 80 πόντους ανά κατοχές.
Το α με το β δεν έχει καμία σχέση! Άλλη άμυνα η μία και άλλη η άλλη. Εγώ θέλω να πιστεύω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το ξέρω. Κι ακόμα κι αν γίνεται δεν έχω ιδέα πόση τάπα χρειάζεται.
Η τάπα βασικά (ακολουθεί η εμβέλεια) είναι το πιο υποτιμημένο σκιλ από τους χρήστες στο παιχνίδι. Μια ματιά στη λίστα μεταγραφών αποτελεί σχεδόν απόδειξη για το παραπάνω. Μόλις 7 παίκτες τώρα που γράφω υπάρχουν στη λίστα με τάπα έστω 15 επίπεδο.
Πως αλήθεια μπορούμε λοιπόν να υποτιμούμε την αξία ενός σκιλ που ΔΕΝ το έχουμε δοκιμάσει? Και πως μπορούμε να προτείνουμε κάντην 5 ή 6 ή όταν 5,6,7, αποδεδειγμένα δεν μας έχουν δώσει σχεδόν τίποτα?
Tη σεζόν 33 είχα παίξει σε ιδιωτικό απέναντι σε μια ομάδα που υποθέτω πως μετρούσα την αποδοτικότητα της τάπας. Το παλικάρι αυτό σε όλα τα ματς έβαζε επίτηδες 3-2. Το ματς είναι το
(88932117).
Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία ότι για να παρατρύνω της προπόνηση τάπας αλλά ούτε και για να την απορρίψω. Αλλά θεωρώ πως αξίζει να αποτελέσει τροφή για περισσότερη σκέψη και μέτρηση. Δεν θα ήθελα όμως και εκπτώσεις στα μελλοντικά σκιλσετ εδώ. Μόνο και μόνο που είναι ευννοημένη συγκριτικά με το παρελθόν σχετικά με τον μισθό και το καπάρισμα, θεωρώ πως αξίζει την προσοχή μας. Μην ξεχνάμε ότι η τάπα παίζει άμυνα όχι μόνο στα μπασίματα, αλλά΄και στα σουτάκια όπως επίσης και στα καρφώματα.
Αυτό πάντως που σίγουρα θα πρότεινα, είναι οι πολύ ψηλοί παίκτες που όντας νέοι δεν πολυπροπονήθηκαν στην OD και που πλέον η ταχύτητα προπόνησης για αυτούς στο PG έχει γίνει απογοητευτική, αν θέλουν να σταθούν αμυντικά, ε μάλλον αναγκαστικά πάνε για προπόνηση τάπας.
συνεχίζεται....